NATO VE AKP "MİLLİYETÇİLİĞİ"

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

NATO VE AKP "MİLLİYETÇİLİĞİ"

İletigönderen mithat akar 1923 » Pzr Ara 06, 2015 15:41

Ana akım medya hala algı operasyonuna devam ediyor.Tane tane açıklamakta ve bilgileri yinelemekte fayda var sanırım.

1 - ABD ve Batı emperyalizmi Ortadoğu-Kafkaslar ve Asya'da sınırları yeniden biçimlendirmek,Asya'nın ve Ortadoğunun kaynaklarına el koymak için bölgede bulunmaktadır.

2 - Daha önce de defalarca Afganistan'ı,Irak'ı işgal eden Balkanlarda istikrarsızlık yaratarak veya etnik-mezhepsel çatışma ortamı yaratarak ülkelere müdahale eden Batı, son kozunu Ortadoğu'da sahaya sürmektedir.Amaç Avrasya'nın kilitlerini tek tek kırarak Türkiye - Çin arasında bulunan dünya enerji kaynakları ve doğal kaynaklarının 4/3' nü oluşturan bölgelere hakim olmaktır.NATO'nun ana gövdesi ile Doğu Akdeniz 'de ve Türk topraklarında bulunmasının nedeni budur.

3 - ABD kendi gerekçelerini yaratarak bir ülkeye içeriden ve dışarıdan müdahale eder.Temel gerekçesi ise "demokrasi","insan hakları","özgürlük" ihraç etmektir.ABD'nin Suriye'deki gerekçesi önce "Diktatör Esad" tı şimdi ise kendi sahaya sürdüğü terör örgütü IŞİD.

4 - NATO yalnızca "terörle mücadele" için ana gövdesini sahaya sürmez.Ancak bölgeleri kendine göre şekillendireceği zaman temel güçlerini kullanır. ( Kara,Deniz,Hava kuvvetleri ) NATO'nun Türk topraklarında bulunmasının ana nedeni de Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelerde kendi sistemini askeri-politik-demografik açılardan kurmaktır.Yani NATO medyanın yansıttığı gibi IŞİD'e karşı savaşmak ya da bizi Rusya ya da başka bir ülkeden korumak için bulunmamaktadır.

5 - ABD'nin ve NATO'nun son yüzyılda bölgelere hakim olmadaki temel yöntemi ,ülkeleri işgal edip etnik parçalara bölmek ya da önce etnik ayrılık yaratıp çatışma çıkararak,o ülkeleri sonrasında işgal etmek olmuştur.Bunun için temel aktörlerini ya da kendine bağımlı olan ülkelerin ordularını kullanır.Türkiye'nin temel farkı ABD emperyalizminin her iki gücü de kullanmasıdır.

Yani bir taraftan Türk Ordusuna karşı bölücü terör örgütünü kullanırken,diğer yandan Türk Ordusu'nu bölgede kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır ABD.

Terör örgütünü bize karşı kullanıyor çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri her an ABD ve NATO'nun denetiminden çıkabilir.Türk Ordusunu sahada kullanıyor çünkü TSK'yı NATO şemsiyesi ile denetimde tutuyor.

6 - Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul'da olduğu yönünde yapılan haberleri bu temelde değerlendirmek lazım.Medya "Türk Silahlı Kuvvetleri Türkmen bölgesinde" propagandasını yaparken ;NATO ve ABD Türkiye denetiminde bir Kürt Koridoru kurma peşindedir.

Irak'ın kuzeyinde denetimin tamamen bize geçmesi için o bölgedeki Barzani devletinin ortadan kaldırılması lazım.Aynı anda hem Barzani devletinin hakimiyeti hem de bölgede Türkmenlerin hakim olacağını düşünmek tamamen çelişkili bir yaklaşımdır.Barzani devleti ortadan kalkmadan TSK'nın bölgede bulunması,tersi yönde bir gelişme olmadığı müddetçe,ABD ve Batı'nın çıkarları doğrultusunda olacaktır.

7 - AKP ve ABD'nin Türkmen soydaşlarımızı birden bire keşfetmesi,Türk milletinin milliyetçiliğini kendisine yedekleme kaygısındandır.Politik iktidar ABD planları doğrultusunda bölgenin şekillenmesinde rol alırken,bunu Azerbaycan'da ve Musul-Kerkük-Bayırbucak'ta yaşayan soydaşlarımızı kullanarak perdeleme yapıyor.

8 - Bir devlete karşı mücadele ederken,bunu bir ülkenin kendi milli güç unsurlarına dayanarak yapması esastır.Fakat bu güç,kendi planları-stratejisi ve milli menfaatleri doğrultusunda olunca anlam kazanır.Başka bir devletin stratejisi ve çıkarları doğrultusunda hareket eden devletler ve iktidarlar ise kendilerini ateşe sürmüş olurlar.Politik iktidarın son dönemde Rusya'ya karşı tavır koyması da "Rus yayılmacılığına" karşı olduğundan değil;ABD ve Batı planları doğrultusunda Suriye rejimini ortadan kaldırmak,Suriye'nin kantonlara ayrılarak bölünmesini sağlamak içindir.Başkasının adına savaşırsanız ,adına savaştığınız devletle karşınıza aldığınız devlet bir gün anlaşır.Fakat sizin düşmanlığınız hali hazırda devam eder.

9 - AKP'nin bunu yapabilmesi için milletin desteğini arkasına alması zorunluluktur.Bu yüzden AKP ve ona bağımlı olan ana akım medya "milliyetçi" propagandayı görsel ve yazılı basında sıkça kullanmaktadır.Son dönemde Ahıska Türklerinin sürgününü birden bire dizi film halinde ortaya sürmesi, bolca Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale direnişi görselliğini de buna eklemesi samimi bir yaklaşımın değil;temel değerlerimizi emperyalizme yedekleme kaygısının ürünüdür.

10 - Bölgemizdeki esas tehdit NATO şemsiyesi altında emperyalist - işgalci ülkelerin ordularıyla Türk topraklarında ve topraklarımızın çevresinde bulunmasıdır.Bu dış hattan yapılan bir çevirme harekatıdır.İçeride ise hali hazırda ABD üsleri bulunmakta ve yenileri de yoldadır.Bu doğrudan bir işgal harekatıdır.Tarihin tecrübesi göstermiştir ki ;emperyalizm mazlum ulusları korumaz fakat ya böler ya da işgal eder.

11 - Bu nedenlerden ötürü emperyalizmle pazarlık olmaz savaş olur.

Mithat Akar - Gaziantep
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x