MHP-CHP ve Türevi Tüm Parti Tabanları:Kemalizm'de İradelerini Tekleştirebilir!

MHP-CHP ve Türevi Tüm Parti Tabanları:Kemalizm'de İradelerini Tekleştirebilir!

İletigönderen A. Serdar Ateş » Cmt Nis 05, 2014 23:17

CHP-MHP ve türevleri tüm partilerdeki halk kitlelerinin; partici karşıtı tavırla (antipartizan);ülkede oynanan ihanet çarkına karşı birleşmesi ;Milli İrade'nin oluşmasındaki en önemli etkendir!

2014 Yerel seçimlerinde ;Ankara'da ve bir çok ilde, ;baş haine karşı,adaletsizliği dile getirmek ve hakkına sahip çıkmak üzere binlerce CHP'li MHP'li ;sol- merkez- sağ düşünceye sahip insan:Tek yumruk oldu.

Resim


Bu devrimci -Milliyetçi dayanışması bize;ayrılmış ellerin birleştiğinde;ne kadar güçlü olduklarını da hatırlattı.

MHP içinde;Kemalizm'de birleşmeyen,Türk-İslam çizgisinin Kemalizm'e karşı ve zamanında arapçı MNP-MSP'ye fren olarak ;ABD Yeşil Kuşak Projesi için siyasi ümmetçilik anlamında ;Türk Fikir hayatına sokulduğunu ,hala anlamlandırmayan bir gençlik var.

Ayrımlılaşmanın tuzak bağını kuramayan;yaşanan ihanet gerçekliğinde ise;tüm biat bağlarından sıyrılıp ;gerçeği ve birleşmeyi arayan gençlik ise;dağlar kadar...

Ayrım yaratma tuzaklaması ;her gün ülkemizde yaşanan bir gerçeklikken,her koldan üzerimize sivil örümceklerce örülmeye devam edilmektedir...

Sosyal Medya içinde ; ATA kelimesinin iç odaklarca (Alparslan Türkeş'in askerleri) şeklinde ;sanki, 'Kemal'in askerleriyiz' tamlamasına ;karşı seçenek olarak çıkartıldığı da; esefle gözlemlenmektedir.

Bu konuda, elbette: 'Menzil Nakşileri'nin; MHP içinde Arvasi akımını kullanarak üstlenmeleri söz konusudur.

Arvasi'nin kişiliği dışında,Menzil Nakşileri: Kürtçü Halid-i Bağdadi siyasi ümmetçi -bölücü -gerici aklına sahiptirler.Bilmek yerine öncelikle biat ve inanmayı ön plana çıkartırlar.Bu konuda;Halidi Bağdadi'nin Halidiye Risalesi'nin incelenmesi;nasıl bir toplum yaratılmaya çalışıldığı bakımından:Hayatidir!

Bu düşünce sistemi;tüm partilerin içerisinde, yönetimde ana idare aklı haline gelmektedir:''Yönetime sadık olan;yönetimin ileri sürdüğü savlara karşı gelmemelidir!.Dur dediğinde durmalı;kalk dediğinde kalkmalıdır;otur dediğinde oturmalı;savaş dediğinde savaşmalıdır''

Oysa ,bu akıl :Asker İdare tekniğidir:''Emir demiri keser '' hükmünün hukuki denetimi mekanizması tüm idari eylemlerde olduğu gibi;hukuksal denetimleri ; kurumsal bakımdan, dünyanın her yerinde mevcuttur.

Ancak, Partiler dahilinde bunun sağlama ve dengesini yapabilecek bir hukuksal-yönetimsel denetim mekanizması yoktur.MYK ve Parti Disiplin Kurulları :Oligarşilerin Tunç Kurulları hükmünde; tüm partilerimizi ,temel düşünce eksenimizden çıkartmış;Çıkarttıkça da;toplumu fikren bölen araçlar haline getirilmiştir.Açılıma karşı çıkan MHP Fethiye Belediye Mehmet Saatçi'nin yakın geçmişte yaşadığı gerçeklik;parti tavanında;tabanın nasıl güdüldüğüne dair de önemli bir işarettir.

MHP, laikliği Atatürkçü manada anlayamamış,tüm düşünce sistemi meselelerini hep ötelemiştir.Bu eksiklik, toplum içinde ;nabza göre şerbet verme hükmündedir...
Mustafa Kemal ,tüm mirasını milletine bırakmışken;kimilerinin İngiltere'de banka kasalarında miras mücadelesi vermesi;kimin gerçek milliyetçi olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.

