Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz! / Servet AVCI

Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz! / Servet AVCI

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 18, 2019 9:01

Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz!

"Hem yabancıya hem de gurbetçiye konut satışını artırmak için tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor. Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ve Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak..."

Bu gelişmede adı geçen ülkeler şunlar: Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türk cumhuriyetlerinden ikisi...

İddia şu ki, bu ülkeler belirlenirken o ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı, taşınmaz edinen yabancıların sayısı, potansiyeli yüksek ülkeler ile ekonomik ve tarihi ilişkiler dikkate alınmış...

Buna göre artık yabancılar da Türkiye'ye gelmeden, yaşadıkları ülkede kurulacak tapu kadastro temsilcilikleri aracılığıyla tapu ve kadastro işlemlerini gerçekleştirecekler, Türkiye'de mülk sahibi olabilecekler...

* * *

İnsan merak ediyor tabii... Yabancı bir kişi, Türkiye gelmeden, alacağı gayrimenkulü görmeden o gayrimenkulü neden satın almak ister?

Gerekçelerden birisi 'o ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı' olduğunu göre, meselâ Yunanistan'da buna değecek kaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor? Ayrıca Yunanistan'ı düşünen kafanın aklına Ermenistan neden düşmemiş? Yoksa daha sonra bu liste genişleyecek mi?

Katar'ı hiç saymıyoruz zaten!.. Orası 'potansiyeli yüksek, ekonomik ve tarihî ilişkilerimiz gelişmiş' ülkeler sınıfına giriyor!..

* * *

Her yıl yabancılara daha fazla mülk satılıyor ülkemizde... Her yıl artarak giden sayılar 2018'de 40 bine dayandı... 2019'da rekorun tekrar kırılması bekleniyor...

Döviz arttıkça Türkiye'de gayrimenkul edinmenin cazibesi de arttı... Buna bir de 'patron çıldırdı' türünden kampanyalar da ekledik!.. Yabancıya KDV muafiyeti getirdik... Yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için önceden 1 milyon dolar barajı vardı... Onu da 250 bin dolara çektik, belki de müşterinin ayağı alışsın diye!..

Bunlar da yetmedi, şimdi hizmeti müşterinin ayağına götürüyoruz... Gelmelerine, alacakları gayrimenkulleri görmelerine hiç gerek bırakmıyoruz!.. Biz ki Habur'a teröristlerin ayağına mahkeme götürmüş bir sisteme sahibiz!.. Yabancıya da tapu dairesi götürürüz!..

Zaten bu çalışma 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alıyor... Bu düzenlemeyle, hem yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem de 'yabancı yatırımcılar'ın işlerini kolaylaştırmalıyız!.. Üstelik yabancı sermaye akışına acilen ihtiyacımız varken!..

* * *

Tuhaf rekorlar kırıyoruz... 2017'de Türkiye'den Batı'ya göçen insan sayısı 250 binin üzerinde... İşin en düşündürücü ve üzücü yanı, göç eden nüfusun ezici çoğunluğu genç ve iyi eğitimli... Kaliteli nüfusta Türkiye'yi terk etme eğilimi artarken, insanî amaçlarla kamplara alınması öngörülmüş Suriyeli sığınmacılar ülkenin her tarafına yayılarak demografik değişikliğin en güçlü unsurlarından biri hâline geliyor...

Bir ülke hızla değişirken, üstelik 'beka tartışması' ülkeyi yönetenlerin dilinden düşmezken, her gün farklı bir sürprize uyanıyoruz...

Tapu ve kadastro işlemleriyle ilgili yurt dışında temsilcilikler açılması bunlardan birisi... Taşınmazlarımız taşınamayacağına göre, taşınmazlarımızın satılmasına onay verecek kurumları taşıyoruz!.. Hizmeti ayağa götürüyoruz!..

Ve bunun adı da 'kolaylaştırmak', 'yabancı sermaye akışını hızlandırmak', 'konut sektörüne destek çıkmak' oluyor!.. Geçen yıl 40 bin taşınmaz satışıyla rekor kırdığımıza göre, bu yeni yöntemle rekorları altüst ederiz 'ulus devlet'te!..

* * *

Akıl vermiş gibi olmayalım ama yabancıya internetten online satışa izin verilse çok daha pratik olurdu!.. Temsilciliğe ve eleman istihdamına gerek kalmazdı!.. Biz yabancı sermaye girişine sevinirdik, Katarlıyla Yunan da bürokrasinin azalmasına!..

Servet AVCI, 18 Şubat 2019
avciservet@hotmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x