Neler Oluyor? / Melih BİLGİN

Neler Oluyor? / Melih BİLGİN

İletigönderen melihbilgin » Sal Tem 31, 2012 19:08

NELER OLUYOR ?

Öncelikle Suriye'nin stratejik, kültürel ve inançsal kimliğine göz atalım .

Ülkede Türkler , Araplar ve abartıltığı kadar olmasa da Kürtler yaşamakta ve ülke nüfusunun çok büyük çoğunluğu müslümanlar oluşturmakta . Özellikle Şam ve şu aralar operasyonların yapıldığı bölge Halep tam bir medeniyet merkezi . Stratejik açıdan düşünürsek Doğu Akdeniz'in kalbi ve İran,Rusya ve Çin ittifakına dahil bir ülke .

Daha 1-2 sene öncesine kadar Esad'ın elini tutan, pozlar veren Başbakanımız ne oldu da Esad'a karşı bir politika izlemekte ?

Dönemin Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice 7 Ağustos 2003 tarihinde Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında Türkiye dahil 22 ülkenin sınırlarını değiştireceğiz diyordu .

Eee malûm Başbakanımız Bop eşbaşkanı olduğunu kendisi söylüyor

Afganistan,Irak,Haiti derken artık oyun tam olarak başladı . Her zamanki gibi öncelikle elde tutulan ''Yandaş Medya'' ile kamuoyu altyapısı hazırlandı . Ardından muhalif denen teröristlere Silah,mühimmat vs. sağlandı .

Peki neden sıra Suriye'de ?

Irak'ta taş üstünde taş bırakmayan fakat (medyada gösterilmesede) Ortadoğu'yu kaçarak terketmek zorunda kalan Abd'nin asıl hedefi İran ve hemen ardından Türkiye . İran'a girebilmenin yolu Suriye'den geçer . Öncelikli plan Esad'ın gitmesi ve yerine kendilerine kukla bir parlamento oluşturmak . Ardından ise İran,Türkiye ve yeni kurulacak kukla rejimden topraklar alıp Büyük İsrail'i kurmak .

Yandaş medyamız bunları göstermek yerine Esad'ı halkını katleden, insanlık düşmanı olan biri olarak göstermekten geri durmuyor .

İşte herşey dost ve müttefik Abd'nin çıkarlarını korumak için ...

Ancak , yine başaramayacak yine çok şaşıracaklar .
Bu milleti kimseye köle edemeyecekler .

19 Mayıs'ı unutturamayacaklar ..!
Kullanıcı küçük betizi
melihbilgin
Üye
Üye
 
İletiler: 5
Kayıt: Sal Tem 31, 2012 19:01

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x