NATOcu ARI'lar NATO Kurulunu Ağırladı

IRI'nın Arıları

NATOcu ARI'lar NATO Kurulunu Ağırladı

İletigönderen Ram » Pzr Kas 07, 2010 1:54

NATO PARLAMENTERLER ASAMBLESİ ARI HAREKETİ`Nİ ZİYARET ETTİ

SAVUNMA VE GÜVENLİK KOMİTE BAŞKANI JULIO MIRANDA CALHATÜRKİYE’DE NATO’NUN SİVİL DİPLOMASİ ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ EN UZUN SÜRELİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU SİVİL TOPLUM KURULUŞU ARI HAREKETİ’DİR

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve NATO Parlamenterler Asamblesi, Akdeniz ve Ortadoğu Özel Grubu Başkanı Vahit Erdem, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan ve bazı güvenlik bürokratlarının da eşlik ettiği delegasyonda NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Vekili Jean-Michel BOUCHERON, Savunma ve Güvenlik Komite Başkani Julio MIRANDA CALHA, Alt Komite Başkan Vekili Ramon ALEU ve Estonya, Fransa, Macaristan, İspanya, Litvanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Romanya, Slovenya’dan parlamenterler, 27 Ekim 2010’da ARI Hareketi’nin Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı ile birikte Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde organize ettiği yuvarlak masa toplantısına katıldı.

ARI Hareketi’nin NATO ile işbirliğinin tarihçesi, Ulusal ve Uluslararası alandaki faaliyetleri, NATO’nun desteğiyle gerçekleştirilen konferanslar ve Anadolu Forumları ile ilgili bilgi delegasyona verildikten sonra grup ile Türkiye’nin önündeki yeni güvenlik sorunları, bölgesel aktörlerle ilişkiler, İran’ın nükleer silahlanma süreci, NATO Yeni Stratejik Konsepti üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Delegasyon Başbakanı, Dışişleri Bakanı, TBMM Mensupları, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı uluslar arası güvenlik ile ilgili çalışan akademisyenlerle görüşmelerden oluşan programında Türkiye’nin ve NATO’nun değişim sürecindeki güvenlik paradigmaları içindeki yerine ilişkin gözlemlerde bulunmaktadır.

ARI Hareketi, 16. yılına girdiği bugünlerde Türkiye’ye gelen yabancı delegasyonlarla yapılan her görüşmede sivil toplum örgütlerinin sivil diplomasi açısından üstlenmeleri gereken rolün önemini vurgulamaktadır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Ural Aküzüm

Başkan
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=393&Itemid=30



Betizler

ResimResimResim
ResimResimResim
ResimResimResim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ARI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x