Levent Kırca’dan CIA ve MI6’ya! / Arslan BULUT

Levent Kırca’dan CIA ve MI6’ya! / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Sal Eki 13, 2015 15:35

Levent Kırca’dan CIA ve MI6’ya!


Resim
1821 yılında kurulmuş olan İngiliz Pazar gazetesi Sunday Times, Ankara saldırısını yorumlarken “Kürt-Türk çatışması yeniden alevleniyor” başlığını kullandı!

Yorumun yazarı Owen Matthews, “Ankara’da kalabalığı kasıp kavuran bombalı saldırıyla ilgili iki şey kesin. Birincisi bu trajedi Türkiye’deki 14 milyon Kürt ile Türk çoğunluk arasındaki çatışmayı alevlendirecek. İkincisi ise ülkenin güçlü ve İslam eğilimli cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıyı Kürt yanlısı muhalefetin itibarını zedelemek için kullanacak” ifadelerini kullandı!

* * *

Owen Matthews ismi, bu sütunda çok geçmiştir! Bir ara The Wall Street Journal gazetesinde Hugh Pope, ABD ve İngiltere’nin Türkiye’ye stratejik bakışını sergileyerek “70 milyon nüfuslu modern Türkiye isim ve dil açısından Türk olabilir ancak genetik açıdan o kadar safkan değil. Orta Asyalı Türklerin Türkiye’ye gelişleri esasen 13. yüzyılda sona ermiştir. Anadolu’daki eski nüfusa toplamda yaklaşık yüzde 10 katkıları olmuş gibi görünmektedir” diye yazmış ve psikolojik bir operasyonun düğmesine basmıştı..

Aynı tarihte Owen Matthews de Newsweek dergisinde çıkan yazısında, “Boğaziçi Üniversitesi’nin son araştırması daha çok sayıda Türk’ün kendisini milliyetiyle değil diniyle tanımladığını gösterdi: Yüzde 45’i ‘önce Müslüman’ olduğunu söylemiş ve yüzde 19’u da ‘önce Türk’ olduğunu. Şaşırtıcı bir şekilde sadece yüzde 1’i ‘önce Kürt’ olduğunu söylemiş. Dinci partilere destek de aynı dönem içinde yüzde 41’den yüzde 25’e düşmüş” diye uydurma bir ankete dayalı değerlendirme yapmıştı.

Bu yazılar, PKK’dan önce CIA ve MI6’nın kotardığı “Türksüz Anadolu Projesi”nin yansımalarıydı.

Bu yazarlar da ABD ve İngiliz İstihbarat servislerinin projelerine hizmet ediyordu.

* * *

1888 tarihinde kurulmuş İngiliz Financial Times gazetesinin İstanbul’daki muhabirinin haberi de “Ankara’daki saldırının yarattığı öfke, ülkedeki bölünmeleri derinleştirebilir” başlığını taşıyor.

Haberde, “Saldırının amacı kaos yaymak idiyse, bunu başarmış gibi görünüyor. Ülkenin siyasileri birbirinin boğazına yapışmış durumda. Kürtlerle ateşkes başarısızlığa uğradı ve iç savaş söylentileri gündemde. Türkiye yönetilemez bir ülkeye dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya” deniliyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Orta Doğu’daki güvenlik krizlerinden diğer NATO ülkelerinden daha yoğun etkilenmesine rağmen Türkiye’den “terör” saldırılarına “orantılı” karşılık vermesi çağrısında bulundu.

Norveç’te konuşan Stoltenberg, “Türkiye birkaç defa terör saldırısına uğradı. Kendilerini savunma hakları var. Ancak verdiği karşılıkta orantılı olacağını umuyorum” dedi.

* * *

Benim bu işten anladığım şudur: Türkiye’de büyük eylemler yapılacağını, sadece Türkiye’deki vatandaşlarına olaydan bir hafta önce “ABD’ye dönün” diye çağrı yapan ABD Dışişleri Bakanlığı değil; NATO Genel Sekreteri’nden İngiliz basınındaki istihbaratçılara kadar çok kişi biliyordu! Zaten CIA’nın Türkiye uzmanı Henry Barkey de “Şehirler havaya uçacak” diyordu!

Öngörüleri ise eylemlerin Türk-Kürt çatışmasına sebep olacağı ve ülkenin bölünmesine yol açacağı şeklindeydi ki yorumlarında ve temennilerinde bu fikri yansıtıyorlar!

Elbette Türkiye kötü yönetildiği için olayların önü alınamıyor ama Amerikalı ve İngiliz gazeteci-istihbaratçılar bilsin ki Türkiye’nin harcı sağlam karılmıştır! Bu ülkenin bir numaralı hiciv sanatçısı Levent Kırca, ölmeden iki gün önce yazdığı veda mektubunda, “Dik durun... Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle... Atatürk ile kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!” dedi.

CIA ve MI6, hâlâ Atatürk ile uğraşıyor ama başaramıyor.

Arslan BULUT, 13 Ekim 2015
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x