Milyonlarca şifreyi tek tek kırdılar!

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Milyonlarca şifreyi tek tek kırdılar!

İletigönderen water angel » Pzr Tem 14, 2013 12:11

Milyonlarca şifreyi tek tek kırdılar!

Kimliği bilinmeyen bir hacker, iş dünyasının en büyük sosyal ağı LinkedIn ve çöpçatanlık sitesi eHarmony üyelerine ait olduğu düşünülen sekiz milyon kriptolu şifeyi internette yayımladı.

Bir deşifre sitesi, çöpçatanlık sitesine ait şifreleri çözmeyi başardı. Sıra, LinkedIn şifrelerinde.

Hacker’ın bağımsız mı hareket ettiği yoksa bir siber örgüte mi üye olduğu henüz bilinmiyor. Son üç günde yayımlanan şifreler, şifre kırma ve kurtarma platformu olarak bilinen insidepro.com sitesinde yayımlandı. Yayımlanan iki listeden büyük olanı, SHA-1kriptografi fonksiyonuyla (şifrelerin bozuk görünümlü özetlerini oluşturmak için kullanılmış) dönüştürülmüş yaklaşık 6.46 milyon şifre içeriyor.

Deşifre konusunda uzman güvenlik danışmanı Rick Redman, “kırılamamış şifrelerin arasında bir tanesinin sadece LinkedIn’e özel olduğunu, bu tespitinin de söz konusu listenin büyük olasılıkla LinkedIn’e ait olduğunu gösterdiğini” belirtti.

Errata Security güvenlik şirketinin CEO’su Robert Graham ile bir diğer güvenlik şirketi Sophos yetkilileri, şifrelerin Linked’In’e ait olduğu bilgisini doğruladı. Birçok Twitter kullanıcısı da, yaptıkları bağımsız araştırmada şifrelerin kaynağının LinkedIn’e işaret ettiğini ifade etti.
Kullanıcı küçük betizi
water angel
Üye
Üye
 
İletiler: 207
Kayıt: Cum Mar 09, 2012 22:02

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x