"Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

"Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Şub 12, 2010 23:18

"Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

Röportajı okuduğumda gözüm Pelin Batu'yu aradı.

Murat Bardakçı'nın tarih programında "şamar kızı"na çevrilen, Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu tarafından doğru düzgün bir cümle kurmasına bile izin verilmeyen, bu davranışa tahammül edip, arasıra bu kadar aşağılanmaya celallenince de "yeter artık" diye cılız serzenişlerde bulunan ama hemen sonrasında koltuğundan olmamak için o kadar aşağılanmayı sineye çekip, hiç bir şey olmamış gibi programa devam eden karakter Pelin Batu.

Sözünü ettiğim röportaj, Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın; Genelkurmay'da Orgeneral İlker Başbuğ ve ikinci başkan Aslan Güner ile yaptıkları röportaj.

Bu röportaj; Genelkurmay'ın bir kaç hafta önce yaptığı ve gündemin hay huyu arasında güme giden Kazım Karabekir açılımı ile birlikte okunduğunda daha da bir anlam kazanıyor.

Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'in yanında yeralan fakat Cumhuriyet projesine, en azından Mustafa Kemal'in kafasındaki hali ile karşı çıkan Kazım Karabekir, yakın tarihimizin en özenle perdelenmiş karakterlerinden. Rus generallerin bile yer verildiği Taksim'deki Cumhuriyet anıtında Atatürk'ün yanında yer verilmeyen bir general kendisi. (Atatürk'ün yanında sadece İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak'ın heykelleri var)

Aynı tarih sahnesinde hem Mustafa Kemal'i, hem Kazım Karabekir'i eşit şekilde konuşlandırabilmeniz mümkün değil. Kazım Karabekir defterini bütün gerçekliği ile açmak; kendini "Atatürkçü" ilan eden bir yapı için bir çok riskler içeriyor.

Ve Genelkurmay; açılım çağına uyarak, ürkekce de olsa bu defteri açtı geçenlerde. Fakat bu açılım, Başbuğ'un mutad hale gelmiş "asimetrik psikolojik saldırı altındayız" serzenişlerinden birine kurban gitti.

Genelkurmay'ın Kazım Karabekir açılımından bir kaç hafta sonra Haber Türk'e özel verdiği röportajda İlker Başbuğ yine gramer gücü ile Türk Ordusu'nun namusunu korumaya çalışıyor.

"Yeter yahu" demiş Fatih Altaylı'ya. Askerinin onurunu korumaktan sözetmiş. "Suikast diyorlardı, iddianamede yok, nerede?" diye serzenişlerde bulunmuş.

İlker Bey kusura bakmasın ama bu çıkışlar Halil Ergün tadı vermeye başladı. (Yaprak Dökümü'nü izleyenler, izlemeyenlere anlatsın.)

İlker Başbuğ; sürekli olarak aynı mesajı vermesine rağmen, askerlerine ve temsil ettiği kuruma yönelik muamelede bir değişiklik olmamasının inandırıcılığını ve kurumunun itibarını yıprattığını göremiyor mu?

Hiç sanmıyorum. Bal gibi de görüyor ama elinden başka bir şey gelmiyor.

İşin sırrı, Yaşar Büyükanıt'ın emekliliğine günler kala; 26 Ağustos 2008 tarihinde, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği üyelerini kabulünde söylediği şu sözlerde gizli:

“Herkes bu hayatta üzerine düşen rolü oynuyor, hayat tam bir tiyatro kral var, asker var, kameraman var, herkes bu hayatta rolünü oynuyor. Tiyatro bittikten sonra özel hayatta birlikte vakit geçiriyorlar.”

Bu söz iki şeyi ortaya koyuyor:

1) Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın röportajlarını pazarlamak için kullandıkları;

"Görüşmede birçok ilk yaşandı, ilk kez bir foto muhabirine izin verildi." cümlesinin yalan olduğunu.

2) Genelkurmay Başkanları'nın üzerlerine düşen rolü oynadıklarını

İlker Başbuğ da; "devletin dönüşüm projesinde" üzerine düşen rolü oynuyor. Araya serpiştirilen bu çalı ateşi misali serzenişlerinin de somut bir anlamı olmadığını herkes biliyor.

Dostlar AKP'ye muhalefette görsün yeter ki.

Genelkurmay Başkanları'nın, "askerlerinin onuru" konusunda bu çıkışlarının somut hiç bir izdüşümü olmadığını kanıtı yıllardır onlarca kez ortaya serildi.

