National Democracy Institute

National Democratic Institute

National Democracy Institute

İletigönderen Ram » Pzt Şub 16, 2009 15:31

NDI'nin tam ve açık adı "National Democracy Institute for International Affairs" yani Uluslararası İşler Milli Demokrasi Enstitüsü'dür. İşin içinde uluslararası ilişkiler olunca, ABD dış politikasını yürüten resmi, yarı-resmi kişilerle bağlantılı özel dernek, vakıf, fon ve elbette uluslararası şirketler ile onların vakıfları dünya demokrasisine katkıda bulunmak üzere hazırdırlar.

NDI'nin, NED (National Endowment for Democracy) dışında kurduğu, DCF (Democracy Century Fund) adlı fonunun para kaynakları bu durumu gösteriyor.1 Bir fikir verebilir ya da tanıdık gelebilir, diyerek ulusal demokrasilerin parasal destekçilerinin tümünü ekler arasında bulabileceksiniz. Bunlardan ünlü olan kartellerden ve ünlü kişilerden birkaçını burada sıralayalım:
    AT&T, Amoco, Chevron Overseas Petroleum Inc., The Coca-Cola Company, Consolidated Natural Gas, Daimler Chrysler Corporation, Enron Corporation2, Ericsson Inc., Ernst & Young LLP, Exxon Mobil Corporation, Ford Motor Company, Lockheed Martin Corporation3, Nickelodeon/ Nick at Nite Occidental Petroleum Corporation, Texaco Inc.4, Friederich Ebert Stiftung (Almanya)5, Open Society Institute6, Westminster Foundation for Democracy7, AFL-CIO, American Federation of State, American Federation of Teachers, Communications Workers of America, International Masonry Institute, National Education Association, SEIU Sheet Metal Workers International Association8 Bernard Aronson, Michael Barnes, Richard C. Blum, Eugene Eidenberg, Geraldine Ferraro, Richard Gardner, Omar M. Kader, Paul G. Kirk Jr., Peter Kovler, Elliott F. Kulick, Thomas W. Moore, Vance K. Opperman, Nancy H. Rubin, L. Alan D. Solomont, Robert S. Strauss9, Maurice Tempelsman.
Listelerdeki şirketlerin ve öteki kuruluşların adlarına NDI'nin yönetiminde ve danışma kurulunda yer alan birçok kişinin çalışma yeri olarak rastlıyoruz. Bu ad çakışmaları ve para ağı şöyle bir durum gösteriyor:

Amerikan devletini temsil eden görevlilerle, karteller, sendikalar, şirketler, Soros gibi bankerlerin örgütleri yan yana gelmişler dış ülkelerdeki "sivil" toplumcuları güdüleyip, o ülkelerin koşullarını göz ardı ederek, Amerikan tipi, seçkinler demokrasisini kurmaya karar veriyorlar. Amerikan devletinin derinliklerinden esinlenmiş ve hayranlık duygularıyla kendinden geçmiş kişilerin bile, kolayca anlayacağı bir nedeni var bu kararın. Halkın, paranın gücü karşısında ilkesizliği, eğilip bükülmeyi eleştiren deyişinde olduğu gibi, "parayı veren düdüğü çalar" diye susmak mı gerekir?

"Küreselleşme" gibi, içeriği bulanık, her işe uydurulan, kavramdır, ama ABD dışişlerine, şirketlere, hatta kişilere uygun ülkeler, bölgeler, kıtalar düzeni oluşturduğu açıktır. Bu yöntemin eski koloni düzeninden daha uygar ve daha müritleştirici, ama her koşulda meczuplaştırıcı bir tür olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

1 Eski Ankara Büyükelçisi Morton I. Abramovvitz, DCF (Democracy Century Fund)'nin yönetim kurulundadır ve NED yönetim kurulunda da NDI'yi temsilen bulunur. CFR üyesi M.I. Abramowitz'in dışişleri misyonları: Tayvan (1969-1962), Hong Kong (1963-1965), İngiltere (1971), Tayland (1977-1983), Türkiye (1989)
2 ABD'de yolsuzluk, hissedarları dolandırmaktan sorgulanan ve iflasına karar verilen en büyük enerji şirketlerinden Enron, Özal'ın icadı Yap İşlet Devret modeli çerçevesinde Tekirdağ'da doğal gaz yakıtlı elektrik santralı kurmuştu.
3 Lockheed, çeşitli ülkelerde bol rüşvet dağıtarak askeri uçak satmakla suçlanmış ve soruşturmaların sonunda mahkumiyetler almıştır. Lockheed'in Türkiye satışlarındaki yolsuzluklar da uzun süre gündemde kalmıştır.
4 Petrol şirketti Texaco' nun CFR temsilcisi Brademas, NED başkanlığı yapmaktaydı.
5 Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin uzantısı olan örgütün ABD operatörünü desteklemesi Örümcek Ağı'nın ilginç bir ilmiğidir.
6 George Soros'un örgütü.
7 İngiltere'deki örgüt Kafkasya'da etkin. Türkiye'de TOSAV'ı destekledi.
8 ndi.org / def / supporters/
9 ABD federal devletinin en eski güvenlik danışmanlarındandır Geroge W. Bush Jr. yönetiminbde savaş yanlısı ekibin ustası olarak tanınır.


