“Ne mutlu Amerikalıyım diyene”

“Ne mutlu Amerikalıyım diyene”

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 30, 2009 4:49

“Ne mutlu Amerikalıyım diyene”

Ümit ÜLKER

Karar verdim, yarın Amerikalı oluyorum. Dünyanın en büyük devletine yerleşeceğim. Vatandaşları olacağım. Bunun için yemin etmem gerekiyor. Aşağıdaki metni okumam ve Amerikan bayrağına el basmam lazım. Diyeceğim ki:

“Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; ABD'ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. Tanrı yardımcım olsun”.

Yani ne yapmam gerekiyormuş?.. Şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum Türk tabiiyetini ve egemenliğini reddetmem gerekiyormuş.

Yani ne yapmam gerekiyormuş?.. Bundan böyle ABD Anayasası'nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunmam gerekiyormuş. ABD'ye bağlılık ve sadakat göstermem; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vermem; kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışmam ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstlenmem gerekiyormuş.

Oldu canım, öptüm sizi.

Ben ülkemde "Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!" dersem, ayrımcı, etnik kimlikleri zedeleyici oluyorum, ama sizin ülkenizde vatandaş olabilmem için yapmam gereken ilk şey şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum milletin tabiiyetini ve egemenliğinini reddetmek…

Oldu canım, tekrar öptüm sizi…

Sen bütün tarihi 500 yılı geçmeyen ülkede üniter devlet oluştururken, herkese geçmiş kimliğini reddettirerek yemin ettireceksin, ben binlerce yıllık geçmişi olan ülkemde aynı eşit haklara sahip olamayacağım?

Oldu canım, bus ederim.

Ben Türk’üm. Özbek. Azeri, Gürcü, Çerkez, Abaza, Yörük, Laz, Kıbrıslı, Rodos'lu, Boşnak, Pomak, Arnavut, Tatar asıllı olsam da Türk’üm. Türk olduğum için, başka hiçbir milletin yapamadığı şekilde küçüklerimi korurum, büyüklerimi sayarım. Avrupalısının. Amerikalısının akıl sır erdiremiyeceği biçimde, sosyalist de, komünist de, faşist de, fundemantalist de olsam yurdumu, milletimi özümden çok severim.

Bir Türk olarak ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Bu uğurda yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.. Zaten sizler de bizdeki bu potansiyeli gördüğünüz için her zaman önümüze engeller çıkarır, bizi birbirimize kırdırmaya çalışırsınız.. Tıpkı bizi durdumak için Çin’lilerin set yapması gibi… Ama o duvar, o duvarınız, bize vız gelir vız… Biz Türk’üz, her engeli aşarız…

Ben Türk’üm. Ulu önderim Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda sonsuza kadar yürürüm.
Varlığımı Türk varlığıma armağan ederim.

Gerçek kimliğimi asla reddetmem, gururla, başım dik olarak, kimseye boyun eğmeden de haykırırım:
Ne Mutlu Türk’üm diyene!

Bu ülkenin topraklarında yaşayıp, bu ülkenin imkanlarını sonuna kadar kullandıkları halde, Türk’lüklerini reddedenleri, tartışmaya açanları, açılım yapmaya kalkışanları da en mahsus yerlerinden bir kez daha “bus” ederim.


Ümit ÜLKER, 29 Ekim 2009

http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 182&ref=mf
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x