Gün ortasında geminizi füze ile vurup, subaylarınızı ve askerlerinizi öldürüp, bir de üstüne utanmadan "yanlışlık oldu" diyecekler...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Paşanızın helikopterini düşürmeye çalışacaklar...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Paşanızın uçağını düşürecekler...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

İskenderun limanına asker ve tank yığacaklar...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Askerinizin başına çuval geçirecekler...

Sesinizi çıkarmadığınız gibi, bir de üstüne üstlük çuval geçirenleri karargahta ballı-börekli ağırlayacaksınız...

Teğmenleriniz operasyon dönüşü helikopterden iner inmez gözaltına alınacak...

Sesinizi çıkarmayacaksınız...

Ondan sonra da, "askerlerimizin onuru ile oynanıyor, yeter yahu" diye serzenişte bulunacak, "bize psikolojik harp yapılıyor" diye şikayet edeceksiniz.

Size sormayacaklar mı... "Kardeşim, bunun zeminini geriye dön de bir bak, kim hazırladı?"

Bu sahne karşısında "yeter yahu" tepkisini sizce kim hakediyor?

İlker Başbuğ'un Haber Türk'e verdiği röportajın ikinci ayağında ise; içi doldurulmak için çok geç kalınmış sözler değil, anlayana çok şey söyleyen semboller var.

ABD'nin açtığı "Osmanlı Projesi" ihalesinde "laikçi" kanadın cephedeki en önemli kozlarından biri olan Murat Bardakçı'nın bu röportaja katılması boşuna değil.

Osmanlı tarihi konusunda uzman bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı ile gündeme dair konuların konuşulacağı bir röportajda sizce ne işi olabilir?

Ne işi olduğunu; röportaj vesilesi ile gözümüze sokulan "ayrıntılar" vesilesi ile anlıyoruz.

Genelkurmay Başkanının odasının karşısındaki camekanda ne duruyormuş biliyor musunuz?

Atatürk'ün kılıcı mı?

Çanakkale Savaşı'ndan bir anı mı?

Lozan anlaşmasının orijinal metni mi?

Bilemediniz...hiç biri değil?

Genelkurmay Başkanı'nın odasınının hemen karşısındaki özel camekanda korunan iki şey varmış...

Biri; Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcı...

Diğeri; ise Kanuni'nin sadrazamı Sokollu Mehmet Paşa'nın tombak miğferi.

Ayrıca Murat Bardakçı aracılığı ile; duvarlarda Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşamış iki ünlü ressamın büyük tablolarının asılı olduğunu öğreniyoruz.

İlker Başbuğ, röportaj sırasında Deniz Kuvvetleri'nin önemine değinirken, nelerden örnek veriyor...

İnebahtı savaşından ve hatta Kazakların Yeniköy'e kadar inmesinden...

Genelkurmay Başkanı'nın bu "Osmanlı" sembolleri ile süslü sohbetinde Murat Bardakçı aracılığı ile gözümüze sokulan çok önemli bir ayrıntı daha var...

Kanuni Sultan Süleyman'ın kılıcının üzerinde yazan Farsça beyiti Murat Bardakçı okuyor.

Bakın bu Osmanlı emanetinin üzerinde ne yazıyormuş...

"“Düşmanların, kılıcını savurduğun zaman dört bir yana yıkılırlar; bu kılıcın çeliğine sanki şarap verilmiştir”

Çeliğine şarap verilmiş kılıçla savaşan cihan padişahın kılıcı Genelkurmay Başkanının odasının hemen karşısında sergileniyor.

Genelkurmay'In İlker Başbuğ aracılığı ile verdiği mesajlar çok net.

"Laik Osmanlı"'nın emanetleri emin ellerde.

Ve Genelkurmay'da artık, kendi yorumu ile "Osmanlı" kayığında. Bu Mustafa Kemal'e kendi yöntemleri ile mesafe koymalarını gerektirse bile.


(Mustafa Kemal'i Kara Kuvvetlerin armasından çıkarılmaya çalışıldığı günleri unuttuk mu?)

Askerlerin onuru bu bu büyük değişim sürecinde ayaklar altına alınıyorsa da; bu durum "askerlerinin onurunu koruyan" demeçler veren Genelkurmay Başkanları aracılığı ile telafi edilebilir.

