Muazzez İlmiye Çığ: TGB'ye Sevdam Nereden?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Muazzez İlmiye Çığ: TGB'ye Sevdam Nereden?

İletigönderen Ostique » Prş Mar 31, 2011 17:11

Resim

İki yıl kadar önceydi, Mersin'de bazı gençler elime Kırmızı Beyaz adlı dış görünüşleri çok sevimli iki dergi verdiler. Akşam eve gelince dergileri satır atlamadan sonuna kadar okudum. Hiçbir dergiyi bu şekilde okuyamam. Ama bunun yazarları gençlerdi, yaşlarına göre çok da güzel yazmışlar, tam benim ilgilendiğim konulara değinmişlerdi. Bunu yayımlayan Türkiye Gençlik Birliği gençleri ile tanışmalıydım! İstanbul'a döner dönmez Dergiden aldığım telefon numaralarını aradım. Karşıma Adnan Türkkan çıktı. Buluştuk yanında başka arkadaşları da vardı. Uzun soru yanıtlardan sonra anladım ki, bu geçler tam Atatürk'ün istediği gençlerdi. Onlar 3 yıl önce (şimi 5 yıl oldu)Türkiye Gençlik Birliği adında merkezi Ankara'da olan 'birlik' kurmuşlar. Buraya herhangi bir ayrım yapmadan her genç üye olabiliyor. Aralarında bir tek bağlantı var Atatürk'ün ülkemizin var olması, çağdaşlaşabilmesi için ön gördüğü kuralların gerçekleştirilmesi ve halkımızın bu yolda eğitilmesi, uyarılması. Gençlerin hiç dedikoduya sapmadan, atıp, tutma yoluna gitmeden, dürüst ve de umutlu olarak konuşmaları beni hayran bıraktı. Meğer ne cevherlerimiz varmış da haberimiz yokmuş. Bazı engeller yüzünden birliklerini çoğaltamamışlar. Fakat öyle bir organize olmaya başlamışlar ki, bugün 71 ilde en az 20.000 gençten oluşan bir topluluk haline gelmişler. "Her gün üyemiz artıyor, bunun için biz kimseye ne para ne de başka bir hediye veriyoruz, tüzüğümüzü okuyup, bizlerle konuşup üye oluyorlar. Yaptığımız araştırmalarla şunu gördük ki, Atatürk başta olmasaydı ne bu güzelim ülke kalacak ne de bugünkü durumumuza ulaşabilecektik, diğer taraftan O zamanlar büyük sıkıntılar ve özverilerle elde edilenlerin tükenmekte olduğunu görüyoruz. Bu gidiş sürerse ne Türkiye diye bir vatan ne de bir Türk milleti kalacak. O zaman buna bir DUR diyenler gerek. O DUR'u biz söylemek zorundayız, çünkü bu bizim geleceğimiz. Biz bir Türk milletiyiz, vatanımız Anadolu. Bu ikisini korumazsak ne dinimiz, ne milletimiz, ne de vatanımız kalacak. Bunu algılayan, algılamayı bilen gençler bize katılıyor."

Devamı...
Kullanıcı küçük betizi
Ostique
Üye
Üye
 
İletiler: 10
Kayıt: Prş Şub 14, 2008 18:07

Re: Muazzez İlmiye Çığ: TGB'ye Sevdam Nereden?

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 31, 2011 21:11

Haberin tamamını kaynak ekleyerek yayınlayınız!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x