NATO/ABD ve PYD/PKK DENKLEMİ / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

NATO/ABD ve PYD/PKK DENKLEMİ / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Çrş Ara 20, 2017 18:47

ABD'nin Ortadoğu merkezli bölgesel - kıtasal planı, bölgede kendisine en fazla mukavemet gösteren İran ve Suriye'yi tamamen etkisiz hale getirerek Türkiye'ye dönük kuşatmayı tamamlamaktadır.

Bunun için Suriye'nin kuzeyinde 4600 tır dolusu silah ve mühimmatla donattığı PYD/PKK'yı, İran'da ise yine bölücü terör örgütünün uzantısı olan PJAK'ı kullanmaktadır. Bölücü terör örgütünün Türkiye'de bulunan unsurlarının büyük çoğunluğu, Suriye'nin kuzeyine geçiş yapmıştır.
Resim

ABD, Irak'ın kuzeyinden, Suriye'nin kuzeyine kadar uzanan ve Doğu Akdeniz'i kapsayan bin km.yi aşkın hatta bir Kürt koridoru oluşturmak, ABD'nin Ortadoğu ve Asya'da egemenlik kurması için hayati bir öneme sahiptir. Burada Asya'nın kilidi konumunda olan ülke Türkiye.

Şimdi denklemi kuralım:

ABD'nin uzun vadede planı nedir? Asya'ya egemen olmak ve dolayısıyla dünya enerji kaynaklarının dörtte üçünü kendi denetimine almak...

Peki, bu amacı gerçekleştirmek için, ABD hangi devletlerin toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir? Başta Türkiye olmak üzere; İran, Irak ve Suriye'nin...

ABD'nin bölgedeki temel ittifak gücünü hangi unsur ya da unsurlar oluşturuyor?
Kendisinin de "Kara gücüm" dediği PYD/PKK... Bununla beraber İran ve Suriye'ye karşı doğrudan destek verdiği İsrail.

Şimdi sonuca gelelim: ABD hangi askerî işbirliği örgütünün "amiral gemisi" konumunda? NATO'nun...

O zaman NATO'ya bağımlı kalmamız konusunda ısrar edenler ve "Batı'ya entegre" olmamızı savunanlar, dolaylı olarak Türk topraklarının bölücü teröre teslim edilmesini onaylamış olmuyor mu? İtirazı olan varsa başka denklem kursun. "Bu kadar basit mi?" diyenlere... Evet, aslında bu kadar net ve açık!

Günümüzde güncel ve yakın tehdit, ABD merkezli Batı emperyalizminden kaynaklanmaktadır. Bu tehdidi doğru tespit edemeyen ya da etmeyen odakların, dahası dikkatleri güncel ve temel olandan başka yönlere çekmeye çalışanların, bilgisiz değilse hain olduğunu düşünmek en doğal sonuca bizi ulaştırır.

Dipce: Yukarıda yazdığım metindeki tespiti yapmak için uzman olmaya gerek yok. Bakmasını ve görmesini bilelim yeter.

Mithat Akar
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x