Milliyetçi oylar pazarlandı mı? / Arslan BULUT

Milliyetçi oylar pazarlandı mı? / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Cum Mar 25, 2016 14:26

Milliyetçi oylar pazarlandı mı?


Resim
Türkiye, terör saldırıları ile köşeye sıkıştırılır, ekonomi dibe vurur, turizm gelirlerinin yüzde 50 oranında düşeceği bildirilirken AKP iktidarının gündeminde ilk sırada “Yeni Anayasa” yer alıyor?

Neden acaba?

* * *

Oslo’da PKK adına Türkiye ile masaya oturanlardan Mustafa Karasu, AKP’nin tekçi politika uyguladığını ve Türkiye’yi yıkıma götürdüğünü öne sürerek “Eğer CHP bu politikadan rahatsızsa ve 1920 Meclisi temelinde kurulmuş yeni Türkiye’nin kurucusu olduğunu söylüyorsa, önceki dönemlerin koşullarında çıkmış bazı anlayışları bırakıp bugünkü koşullara göre bir ‘Demokratik Ulus’ anlayışıyla Türkiye’nin demokratik kuruluşunda rolünü oynamalıdır... Yeni rolünü demokratik ulusalcılıkla, yani ‘Demokratik Ulus’ anlayışıyla Kürtleri, Alevileri, Çerkezleri, Süryanileri, Ermenileri, Ezidîleri kapsayan ve her kimliğin kendi dili ve kültürüyle özyönetimine, yerel demokrasiye kavuşacağı bir Yeni Türkiye anlayışıyla hareket edilmelidir” dedi!

Gerçi Tayyip Erdoğan her fırsatta “tek millet, tek vatan” diyor ama “Yeni Türkiye” diye savundukları anlayış ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda önerdikleri, Türklüğü ortadan kaldıran vatandaşlık tanımı, Karasu’nun talebiyle örtüşüyor!

Üstelik bu talep, ABD’nin eski Ankara Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman’ın, ortak makale yazarak Erdoğan’ın ya reform yapmasını ya da istifa etmesini istemeleriyle de örtüşüyor!

Reform derken, onlar da “etnik gruplara özerklik” dayatmasında bulunmuş olmuyor mu?

* * *

Bu itibarla AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Önümüzdeki hafta teknik ve siyasi katılımcılardan oluşan bir yazım heyeti kurarak, anayasa taslağımızı yazmaya başlayacağız. Nisan ayı sonunda yazımların hepsini tamamlayıp, Meclis’e zihnimizdeki, idealimizdeki, milletimizin zihnindeki, hayalindeki anayasayı sunmayı düşünüyoruz. En geç bir iki ay içinde kendi anayasa önerimizi tamamlamış olacağız. Çalışmalara bizzat katılacağım” sözlerini nasıl yorumlamalıyız?

Yine Tayyip Erdoğan’ın “Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367’yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir millî ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan millî ve yerli bir anayasaya ‘evet’ diyecektir diye düşünüyorum” sözlerini nereye koymalıyız. Gerçi MHP’den yine “Başkanlık sistemine evet demeyiz” diye cılız bir açıklama geldi ama Erdoğan’ın sözlerini yalanlayamadılar?

Bu durumda milliyetçi oylar, Amerikan dayatması olan “Yeni Anayasa” için pazarlanmış olmayacak mı?

* * *

Bu arada, İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı zor durumda bırakabileceğini yazdı.

Biz ana fikir olarak “Bu adamların yolsuzluklarını niçin görmediniz?” diye yazdığımız için avukatları hakaret davası açmıştı! Dava devam ediyor..

Şimdi o yolsuzluklar, Amerikan yargısının gündeminde..

Gazetenin dünya haberleri bölümünde birinci haber olarak aktarılan Zarrab’ın tutuklanması konusunda, “Tutuklama kararı, Erdoğan’ın yakın çevresine kadar ulaşan ve kurduğu partinin itibarını sorgulatan yolsuzluk suçlamalarını tekrar gündeme getirdi” deniliyor.

Şimdi Independent gazetesine de hakaret davası açabilecekler mi?

* * *

Amerika’dan yazan değerli gazeteci arkadaşımız Savaş Süzal ise çok daha önemli ve vahim bilgiler veriyor.

Terör baskısı yetmezse, Erdoğan’ı zayıf tarafından sıkıştırarak Türkiye’yi rejim değişikliğine zorlayacaklar!

Arslan BULUT, 24 Mart 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x