Milli Eğitim Öğrencileri Fişliyor Değil Fişledi… / Burçak YAZICI

Milli Eğitim Öğrencileri Fişliyor Değil Fişledi… / Burçak YAZICI

İletigönderen burcakyazici » Cum Haz 29, 2012 13:11

Bugünlerde gündemde olan öğrenciler fişlenecek haberi dikkat çekiyor ama bence bu geç kalmış bir haber, neden mi?

Çünkü bu haber geç kalmış bir haber öğrenciler fişlenecek kelimesi bu haberin yumuşatılmış hali, öğrenciler fişlendi olmalıydı.

Şimdi bazıları nasıl yani diyecek. Olmaz kardeşim olur mu öyle şey? Diyenler olacaktır.

Kısaca konuyu sizlere şu şekilde aktarmaya çalışayım;

Geçen senenin ikinci döneminde yani 2010-2011 eğitim yılında öğrencilere milli eğitim tarafından önlü arkalı 4 yapraklı bir form dolduruldu, bu formlar okulda doldurulduğundan bir çok ailenin bundan haberi dahi olmadı. Bu formlarda ailenin maddi gelirinden tutun evlerde hangi dizilerin izlendiğine, hangi gazetelerin okunduğuna kadar ailelerin iş bilgileri gibi bir çok soru vardı ve bunlar öğrenciler tarafından cevaplandı.

Bu süreçte bunun benzeri bir çok kısa anketler yapıldı bu şekilde üzerinde araştırma yazan dosyalar toplandı. Sanki şu meşhur atasözümüz gibi yetkililer çocuktan al haberi diyordu.

Ve…

Büyüklerden öğrenemeyecekleri bilgileri çocuklardan kolayca eğitim için diyerek elde ediyordular. Oysa bu formlar gönderilip aileler tarafından incelenerek doldurulmalıydı.

Peki bu formlardan kaç ailenin bilgisi var?

Muhtemelen bir çok ailenin bilgisi yok.

Ve …

Bu formlardan sonra ailelerin cep telefonlarına, ev telefonlarına bir sürü özel belli dershanelerin mesajları gelmeye başladı. Bırakın mesajları telefonla arayarak işte öğrencinizin durumu bu diye öğrencilerin dersleri hakkında bilgiler verip dershaneye gitmesi lazım diye aramalar yapıldı.

Şimdi olur mu canım diyenler olabilir ama düşünün sizlerin ev telefonunuzu, cep telefonunuzu, öğrencinizin bilgilerini bunlar nereden aldı dersiniz?

Süreç bu şekilde devam ederken peşinde 2011-2012 yılında şu şekilde bir araştırma geldi;

Efendim yeni anayasa hakkında öğrencilerin düşüncelerini milli eğitim araştırıyor yeni anayasa hakkındaki fikirlerinizi soruyor dediler.

Ve…

Öğrencilerin yeni anayasa hakkında düşüncelerini yazmaları istendi. Bu yazılar milli eğitime gönderildi. Tabi buna bende bir öğrenci olarak dahildim. Ben o yazımda şunu yazmıştım acaba gerçekten fikrimizi mi merak ediyorsunuz yoksa bunda amaç karşıt görüşlü öğrencileri fişlemek mi? ve düşüncelerimi yazıp yollamıştım.

Sonrası mı?

İşte sonrasında amaç düşüncemizi öğrenmek değilmiş meğer tarafımızı öğrenmekmiş.

İşte bugün bu olanların olacağı anlatılıyor…

Bunu haber yapanlara saygı duyuyorum ama kusura bakmayın biraz geç kaldınız.

Çünkü, atı alan Üsküdar’ı geçti yada birde düğün kına hikayesi durumu diyebiliriz. Çünkü fişlenenler fişlendi, şimdi o fişlemelere göre o öğrenciler bir şekilde engellenmeye başladı. Bir umut biraz acele ederseniz bu çocukların eğitim hayatlarının bitirilmesini engelleyebilirsiniz.


Burçak YAZICI, 29 Haziran 2012
Kullanıcı küçük betizi
burcakyazici
Üye
Üye
 
İletiler: 29
Kayıt: Pzr Haz 24, 2012 1:15

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x