Zaman: Prş Mar 28, 2024 18:03

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Mülkiyete el koyma yasası!

Kentsel dönüşüm yasası TBMM'de kabul edildi. Gazeteler, “Yerleşim yerlerinde yer alan parsellerin de rezerv yapı alanı olarak belirlenmesine imkân sağlanması” konusunu öne çıkardı.
Resim

Cumhuriyet’in haberine göre “Dönüşüm kapsamında borcunu ödeyemeyenler, mülkiyet hakkını kaybedecek.” Bununla birlikte araziler uygulama projesi olmasa da ihale edilecek.

Yasayla, şehir merkezlerinde üzerinde yapı bulunan alanlar, özel mülkiyetler, parklar ve askerî alanlar da “rezerv alan” ilan edilebilecek.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Meclis'teki konuşmasında konuyu şöyle anlattı:

“Bir gün bir helikopter ...
Read more : Mülkiyete el koyma yasası! | Görüntüleme : 109 | Yanıtlar : 0


Türkiye çoktan öpüldü ama...Büyük Orta Doğu Projesi tamamlanabilsin! Yani Büyük İsrail...

“Gazzelileri de getirebilirler!” başlıklı 10 Ekim 2023 tarihli yazımda “Şimdi Gazze de boşaltılacak. ABD, Gazzelilerin deniz koridoru ile Türkiye’ye taşınmasını isteyebilir! Milleti adım adım çeşitlendirmeleri gerekiyor ki Türk’ün hakkından gelebilsinler ve son olarak Bernard Lewis’in Baba Bush döneminde şekil verdiği Büyük Orta Doğu Projesi tamamlanabilsin! Yani Büyük İsrail...” uyarısında bulunmuştum ya işte o aşamaya gelindi...
Resim

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinden sonra, Orta Doğu temasları hakkında bilgi verirken ...


Meclis’in devleti yıkma yetkisi var mı?

Anayasa Mahkemesi’nin cezaevinde tutuklu TİP’li Milletvekili Can Atalay için verdiği “hak ihlali” kararı sonrası Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunması üzerine “Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etmekle görevli olan” Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan nihayet konuştu ama kaosu büyütmeye dönük tavır koydu...
Resim

Erdoğan, “Şu an itibarıyla Yargıtay'ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, Anayasa Mahkemesi’ne övgüler düzüyorsa onlar da yanlış ...
Read more : Meclis’in devleti yıkma yetkisi var mı? | Görüntüleme : 77 | Yanıtlar : 1


Nitelikli dalkavukluk!

Televizyonlarda 100 konuşmacıdan 80’i iktidara, 10’u muhalefete dalkavukluk ediyor. Her nasılsa ekranlara hâlâ çıkabilen on kişi de gerçekleri söylemeye çalışıyor. Tabii bu dalkavukların içinde gazetecilikten gelen de var ama çoğu çeşitli mesleklere sahip insanlar. Yalnız onlar da bir süre sonra kendilerini gazeteci diye tanıtmaya başlıyor!

Bu durum, gazetecilik mesleğini ayağa düşürüyor. Öyleyse buna bir çare bulmak gerekir.

Resim


Dalkavukluğun tarihçesine baktığımızda, bu işin bir çeşit meslek olarak kabul edildiği dönemler var...

Osmanlı bu işe bir ...
Read more : Nitelikli dalkavukluk! | Görüntüleme : 509 | Yanıtlar : 0


"Vatan"daşlık satmak mı vatan satmak mı?

Vatandaşlık ne amaçla satılır? Parayla vatan sahibi olunabilir mi?

Abdullah Gül, başbakan iken 20 bin dolara vatandaşlık satarak, nakit sıkıntısını gidereceklerini söylüyordu! Biz o zaman bu çıkışı şöyle eleştirmiştik:

"Diyelim ki, Türkiye'den mübadele ile gönderilen Rumların torunları, yeniden vatandaşlık istedi! Ne yapacak Gül? Yine tehcir edilen Ermenilerin torunları da 20 bin dolara vatandaşlık isteyebilir! Böyle bir talep gelirse, Gül kabul edecek mi?"

***

Yabancılara konut satışı yoluyla Türk vatandaşlığının önünü açan Mütekabiliyet Yasası, 2013'te kabul ...
Read more : "Vatan"daşlık satmak mı vatan satmak mı? | Görüntüleme : 113 | Yanıtlar : 1


Türkiye'yi fiilen işgal ettirdiler!

Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, seçimler için ne karar vermiş olursa olsun, "sığınmacılar sorunu" diye hafifletilen göç hareketinin "Türkiye'nin fiilen işgali" anlamına geldiği gerçeği değişmeyecek. Biz bu sütunda, sorunu her yönüyle inceledik. Konu, nihayet Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ancak ikinci turunda gündeme getirildi!

Hatırlatayım... Banu Avar, "Zemberek" adlı kitabında "Harvard Üniversitesi'nde yapılan 'Bir savaş silâhı olarak tasarlanan göç olgusu' başlıklı araştırmada, mülteciler olgusunun hedef ülkelerde savaş ve barış zamanlarında stratejik bir silâh olarak ...
Read more : Türkiye'yi fiilen işgal ettirdiler! | Görüntüleme : 415 | Yanıtlar : 1


Deprem bölgesinde 294 bin binaya imar affı!

Şehirlerin tam bir rant düzeni içinde büyümesi, inşaat sektörünün her adımda rüşvetle yürümesi ve denetimsizlik, sadece iktidarların değil, ülke halkının da sorumluluğundadır... Hayır, iktidara yönelmiş öfkeyi hafifletmeye çalışmıyorum, herkes vicdanını temizlemek için müteahhitlere yükleniyor ondan bahsediyorum... En kolayı bu çünkü! Onlar bu binaları yaparken, rüşvet karşılığı denetim raporu verenler uzaydan mı geldi?
Resim

Veya tam bir keşmekeş içinde büyüyen sektörün, siyaseti ve medyayı da finanse ettiği unutulabilir mi? Siyasetin, hem para toplamak hem oy almak ...
Read more : Deprem bölgesinde 294 bin binaya imar affı! | Görüntüleme : 548 | Yanıtlar : 1


Sınırları açmak veya işgale kapı açmak!

Ülkenin üzerine ölü toprağı serpilmiş değil, çünkü hala dinamik genç bir nüfus var... Fakat ülkenin bütün serveti ve devlet kadroları, bir çekirge sürüsü tarafından herkesin gözünün içine baka baka yağmalanırken ihtiyarlar susuyor! Öyle ki 30 liraya domates 45 liraya sivri biber satılıyor, kıvırcık 10 lira, maydanozun beş lira... 10 gün önceki fiyatlar bunlar... Herhalde tarım alanlarını da çekirge sürüsü istila etti ki elde kalan sebzenin fiyatı bu kadar yükseldi!
Resim

***

Türkiye zeytincilikte İspanya ve ...
Read more : Sınırları açmak veya işgale kapı açmak! | Görüntüleme : 1566 | Yanıtlar : 0


Yoksa bu politikalarla bilerek ve isteyerek halkın direnci mi çökertiliyor? -Arslan BULUT

İstanbul ve Ankara'da halk marketlere hücum etti ve zam gelecek diye raflarda ne kadar ayçiçeği yağı varsa satın aldı... Türkiye çapında yaygın ağı olan bir marketin ise ayçiçeği yağı stokladığı ortaya çıktı!
Resim

Diğer taraftan ayçiçeği yağı üreten Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, geçen yıl yaptığı açıklamada Türkiye'de 1 milyon 800 bin ton civarında ayçiçeği üretildiğini ancak ihtiyacın yıllık 3,5 milyon ton civarında olduğunu bildirmişti.

Şimdi ise Rusya ve Ukrayna'dan ayçiçeği yağı ithalinde ...


İşin aslı: Faturaları Londra'ya yatırıyoruz! - Arslan BULUT

Yüzde yüzden daha fazla zamlanan elektrik faturalarını nereye ödüyoruz? Özelleştirme ile enerji dağıtımını üstlenen şirketlere değil mi? Peki onlar ne yapıyor bu haksız kazancı?

Piyasadan Dolar çekip Londra'daki bankalara gönderiyorlar?

İşin özü; biz faturaları, enerji şirketleri üzerinden Londra bankalarına yatırmış oluyoruz!

***

Dünyanın hiçbir bankası, sıfıra yakın sermayeli, yeni kurulmuş şirketlere kredi, yani borç vermez. Yalnız, o şirketlerin kurulu olduğu devlet, garanti verirse durum değişir.

Siz Londra sermayesi olarak ABD ve AB ile birlikte, Türkiye'ye ...
Read more : İşin aslı: Faturaları Londra'ya yatırıyoruz! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 414 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x