Nedir bu Türk Bayrağı’nın sizden çektiği? / Hasan DEMİR

Nedir bu Türk Bayrağı’nın sizden çektiği? / Hasan DEMİR

İletigönderen Balasagun » Pzt Oca 26, 2015 14:44

Nedir bu Türk Bayrağı’nın sizden çektiği?

Resim
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edildiği bildirildi. Suudi Arabistan’da Vahhabi geleneğine uygun olarak resmi yas ilan edilmiyor.

Önce Başbakanlık Basın Merkezi’nden:

“Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un vefatı sebebiyle 24 Ocak’ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’a Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Âlemi’ne taziyelerimizi iletiyoruz.”

Şeklinde bir açıklama yapıldı.

Buraya kadar bir itirazımız yok.

Lâkin:

“Yas alameti olarak yarın tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirilmesi” talimatını okuyup...

Bunun da abartılarak hayata geçtiğini öğrenince, “Nedir bu Türk bayrağının sizden çektiği” demekten kendimizi alamıyoruz...

Elin Haçlısı Fransa, Hollanda, Almanya elçiliklerimizin önünden geçerken bakacaklar Türk Bayrağı yarıya indirilmiş. Merak edip, “Bu bayrağın ipi mi kısa gelmiş, niye yarıda?” diye düşünen, hatta soranlar olacak.

Öğrenecekler ki:

Suudi Arabistan Kralı ölmüş de Türk halkı yas tutuyormuş bayrağını onun için yarıya indirmiş?

O kişi az sonra Suudi Arabistan Elçiliğinin önünde geçer ve Suudi bayrağının yarıya indirilmediğini görünce ne diyecek acaba? Yahu bu Türk milleti Suudi halkından daha çok seviyormuş Abdullah Efendiyi diye düşünmeyecek mi?

Peki, gerçek bu mu?

Bunu bilmek için “öldü” diye Bayrağımızı yarıya indirdiğiniz adamın şeceresine bakmak lâzım...

Kardeşim...

Bu adam değil mi sizin gün 24 saat yerden yere vurduğunuz darbeci Sisi’ye en büyük desteği veren, onun cebine milyar dolarlar koyan?

“Hizmetkârı” olması gerektiği Kâbe’nin etrafını gökdelenlerle doldurup ona tepeden bakan, altına tüneller kazdırıp Kâbe’yi tapulu evi gibi kullanan ve Mekke sokaklarını pislik, halkını yoksulluk içinde bırakıp altın tuvaletlere def-i hacet eden ve 18 milyar dolarlık servet yığın?

Bu millet bu adam için niye yas tutsun, Türk Bayrağı onun için niye yarıya insin?

Sonra...

Ve hani siz demokrasi hayranıydınız ve Suriye’de “kardeşiniz Esad’ın ülkesini” demokrasi adına karıştırdınız, milyonlarca kişinin evinden barkından olmasına bir o kadarının da kara toprağa girip sakat kalmasına sebep oldunuz...

Pekiyi adına Türk Bayrağını, ülkeniz ve dünyanın her yerinde yarıya indirdiğiniz Kral Abdullah Efendi, ülkesini demokrasi ile mi yönetiyordu?

Kral Efendi tam bir Amerikan askeri değil miydi? Irak’ın ABD eliyle parçalanması, Iraklıların aç kalması Kralın milyar dolarları ile olmadı mı, yani Müslüman’ın kanı Müslüman parası ile alınan kurşunlarla dökülmedi mi? Beşşar Esad’ı “Şii’dir, mezhepçilik yapıyor” diye eleştiriyorsunuz da Abdullah Efendi’nin İngiliz üretimi Vahhabi mezhebi için mi yas tutuyor, Türk Bayrağını yarıya indiriyorsunuz? O mezhebin arkasında o bayrağı temsil eden kaç bin Mehmetçiğin kanı var, bilmiyor olabilir misiniz?

Abdullah Efendi için birileri yas tutacaksa ondan yüz binlerce dolarlık zümrütler, yakutlar alan ve aldıklarını devlet mülkiyetine tevdi etmeyip evlerine götürenler tutsun, millete ne, Bayrağa ne!

Siz böyle bir adam için Türk Bayrağını niye yarıya indiriyorsunuz? Üstelik Suudi Arabistan bayrakları bile “Kralımız Abdullah öldü” diye yarıya inmemiş, indirilmemiş ve indirilmeyecekken...

Türkiye’de Türk Bayrağını tahrik unsuru olarak görmek devri iktidarınızda duyulur oldu... Türk Bayrağına “Türkiye Bayrağı” denmeye, devri iktidarınızda başlandı. Türkiye’nin pek çok ilinde Türk Bayrakları indirilip, PKK paçavraları asılmaya sizin döneminizde ses çıkartılmaz oldu.

Hakikaten...

Nedir bu Türk Bayrağının sizden çektiği...

Hasan DEMİR, 26 Ocak 2015
hasandemir54@hotmail.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x