Genelkurmay Başkanlarının onur intiharı yapan albayların aynı zamanda bir generalin çocuğu olmasından duyduğu üzüntüyü öğrenip içimiz acıyabilir. Bu acı; Muavenet'te ölenlerin çocuklarının ABD'ye karşı verdikleri hukuk mücadelesine ve Eşref Bitlis'in oğlunun çırpınışlarına yapılan "katkıları" bilenler için daha da artacaktır.

Söyler misiniz;

askerleri ABD füzeleri ile vurulurken, başlarına çuval geçirilirken, paşalarının uçakları düşürülürken sesini çıkarmayanların Murat Bardakçı ve Fatih Altaylı'ya serzenişte bulunmanın ne zararı olabilir ki?

Makamınızın kapısında Kanuni ve Sokollu'yu sergiliyorsanız; sahneyi yöneten krallar askerlerin mesajını hemen algılar.

Yaşar Büyükanıt'ın dediği gibi;

"tiyatro bittikten sonra da, kralın da, askerin de rolü biter"

Temeli olmayan serzenişler, sızlanmalar sona erer.

Bunca yazıdan sonra düşünüyorum da; ben bu röportajda Pelin Batu'nun yokluğunu boşuna hissetmişim.


Behiç GÜRCİHAN, 12 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: "Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

İletigönderen Osman_Pasa » Cmt Şub 13, 2010 3:32

Amerika'nin izin vermedigi ordumuzda Orgeneral olamiyor , o yuzden onlardan cok daha radikal bir sey beklemek hayal olur . Oyle olmasa Osman Pamukoglu su an en azindan kuvvet komutani olurdu .27 mayis disinda , bu ulkede Amerika istemeden ordu mudahale etmemistir ... Ayrica darbe yapilmasi her zaman ulkeyi geriye goturur .. Askerden birsey beklemek bence bosa kurek cekmek .. Demokrasi ve hukuk cercevesinde elleri kollari bagli pasalarimiz kendini savunmaya calisiyor . Turk ordusunu Cami bombalamak ile itham eden hainlere karsi , bu sartlarda ancak bu kadar savunma yapilabiliyor. Bu ulkenin aydinlari okumuslarinin cogu Ataturkcu , anti emperyalist . Bu kadar kisi organize olmali , digerlerini aydinlatmali gozunu acmali ... Sonucta %47 icinde ki insanlarin cogu tertemiz ve bizim insanimiz. Onlarin gozunu acmak ise muhalif siyasetcilerin ve aydinlarin isi .Ama bu olay onlarin inandigi herseye soverek onlari assagilayarak degil onlari birazda anlayarak gerekiyorsa kandirarak , gonlunu oksayarak .. Yoksa ordu gelsin darbe yapsin; goz korkutsun oh ne guzel! . Iste gorduk 28 subat AKP yi dogurdu .. Bir turban davasi %47 oya sebep oldu . Ordumuzun son hamleleri sadece zarar veriyor . 12 Eylulden bahsetmiyorum bile .Sonucta cok daha zor sartlarda Buyuk Ataturk o kadar olumsuzluga karsin Anadolu halkini hem dusmana hemde istanbulda ki hainlere karsi organize etti .
Birde sanirim , Barbaros Hayrettin pasa ile , Fahrettin pasa ile Osman pasa ile Mimar sinan ile ovunmek demek illaha Neo Osmanli olmak demek degil ya da Fethullahci .. Bu tip yazilar Anadolu insanini rahatsiz ediyor .. Kazim karabekir , tabi ki bir Ataturk degildir , Ataturk yalniz bizim degil dunyanin gordugu en buyuk dehalardandir ... Ataturku sevmek , her Turk'un namus borcu ama Ata'yi severken illaha Yavuz'a sovmeye Kazim Karabekir'i assagilamaya gerek yok ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye
 
İletiler: 108
Kayıt: Çrş Şub 03, 2010 1:16

Re: "Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 13, 2010 4:01

Osman_Pasa yazdı:Askerden birsey beklemek bence bosa kurek cekmek .. Demokrasi ve hukuk cercevesinde elleri kollari bagli pasalarimiz kendini savunmaya calisiyor.

Kim baglamis ellerini? Pasa acikladi, "sabrimiz tasti, elimizdeki bilgileri aciklarim haaa" dedi. Aciklamak, halka gercekleri anlatmak, tertipciler hakkinda hukuki süreci baslatmak icin neyi bekliyor Pasa?

