Mehdi Bey, AKP’nin şifrelerini açıkladı! / Arslan BULUT

Mehdi Bey, AKP’nin şifrelerini açıkladı! / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Pzt Eyl 26, 2016 9:50

Mehdi Bey, AKP’nin şifrelerini açıkladı!


Resim
AKP’nin 14 yıldır ne yapmak istediğini, Tayyip Erdoğan pek çok defa açıklamıştır ama konuyu başka mesajlarla birlikte ele aldığı için esas strateji, hep gözden kaçmıştır. AKP’nin ana şifrelerini bu defa Mehdi Eker açıkladı. Hem de yurt dışında!

Mehdi Eker, Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen “Türkiye’nin Kürt Sorunu Algısı ve AK Parti Dönemi 2002-2016” konulu programda, “AK Parti kurulurken Türkiye’nin ekonomi ve enflasyon, inanç ve özgürlükler ve Kürt meselesi olmak üzere 3 temel sorunu vardı. Bu sorunlar mevcut sistemden kaynaklanıyordu. Sistem reforme edilip yenilenirse yani daha demokratik bir sistem inşa edilirse, ekonomide daha rasyonel, yapısal reformları ihtiva eden bir ekonomik reform paketi benimsenir ve uygulanırsa, bu 3 sorun ortadan kalkar. AK Parti’nin programında bunlar vardı” dedi ve Oslo’da başlayan açılım sürecinden ve o programı ABD’den kimin gönderdiğinden hiç bahsetmeden yaptıkları değişiklikleri anlattı..

* * *

Mehdi Eker, “Bizim düşüncemizde Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkes, Boşnak.., böyle bir şey yok. Biz hepimiz Allah’ın yarattığı kullarız, bu coğrafyada aynı kaderi, aynı tarihi, aynı kültürü, aynı değerleri, aynı inancı paylaşmışız. Bin senedir bu paylaşım devam ediyor. Ne zaman problem olmuş, Cumhuriyet döneminde benimsediğimiz Fransız devriminin ilkeleriyle bir sistem inşa ettiğimiz ve kendi referanslarımızdan uzaklaştığımız, bizi var eden ve bir arada tutan değerlerimizi uygulamadığımızdan dolayı bir sürü sorunla karşılaşmışız” diye konuştu.

Mehdi Eker, konuşmasını, “Sistem düşman üretiyordu, düşman üretme üzerine kuruluydu. Hatalar yapıyordu, yanlışlar yapıyordu, vatandaşı kendine düşman ediyordu. Barış ve kardeşliğin şifrelerini yeniden kurabilelim. Bu iradeyi ortaya koyalım. Bu irade bizde var, kurumsal olarak AK Parti’de var. Kuşkusuz bizim Kurucu Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun yol arkadaşlarında, kadrolarında ve hepimizde bu var. Biz bunu yaşatmanın mücadelesindeyiz.” diyerek tamamladı.

* * *

Neymiş? AKP’ye göre, bütün sorunlar, Fransız modeli sistemden kaynaklanıyormuş? Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesinden! Peki o felsefe neye dayanır? “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denilir” diye milletin tanımını yapan ve birliği, “Türk Milleti” olarak birleşmekle sağlayan Atatürk’e dayanır.

2. Abdülhamid’e sarılmalarının sebebi budur! 2. Abdülhamid, Hıristiyan teba ayrılmaya başlayınca devleti kurtarmak için İslâmcılığı birleştirici siyaset olarak uygulamış ama başaramamıştı. Çünkü Arabistan çöllerindeki bedevilerin liderleri, Müslümanların birliğini değil İngiliz altınlarını istiyordu. Kısacası düşmanı, sistem değil, İngilizler üretiyordu. Bugün de bölücülük üreten, Hasan Atilla Uğur’un uyardığı gibi İngiliz aklıdır!

* * *

Şimdi AKP sözcüleri, cumhuriyetin millet temelli birliğini yıkarak, İslâm temelli bir devlet oluşturmaya çalıştıklarını söylüyor. “Türk yok” diyerek Türklüğü kendilerine düşmanlaştırıyorlar. Düşmanlığı üreten AKP’nin ta kendisidir!

Anıtkabir’e kafeterya ve çocuk parkı yerleştirmelerinin, “En doğru en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır” diyen Atatürk’ün kabrine saygısızlık etmelerinin sebebi de budur. Başlangıçta Ankara’yı “şer merkezi” olarak gördüklerinden, Washington ve “Brüksel’in şefaati”ne sığındılar. Şimdi, TSK’yı devre dışı bıraktıklarına inandıkları için artık daha açık konuşuyorlar. Öyle ki “ehlisünnet” dedikleri cemaatlerle resmi toplantı düzenliyorlar! Oysa tekke ve zaviyeler kapatılmıştır. Yaptıkları suçtur.

Türkiye’yi işgal girişiminde bulunan FETÖ’yü tasfiye ederken, onlarla aynı menzilin yolcusu olduklarını da itiraf ediyorlar. Bu zihniyet de FETÖ gibi tehdit değil mi?

Arslan BULUT, 26 Eylül 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Re: Mehdi Bey, AKP’nin şifrelerini açıkladı! / Arslan BULUT

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Pzt Eyl 26, 2016 20:50

Çok değerli ve sevgili Arslan Bulut'a bir kez daha yürekten tebrikler, sonsuz teşekkürler, içten sevgiler ve en iyi dilekler. Gönül Pınar Atacı,26.9.2016
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x