NDI Yönetici ve Danışmanları

John T. Joyce: SD/USA (ykü), CDM Task Force (u), FTUI (ykü), LID (ykü), AAFLI (ykü), AALC (mütevelli), AIFLD (ykü), ICCARD (ykü), PACMC (ü), PRODEMCA (ü), AFL-CIO MAC (Bşk.), APRI (ykü), USO World Board of Governers (ü), Friends of the Democratic Center in Central America (Puebla /nsf/fufe/ykü) ve NDI (bdk)

Christopher J. Dodd: CIAS (Council for Inter American Security/ü), CFR ve NDI büyük danışma kurulu üyesi.

Barbara J. Easterling: AFL-CIO (sayman üye-1995), CWA (Communication Workers of America /sayman üye) ve NDI büyük danışma kurulu üyesi.

Charles Robb: CDM (ykü), CfD (ykü), Puebla Instiute ve NDI
danışma kurulu üyesidir.

Walter F. Mondale: CFR(ü), Trilateral Commission (ü), Bilderberg (ü), Intelligence Committee (Başkan), Başkan Yardımcısı (1976 - J.Carter), Endonezya (1978, Dışişleri), Filipinler (1978), Japonya (1993-1995), Dışişleri 'Key Officer' ve NDI eski başkanı ve danışma kurulu üyesi.

Geraldine A. Ferraro: CFR üyesi ve NDI yönetim kurulu üyesi.

Molly Raiser: CDM (ykü), Demokrat Parti Women's Campaign Fund (Seçim Kampanyası Fonu yöneticisi 1992), Akev Protokol Şefi (Clinton- 29 Mayıs 1993- 1997 istifa), ve NDI yönetim kurulu üyesidir.

Bill Bradley: CFR (ü), Senatör.

Mario M. Cuomo: CCF (Congress Cultural Freedom) üyesi, NDI büyük danışma kurulu üyesidir.

Elliott F. Kulick: CfD (Center for Democracy-ü), Pegasus International Inc. yönetim kurulu başkanı ve NDI yönetim kurulu üyesidir.

Peter Kovler: DCF (Democratic Century Fund) yönetim kurulu üyesi, Kovler Family Scholarship Fund (1987) kurucu üyesi ve NDI yönetim kurulu üyesidir.

Joan Baggett Calambokidis: IMI (International Masonry lnstitute)Başkanı ve NDI yönetim kurulu üyesidir.

Les Campbell: "New Democratic Party" lideri, NDI'nin Bosna ve Hırvatistan direktörü, NDI Ortadoğu Programları Bölge Direktörü, NDI Rusya parlamenter eğiticisidir.

NDI'ya Parasal Destek Veren Şirketler ve Kişiler

Ameritech, Archer Daniels Midland Company, Arter & Hadden, Atlantic Richfield Company, AT&T, Amoco, Chevron Overseas Petroleum Inc., Citigroup, The Coca-Cola Company, CollisM/arner Foundation, Consolidated Natural Gas, Daimler Chrysler Corporation, Dow Chemical Company, Elan Corporation, Enron Corporation898, Ericsson Inc., Ernst & Young LLP, Exxon Mobil Corporation, Foley, Hoag & Elliot LLP, Ford Motor Company,Greenberg/Quinlan Research, Greenberg Traurig, "Greer, Margolis, Mitchell & Burns," Hoechst Marrion Roussell, Liz Claiborne, Inc., Lockheed Martin Corporation899, Meridian Worldwide America, Mutual of America Life Insurance Company, Network Resources America Inc., Nickelodeon/ Nick at Nite Occidental Petroleum Corporation, "Paul-Weiss-Rifkind-Wharton & Garrison", Raytheon Company, Retrofit, F.S., Tenneco, Inc., Texaco Inc. 90°, Union Labor Life Insurance Company, United Technologies Corporation, Viacom, Inc., The West Group, American Ireland Fund, Collis/Warner Foundation, Fannie Mae Foundation, Friederich Ebert Stiftung (Almanya)901, Mott Foundation, Open Society Institute902, Westminster Foundation for Democracy903, AFL-CIO, American Federation of State, County & Municipal Employees, American Federation of Teachers, American Postal Workers Union, Communications Workers of America, International Masonry Institute, International Union of Bricklayers and Allied Craftworkers, National Education Association, Retail, Wholesale and Department Store Union, SEIU Sheet Metal Workers International Association, United Association of Journeymen and Apprentices of the Plumbing & Pipe Fitting Industry904 William V. Alexander, Bernard Aronson, Chester Atkins, Elizabeth F. ve Smith Bagley, Michael Barnes, Richard C. Blum, Sarian Bouma, Jon Bouma, Mira Brichto, Michael K. Casey, Mario A. Castillo, James A. Daley ve Kathleen Y. Daley, Edward J. Donley, Jim ve Jean B. Dunn, Richard K. Eaton, Eugene Eidenberg, Geraldine Ferraro, Leslie Francis, Richard Gardner, Patrick J. Griffin, Jane Harman, Sidney Harman, Peter Hart, Carl F. Hughes, Maxine Isaacs, Jim Johnson, Omar M. Kader, Paul G. Kirk Jr., Peter Kovler, Elliott F. Kulick, Matthew Maher, Lewis Manilow, Thomas O. Melia, Amy S. Conroy, Thomas W. Moore, Caroline B. Newcombe, Jerry O'Brien, Vance K. Opperman, Molly Raiser, Barbara Rodhe, Nancy H. Rubin, L. Ronald Scheman, Lynn G. Cutler, Beth K. Smith, Alan D. Solomont, Robert S. Strauss, Maurice Tempelsman, Mark Touhey, Arturo Valenzuela, Marvin F. Weissberg, Grant M. Wilson.
SÖA, 4. Bas. / M. Y.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: NDI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x