Osman_Pasa yazdı:Onlarin gozunu acmak ise muhalif siyasetcilerin ve aydinlarin isi

Banu AVAR, Erdal SARIZEYBEK gibi vatanseverler dur durak bilmeden karis karis Anadolu'yu geziyor, milletimize dogrulari anlatiyor. Daha fazla olmasini isterdik ama ne yazik ki satilmislar cogunlukta!

Osman_Pasa yazdı:Ama bu olay onlarin inandigi herseye soverek onlari assagilayarak degil onlari birazda anlayarak gerekiyorsa kandirarak , gonlunu oksayarak ..

Kim kime sövmüs burada? Dogru mu anladim, AKaPe gibi takiye yapsinlar diyorsunuz, kandirana kadar suyundan gitsinler, köprüyü gecene kadar ayiya dayi demek gibi. Gercekleri anlatmasinlar, aydinlatmasinlar.

Osman_Pasa yazdı:Yoksa ordu gelsin darbe yapsin; goz korkutsun oh ne guzel! . Iste gorduk 28 subat AKP yi dogurdu .. Bir turban davasi %47 oya sebep oldu .

Kim ordu gelsin darbe yapsin diyor? 28 Subat kimin önünü acti? E-muhtira veren pasanin altina trilyonluk arabayi kim cekti?

Osman_Pasa yazdı:Birde sanirim , Barbaros Hayrettin pasa ile , Fahrettin pasa ile Osman pasa ile Mimar sinan ile ovunmek demek illaha Neo Osmanli olmak demek degil ya da Fethullahci ..

Nedir yeni osmanlicilik, aciklar misiniz? CIA ajani George Friedman'in haritasi ne kadar cok Türkcü, Osmanlici siteyi süslüyor, biliyor musunuz?
[img]http://img715.imageshack.us/img715/2894/2050turkiyewj0.jpg[/img]

Osman_Pasa yazdı:Bu tip yazilar Anadolu insanini rahatsiz ediyor ..

Genelkurmay Başkanları'nın, "askerlerinin onuru" konusunda bu çıkışlarının somut hiç bir izdüşümü olmadığını kanıtı yıllardır onlarca kez ortaya serildi.

Gün ortasında geminizi füze ile vurup, subaylarınızı ve askerlerinizi öldürüp, bir de üstüne utanmadan "yanlışlık oldu" diyecekler...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Paşanızın helikopterini düşürmeye çalışacaklar...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Paşanızın uçağını düşürecekler...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

İskenderun limanına asker ve tank yığacaklar...

Sesinizi çıkarmayacaksınız....

Askerinizin başına çuval geçirecekler...

Sesinizi çıkarmadığınız gibi, bir de üstüne üstlük çuval geçirenleri karargahta ballı-börekli ağırlayacaksınız...

Teğmenleriniz operasyon dönüşü helikopterden iner inmez gözaltına alınacak...

Sesinizi çıkarmayacaksınız...

Ondan sonra da, "askerlerimizin onuru ile oynanıyor, yeter yahu" diye serzenişte bulunacak, "bize psikolojik harp yapılıyor" diye şikayet edeceksiniz.

Size sormayacaklar mı... "Kardeşim, bunun zeminini geriye dön de bir bak, kim hazırladı?"

Buysa rahatsiz eden, kul olsun, köle kalsin o halde "Anadolu insani"

Osman_Pasa yazdı:Ataturku sevmek , her Turk'un namus borcu

Keske sevmeseler Gazi'yi, ANLASALAR. 2002’de gelismekte olan ülkeler arasinda 24. sirada iken, 2009’da 136. siraya inmezdik (ki, 2002'de gelismekte olan ülkeler arasinda degil, elle sayilir ülkeler arasinda olurduk)!!!

Osman_Pasa yazdı:ama Ata'yi severken illaha Yavuz'a sovmeye Kazim Karabekir'i assagilamaya gerek yok ...

Yavuz döneminde Yavuz'a Yavuz deseydiniz, kellenizin ucacagindan haberiniz var mi? Yavuz'a neden Yavuz(Gaddar) denmistir, Yavuz nice Anadolu Türkünü katletmistir, biliyor musunuz?

"Osmanoğulları, zorla Türk milleti'nin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu musallat olmalarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor."

