Musa'nın Gül'ünden Yahudilere: Direnin

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Musa'nın Gül'ünden Yahudilere: Direnin

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 25, 2009 4:16

Gül, Türk Yahudisi olan Prof. Leyla Navaro'nun sözleri üzerine kendisine telefon etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir Türk Yahudisi olan Prof. Leyla Navaro'nun "Bugün içimde bir şeyler kırıldı... Kendimi ait addettiğim ülkem beni eşit vatandaş olarak görmüyor, din hanemde yazılı olan ibareden dolayı zımnen taraf yapıp düşmanlaştırıyor" sözleri üzerine telefona sarıldı.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze'deki İsrail operasyonuna yönelik eleştirileri sırasında söylediği "Biz 500 yıl önce sizlere kapılarımızı açtık" sözleri en çok Türk Yahudiler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Navaro da tepkisini yazıya döktü.

Navaro'nun, Radikal gazetesinde 22 Ocak'ta çıkan "Türkiye'de Yahudi olmak: 500 yıllık yalnızlık" başlıklı yazısının ardından telefon açan Gül, önce sitemle karşılaştı. Ancak Gül, "Irkçılığı kışkırtanlar, bu söylemleri dile getirenler marjinal gruplar. Siz müsterih olunuz. Başbakan da bu marjinal gruplara karşı ciddi çaba içerisinde, ancak bu grupların sizleri etkilemesine izin vermeyin, dirençli olun" dedi.

FİLMDEN ÖRNEK VERDİ


Yahudi düşmanlığından duyduğu rahatsızlığı vurgulayan Gül, "Irkçılık yükselen bir tehlike. Ama Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşlarına her zaman sahip çıkacaktır. Türkiye'de çok farklı sesler dile getiriliyor, birçok güzel şey de oluyor. Siz müsterih olun" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, sinemalarda gösterime giren ve bir Rum ile bir Türk arasındaki aşkın anlatıldığı "Güz Sancısı" filmini de bu değişime örnek olarak anımsattı.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x