NATO, Türk Cumhurbaşkanına suikast tertiplemeye mi kalkıştı? / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

NATO, Türk Cumhurbaşkanına suikast tertiplemeye mi kalkıştı? / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Eki 12, 2010 6:07


Çeviri: Erkan Güçiz

Eski Türk Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, eski Milli Güvenlik Kurumu Genel Sekreteri ve Özel Harp Dairesi Başkanı General Sabri Yirmişbeşoğlu hakkında şikayette bulundu.

Ahmet Özal, General Yirmişbeşoğlu’nu, 18 Haziran 1988’de babasına karşı bir suikast girişiminde bulunmakta suçladı. Yıllardır dolaşan rivayetlere göre, Cumhurbaşkanı Özal 17 Nisan 1993’de kalp krizinden ölmedi; NATO emrinde hareket eden Gladio’nun Türk ajanları tarafından öldürüldü.

General Yirmibeşoğlu suçlamaları reddetti. Ancak basının sorularını cevaplarken, içinde ciddi manüplasyonlar da olan gizli operarasyonlara hizmet verdiğini kabullendi. 1974’de Kıbrıs’lı Türkler’i ortodoks Rumlarla çatıştırmak için, Kıbrıs’ta bir caminin yakılmasını emrettiğini farkında olmadan itiraf etti.

Emekli general, İstanbul’daki 6 7 Eylül 1955 olaylarına katkısı olduğunu daha önceden kabullenmişti. Onun ajanları, Gladio emride hareket ederek, Selanik’te Mustafa Kemal müzesine bir saldırı düzenlediler. Öfkeli aşırı Türk milliyetçileri, kutsal saydıkları birşeye yapılan bu saldırının öcünü İstanbul ve İzmir’deki rum cemaatlarından aldı. Asayiş kuvvetlerinin göz yumduğu yıkım ve yağmalarda, 16 kişi öldü, 32 kişi ağır yaralandı ve 200 kadar kadın tecavüze uğradı.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal, bugün izlenen neo Osmanlı politasına yol açmış olan, bir asya avrupa karışımı dış politaka taraftarı idi. Elli yıldır İngiltere ve Amerika, müttefikleri olan Türkiye ve Yunanistan’ı zayıflatmak için onları birbirlerine karşı kıştırtmakta sistematik olarak Galdio’nun yürüttüğü, kaynağı belirlenemeyen saldırıları kullanmışlardır.

29 Eylül 2010

Kaynak: http://www.voltairenet.org/article167101.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: NATO, Türk Cumhurbaşkanına suikast tertiplemeye mi kalkı

İletigönderen Ram » Sal Eki 12, 2010 13:23

Rivayete göre salık yazılıyor. Kaynağı belirsiz saldırılar deniyor ama saldırıları Gıladyo'nun yürüttüğü öne sürülüyor. Hani bizdekiler yapıyor; anlaşılan, bunlar da eksik kalmak istememişler. Kaynaktaki betiz de Çetin Doğan'a ait; hiç değilse Yirmibeşoğlu'nun betizini koysalardı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Sınır Dışı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x