Lenovo'nun Pil Sorunu Türkiye'yi Etkilemiyor

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Lenovo'nun Pil Sorunu Türkiye'yi Etkilemiyor

İletigönderen ACD » Pzt Mar 12, 2007 11:23

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMzA5/res/759_07031013544776.jpg[/img]

Lenovo'nun Pil Sorunu Türkiye'yi Etkilemiyor

Lenovo'nun ısınma sorunu nedeniyle dünya genelinde geri çağırdığı 205 bin adet pilden Türkiye'de sadece 13 adet bulunuyor.


Lenovo Türkiye, Teknolatte'ye yaptığı açıklamada, geri çağırma açıklamasına konu olan pillerin kullanıldığı ürünlerin detayları belli olması sayesinde değiştirme işleminin rahatlıkla yapıldığını bildirdi. Firma, distribütörler aracılığıyla bu ürünlerin satışının yapıldığı bayilere ve onlar aracılığıyla da son kullanıcılara ulaşarak doğrudan değiştirme çalışması yürütüyor.

Lenovo, dizüstü bilgisayarlarında kullandığı Sanyo menşeli pilleri geri çağırdığı duyurmuştu. Dünya genelinde 205 bin pili kapsayan bu çağrıdan ise, Türkiye'de etkilenen toplam 13 adet pil bulunuyor.

Geri çağırılan dokuz hücreli piller FRU P/N 92P1131 seri numarasına sahip olup, kullanıcıların pillerinin etkilenip etkilenmediğini internetaracılığıyla da öğrenme imkanı bulunuyor.

Şirket, geri çağırılmasının nedeni olarak dört adet aşırı ısınma raporu gösterilen FRU P/N 92P1131 seri numarasına sahip dokuz hücreli pillerin kullanılmaması gerektiği uyarısı yapmıştı.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x