Mu Kıtası Yalanı

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Mu Kıtası Yalanı

İletigönderen kosmos » Pzt Kas 14, 2011 7:45

Büyük Atatürk Türk tarihini araştırma çalışmaları yaparken, Meksika'da Maya uygarlığının Türklerle ilişkisini araştıran Tahsin Mayatepek'in önerisiyle J. Churhcward'ün kitaplarını da okuyor. Ancak J. Churhcward'ün Mu kıtasının varlığıyla ilgili düşüncelerine katılmamış olacak ki, bu doğrultuda araştırma yapma gereğini duymuyor. Sadece J. Churhcward'ün kitaplarını okumakla yetiniyor.

J. Churhcward'ün kitaplarında anlattığı Mu kıtasının çok şiddetli depremler sonucu Büyük Okyanus'a gömüldüğü tezinin bilimsel bir tarafı yoktur. Bir kere, kıta olabilecek kadar büyük bir kara parçasının depremler sonucu tamamen okyanusa batması mümkün değildir. Kıyılarda olabilecek kırılmalar sonucu küçük miktarlarda çöküntüler olabilir, ancak büyük bir kıtanın tamamen batması bilinen doğa yasalarına pek uygun görülmüyor. Ayrıca gerçekten üzerinde gelişmiş bir uygarlık olan büyük bir kıta batmış olsaydı, gelişmiş ülkeler onun mirasını ele geçirmek için çaba göstermezler miydi ?

Mu kıtası hikayesi, Türk Tarihi araştırmalarını, sulandırmak ve saptırmak için Amerikan emperyalizminin uydurduğu bir yalandır. Böyle bir kıta batmışsa, Amerika bize akıl vermek yerine neden kendisi gidip araştırmıyor ?

Doç. Dr. İsmail Doğan “Mayalar ve Türklük” adlı kitabının 15 – 22 sayfalarında Mu kıtası teorisinin bilimsel gerçeklikten yoksun olduğunu belirtmektedir. Ön Türk tarihini bilimsel olarak araştıran ve bulgularını yayınlayan Türk Tarihçisi Sayın Kazım Mirşan da Türklerin tarihinde Mu kıtası diye bir yerin olmadığını kesin olarak belirtiyor. Mu kıtası yalanını savunanlar Türk milletini gerçek tarihinden uzaklaştırma çabası içindedirler.

Sinan Meydan kitaplarında Atatürk'ün desteklediği bilimsel araştırmalar sonucu yazılmış olan "Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı tarih kitabında anlatılanların tez olduğunu savunuyor.

Halbuki kitabın 1930 yılında yazılmasından sonra yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen bilgiler kitapta anlatılanları desteklemektedir. Ayrıca, Türk tarihi araştırmacıları Kazım Mirşan, Haluk Tarcan ve Turgay Tüfekçioğlu'nun bulguları da kitabı desteklemektedir.

Türk Tarihini doğru öğrenmek için, Sinan Meydan gibi aracılara gerek olmadan doğrudan "Türk Tarihinin Ana Hatları" kitabı, Kazım Mirşan, Haluk Tarcan ve Turgay Tüfekçioğlu'nun kitapları okunmalıdır.

“Mayalar ve Türklük” adlı kitap aşağıdaki linkten indirilebilir.

http://yayinlar.yesevi.edu.tr/static/ki ... urkluk.pdf

"Türk Tarihinin Ana Hatları" adlı kitabın elektronik kopyası aşağıdaki linklerden indirilebilir.

https://rapidshare.com/files/1328553782 ... atlari.pdf

http://www.adrive.com/public/4bb6ffa913 ... 478d3.html

http://www.filefactory.com/file/cfa3b25 ... atlari.pdf

Kozmoz
Kullanıcı küçük betizi
kosmos
Üye
Üye
 
İletiler: 24
Kayıt: Sal Eki 25, 2011 5:21

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x