Nene Hatun’un hayatı film oluyor

Nene Hatun’un hayatı film oluyor

İletigönderen ACD » Çrş Ağu 08, 2007 2:43

Nene Hatun’un hayatı film oluyor

Filmin yapımcısı Yenilmez, “Yeni yayın dönemi için en iddialı ve en büyük işlerinden birini hazırlıyoruz” dedi.


Tarihte 93 Harbi olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sırasındaki Erzurum savunmasının kadın kahramanı Nene Hatun’un hayatı “Oy Nenem” adlı dizide anlatılacak.

Yenilmez, 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşının kadın kahramanı Nene Hatun’un hayatını dizi film yapmayı son bir yıldır düşündüklerini, Gazeteci-Yazar Talat Uzunyaylalı’nın “Efsane Kadın Nene Hatun” adlı kitabının çıkmasıyla yapacakları projenin kafalarında şekillendiğini söyledi.

Dizi senaryosunun ve yayınlanacak Tv kanal görüşmelerinin son aşamaya geldiğini belirten Yenilmez, şunları kaydetti:
“Filmde ünlü isimlerin yanında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Tiyatrosu’ndaki oyuncu arkadaşlarımız da yer alacak. Filmde 16 birinci karakter var, yan karakterlerle bu sayı 35’i buluyor. Ayrıca Türk sinemasında bazı yeni teknikleri de dizide uygulayacağız.”

ÇEKİMLER EKİMDE BAŞLAYACAK

Çekimlere ekim ayında başlayacaklarını ve filmin anlaşma yapılan televizyon kanalında kasım ayında yayınlanmaya başlayacağını belirten Yenilmez, “Yeni yayın dönemi için en iddialı ve en büyük işlerden birini hazırlıyoruz. Tarihimizdeki kadın kahramanlarımızdan Nene Hatun’un hayatını anlatacağımız bu dizinin halkımız tarafından çok beğenileceğini ve çok yüksek reytingler alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Toplumda tarih bilincinin oluşması açısında da bu gibi çalışmaların ayrı bir önemi olduğuna dikkati çeken Yenilmez,”Toplumun dejenerasyonunda en büyük etkenler, sanatta, sinemada ve medyada görülüyor. Bu neden sinemada, televizyonda ve hayatımızın her alanında, tarihimize daha fazla ağırlık vermemiz lazım. Bu düşünceyle Nene Hatun’u çekiyoruz” dedi.

“DİZİNİN HER ŞEYİNİ ERZURUM’DA YAPACAĞIZ”

Diziyle Erzurum’un tarihi dokusunun tüm Türkiye’nin gözleri önüne serileceğini ifade eden Yenilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Erzurum’da bu bir ilktir. Dizinin her şeyini Erzurum’da yapacağız. Erzurum Doğu’nun değil, bölgenin medeniyet baş şehri olmaya aday. Medeniyet baş şehri olacak bir ilin sinema altyapısının oluşması lazım. Biz bu işe öncülük edeceğiz. Bizim bu çalışmamız diğer yapımcıları da harekete geçirecektir.”

Yenilmez, dizinin televizyonda yayınlanmasından önce İstanbul, İzmir ve Ankara’da düzenlenecek konserlerle tanıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen cemoka19 » Sal Eyl 04, 2007 22:37

güzelbi film olur inşallah
Kullanıcı küçük betizi
cemoka19
Üye
Üye
 
İletiler: 155
Kayıt: Çrş Tem 11, 2007 20:48
Konum: çorum


Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x