1922 (Nutuk II, S. 691)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: "Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

İletigönderen antalyalim » Cmt Şub 13, 2010 11:25

Murat Yardakciya oldum olasi bir antipatim var. Bilmiyorum neden...
Belki o ekranin karsisina gecip "Atttürk" diyisi yada ne bileyim göbegini kasirken igrenc bir sekilde gülüsü, yok yok sebebi bunlar olamaz.... Bu arkadas Tarihin osmanli ile baslayip onlarla bittigini saniyor, benim canimi sikan iste bu.
Bizim ülkemizin adi Osmanli Cumhuriyeti degil sayin yardakci diyesim geliyor ama sesimi duymaz ve gönderdigim hicbir e-postayi okumaz.
Tarihi anlatirken "ümmetcilik" ne kadar güzel birseymis diye ballandira ballandira anlatmasi sonrasinda da "osmanli herkesi birlestirdi" diyip kus beyinleri bir sürü haline getirmeye calismasi hic de normal birsey degildir.
Madem Türkiye'de tarih anlatiyorsun be arkadas, sen bu ülkenin tarihini anlatsana, Kurtulus destanini, hain Abdüllleri hamitleri, damatlari gelinleri anlatsana, Kibris cikartmasini, EOKAcilarin zulümlerini anlatsana, Ermeni yalanlarini döksene ortaya.
Ermeniler yakinda AP'de bu konuyu gündeme getirmeye hazirlaniyorlar. Neden birseyler yapilmiyor desene arkadas. Bu ermeniler sadece Türkiye düsmanlari degillerdi ki; senin dostun olsunlar, onlar ayni zamanda osmanli'yi da sirtindan vurdular. Tamam türk tarihi seni bu kadar ilgilendirmiyor ama; bu kadar da yardakcilik yapilmaz ki...
Yasar Nuri bunlarin agzinin payini cogu kez verdi ama onu da uzaklastirdilar sonucta.
Türk tarih kurumu ne is yapar, hangi tarihi arastiri merak ediyorum dogrusu....
Dilim varmiyor söylemeye ama; yakinda Ilker Pasa'nin da altina cekerler o arabadan hem de emekli olmasini bile beklemeye gerek kalmadan...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 522
Kayıt: Sal Ara 16, 2008 21:39
Konum: Evden

Re: "Laik Osmanlı"nın Yeni Bekçisi: Yeni Genelkurmay

İletigönderen Osman_Pasa » Cmt Şub 13, 2010 16:53

TurK-Kan

Sizin soylediklerinize katilmamak elde degil sadece bir kac noktayi kendimce aciklamak istiyorum .

Malefef Turk ordusunun komuta kademesinde ki atamalarda , ABD'ninde payi var Amerikan karsiti pasalar, orgeneral kuvvet komutani veya Genelkurmay baskani yapilmiyor . Onlarin yaptiklarininda kapasiteside bu kadar ... Kotunun iyisi Basbug'da kapasitesince direniyor..
Ama asker siyasetci degil ki , cakala cakallik ile karsilik versin . Elinde ciddi bir belge oldugunuda sanmiyoum karsisinda ki , CIA && Mossad'in besledigi Fethullah ekibi . Onlar ile Askeri istihbaratimiz basedecek teknolojiye sahip degil .. Biraz daha agir konusayim ,
Amerikan kara kuvvetleri komutani bizim Genelkurmay baskanina madalya takiyorsa ;
Cuvalci pasa Turkiye'de agirlaniyor Ne askerden ne muhalefetten tik cikmiyorsa ..
Ruhumuza El - Fatiha :(

Takiye tabiki Ataturk'cu Turk aydininina yakismaz , ama her dogruda her yerde soylenmez bence. Ataturk'te son ana kadar Halifeligi ve Saltanati kaldiracagini en yakinindakilere soylemedi ..Halkimiz cahil birakildi , onu egitecek aydinlarimiz iceri aliniyor . Bu noktada
halkin nabzini tutacak aydin yaklasimi bekliyoruz . Banu Hanim ve Albayimizdan Allah razi olsun .. Daha fazlalarini bekliyoruz ..

Biz tabi ki osmanli degiliz Turkuz . Osmanli imparatorlugu bizim tarihimizin bir parcasi ; iyisi ile kotusu ile bize ait . Nasil Canakkale bizim diyorsak , Caldiranda bizim , Yavuzda bizim Fatih'te ... Severiz sevmeyiz ama bizim tarihimiz ...

Neo-Osmanlicilik akimi tam bir amerikan projesidir . Emperyalistlerin Turkleri kullanarak orta-doguya hakim olma planidir ..Bunu savunanlara Allah akil fikir versin ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye
 
İletiler: 108
Kayıt: Çrş Şub 03, 2010 1:16


Şu dizine dön: Açık İstihbarat

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x