Aynı durum; CHP içinde de vardır.Kemalizm'i hala 1930'lardan kalmış eski bir düşünce olduğunu ve zamanını tamamladığını düşünmektedirler.Buna karşın siyasi kutsal emanet savunulmadan;sadece CHP ismi kullanılarak;Ata'nın siyasi parti gerçekliğinin sürmesi için miras bıraktığı;İş Bankası fonları iç edilirken;Kemalizm'in yaşatılması ve geliştirilmesi anlamında hiç bir şey yapılmamıştır.

CHP içinde;Kimi odaklar ise ;maksatlı olarak :Halkçılık yerine Bilimsel Sosyalizm olarak yorumlatmaya çalışmakta,6 Ok'u eksiltmeye çalışmaktadırlar...
Diğer yandan Soros ve ABD ilişik kuruluşları ile YCHP yaratılarak;CHP temel kabullerinin Modern Ötesi (Post Modernizm) bir halklarcılaştırma ve popülist Liberal -sosyalistleştirme kuramları dahil edilerek;AKEPE ile yerel özgürlükler temelinde ,düşünce tankının kirletildiği izlenmektedir.

2 Muhalif partiden biri olan CHP içindeki bu oyunlar ;içine sızmaya çalışan diğer bir güç :Federalist Sosyalist kökenli' İşçi Partisi' temelinde de;Cemaat Partisi karalamalarıyla birlikte;Genel Başkan'ın şüpheli ABD- F tipi örgütle temasları ile güvenirliği zedelenmeye çalışılmaktadır.
Oysa, sömürgecilerin esas hedefi:Türk milletini demokrasi oyununda ;karasız ve güvensiz kalarak apolitikleşmesi;olağan siyasetin dışına çıkarılarak;ülkede muhalefetsiz bir Türkiye ile BOP planının işletilmesidir.

Bu yüzden esaret altına alınan Türk askeri ve aydını federalist Türk Milliyetçiliği Karşıtı akla sahip;İşçi Partisine havale edilmiştir.Kemalizm'in 0,3 'lük tabanda ;geçmişi ihanet organizasyonu olan bir hareketle bütünleştirme gayreti;Kemalizm'i dönüştürme ve Kemalistleri yalnızlaştırma -bölme operasyonunun da temelidir...

Aynı yanlış imgeleştirmenin ikincisini ise : Devirim'den gelen,İlerlemeci Devrim'i ;anarşist yıkımcılığı hedef alan, radikal sol anlamdaki: Devrim kelimesine iliştirme - birleştirme çabasıdır.
Kemalizm'in ilhamını Sosyalizm'den almaya çalışan akıllar;Sinan Meydan'ın hatırlattığı gibi;ilk önce örnek aldıkları CHE ve FİDEL'in çantalarında kimin kitabı olduğuna da bakmalıdır!
(Hala bilmeyen varsa:Nutuk-Mustafa Kemal)

Skolastizm'in aşamaları vardır.Bu aşamaların fikriyata sokularak;kabullerin tek ağızdan ve kopya olarak dile getirilmesi;bilimle sınanmadan;tarihçiye danışılmadan yapılması:siyasi düşüncelerin de;lider veya durgun ideoloji kökenli birer dogma ve tümelci savlardan ibaret kalmasını da beraberinde getirir.

Özetle;Köktencilik sadece dini akımlarda var olan bir özellik değildir ve akli düşünmemenin yarattığı ;düşünceye bir tehditdir!

Olması gereken(normatif) akıl ;bilimin içinden çıkmadan;kabullerini sürekli şüpheyle sınayan;tümevarımcı anlamda sürekli araştırma çabasındaki insandır.
Parti üst aklında yaşanan ise;Lider temelinde dile getirilen her konunun tartışılmazlığı ve gerçek olarak algılanmasına yönelik ;tabanın. biat etmesi gerektiğini öne süren akıldır...

İki uçtaki ,Kemalizm temeline yerleştirilen bu sapkınlık farklılaşmaları;halkın birleşmesini de önlemekte; kutuplaştırma aracı olarak çalışmaktadırlar....

Sonuç olarak temel sorun;Türkçülük ve Kemalizm dahilinde İdeolog yetiştirilmesine; bu sayede, düşüncenin çarpışarak gelişmesine izin verilmemesidir.

Bunun temel sebebi de;partilerin oligarşi haline gelmesi;parti başkanı ve MYK üyeleri haricinde;tüm geliştirilen düşünce ve fikirlerin ;hizip-bölücü düşünce olarak addedilerek; idareyi, skolastik düşünce dairesine yerleştirmeleridir...

MHP ,CHP ve türev parti tabanları; akıl ve yapıcı düşünce anlamında;Kemalizm'de birleşebilir.

Bunun önündeki engelleri kaldırmak için;yönetici elitlerin statükolarının, 'taban'ca tanınmaması önemlidir...

Serdar Ateş
06.04.2014
Kullanıcı küçük betizi
A. Serdar Ateş
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzt Eyl 24, 2012 5:32

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x