Zaman: Prş Mar 28, 2024 12:03

News News of Açılımın Şifreleri - Arslan BULUT

Site map of Açılımın Şifreleri - Arslan BULUT » Dizin : Açılımın Şifreleri - Arslan BULUT


Açılımın Şifreleri -7- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -7-

Mezopotamya Projesi: 4’lü Kürt federasyonu!

* Turgut Özal, Alman Frankfurter Allgemeine gazetesine verdiği demeçte, bölgede kurulacak bir Kürt federasyonunun Türkiye için zararlı olacağına inanmadığını söylüyordu.

* Türkiye, İran, Irak ve Suriye’deki “4 parça Kürdistan”ı birleştirip, bölgede Asurlular gibi bir devlet kurmadıktan sonra, ne Ahmet Türk’ün ciğeri soğuyacak, ne Abdullah Öcalan’ın ne de Barzani ve Talabani’nin

* Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2009 Ağustos ayında, Irak, Suriye gezisine çıkmadan önce “İki ülke arasında güçlü ...
Read more : Açılımın Şifreleri -7- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2282 | Yanıtlar : 0


Açılımın Şifreleri -6- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -6-

12 Eylül’de PKK korundu ve büyüdü

Mahir Kaynak, Hürriyet’te Yener Süsoy’a yaptığı açıklamalarda, 12 Eylül’ü bir hezimet olarak değerlendirmiş ve “Anarşi görevini bitirdi. Durdu” demişti. Anarşinin görevi, Türkiye’nin yönetimini bir darbe ile değiştirebilmek için zemin hazırlamaktı. Darbe olunca Abdullah Öcalan’ın anarşisine artık ihtiyaç kalmamıştı.

Emekli kıdemli albay Mithat Işık, “Yarasa Operasyonu” adlı kitabında, “12 Eylül 1980 harekâtından en az zarar gören, hatta ve hatta hiç zarar görmeyen terör örgütü, PKK’dır. Yaşanan kardeş ...
Read more : Açılımın Şifreleri -6- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1592 | Yanıtlar : 0


Açılımın Şifreleri -5- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -5-

MİT müsteşarı devrede: Ulus devletlerin sonu geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner 80’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Askerler tarafından olumlu karşılanması, hükümetten bir tepki gelmemesi, mesajın sadece MİT’in tasarrufu olmadığını gösteriyordu.

Taner, “Bulunduğumuz dönem, gelecekte birçok ulus devlet ve milletin hızlı bir şekilde tarih maratonunu kaybetmeye başladığı süreci anlatacaktır” diyor; Deniz Baykal ise “Bu, Türkiye’yi de Ortadoğululaştırmak sürecinin bir parçasıdır” diye cevap veriyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Emre Taner, ...
Read more : Açılımın Şifreleri -5- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1444 | Yanıtlar : 1


Açılımın Şifreleri -4- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -4-

Yıl 1997: ABD açılım için cesur bir siyasetçi arıyor

Amerikan gizli servisi CIA’nın, AKP açılımıyla birebir örtüşen bir raporu 12 yıl önce hazırladığı ortaya çıktı. Rapor, Graham Fuller ve Prof. Henri Barkey’in imzasını taşıyor. Yıl 1997.

Yer Pentagon. Barkey ve Fuller raporu masada: “Asker açılımı destekliyor. Cesur bir siyasetçi bulmamız gerekiyor!”

Raporda “Çözüm, sorumluluk almak istemeyen siyasilerin tutumundan dolayı gecikiyor. ‘Önce terör bitsin, sonra reform’ yaklaşımı hatalı. Kürtler TBMM’de temsil edilmeli ve ...
Read more : Açılımın Şifreleri -4- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1695 | Yanıtlar : 0


Açılımın Şifreleri -3- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -3-

Bu rapor, Türk basınında ilk defa yayınlanıyor...
Apo’dan CIA’ya: Siz aracı olun!


Abdullah Öcalan, 1995’te görüştüğü CIA ajanı David Korn’a “Biz Amerika’da olduğu gibi federal bir devlet, İspanya ve Almanya’da olduğu kadar demokrasi istiyoruz. Ayrı bir devlet konusunda hiçbir şartta ısrar edemeyiz. Biz, insanların temel ekonomik, kültürel, sosyal ve politik haklarının verildiği bir devlet istiyoruz” diyordu.

CIA ajanına “Eğer karşı taraf bu hakları bize vermeye razı olduğunu belirtirse biz anlaşarak şiddeti bir ...
Read more : Açılımın Şifreleri -3- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1210 | Yanıtlar : 0


Açılımın Şifreleri -2- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -2-

Erdoğan’ın Necmettin Erbakan’a sunduğu 1991 Kürt raporu: Bölücü, ayrılıkçı ve terörist demeyelim!

Tayyip Erdoğan, 1991 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak Genel Başkan Necmettin Erbakan’a sunduğu Kürt raporunda “Bu bir Kürt sorunudur, Bugün Doğu ve Güneydoğu olarak adlandırılan bölgeler, tarihin en eski devirlerinde ‘Kürdistan’ olarak adlandırılan coğrafyanın içinde yer alan bölgelerdir” diyordu.

Abdullah Öcalan da Hasan Cemal’e 1993’te “Ne zaman Kürt kimliği anayasaya taşınacak? Kürtler kendi kimlikleri ile ne zaman politika yapabilecek? ...
Read more : Açılımın Şifreleri -2- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1755 | Yanıtlar : 0


Açılımın Şifreleri -1- / Arslan BULUT

AÇILIMIN ŞİFRELERİ -1-

Yıl: 1991 Turgut Özal, Alman Frankfurter Allgemeine gazetesine konuştu: Bölgede (Türkiye-İran-Irak ve Suriye’yi kastederek) kurulacak Kürt federasyonunun Türkiye için zararlı olacağına inanmıyorum.

Yıl: 1993 Öcalan, siyasetçilere “Demokrasi paketinizi bekliyoruz, dönmem için ordunun değişmesi gerekir” diyor, dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, “Silahını bırakanlar evlerine dönebilir” cevabını veriyordu.

Yıl: 1995 Apo’dan CIA’ya: Siz aracı olun! Biz Amerika’da olduğu gibi federal bir devlet istiyoruz. Eğer karşı taraf bu hakkı bize vermeye razı olduğunu belirtirse biz ...
Read more : Açılımın Şifreleri -1- / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1781 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x