Zaman: Cum Mar 29, 2024 0:16

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Devletin gücü tehdit aracı olarak kullanılamaz! - Arslan BULUT

Ölümünden günler önce Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan Fatma Girik, "Öldüğümde arkamdan kötü konuşmasınlar bana yeter! Kimsenin canını yakmadım, kimseye kötülük yapmadım, kul hakkı yemedim, kimseyi hor görmedim, kimseye şımarıklık ya da güç gösterisi yapmadım. En önem verdiğim şey bu. İyi insan olmak, dünyadaki her şeyden daha zordur. Sanatımın da hakkını verdim. Halkın sanatçısı oldum." demiş.
Resim

Ne kadar sade ama muhteşem bir ruh hali... Allah rahmet eylesin.

Gerçi bugün, medyada hedef aldıkları kişi hakkında kötü ...
Read more : Devletin gücü tehdit aracı olarak kullanılamaz! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 520 | Yanıtlar : 0


Türklerin sorunu, nerede düğümleniyor? - Arslan BULUT

Boğaziçi Aydınlar Topluluğu'nda Coşkun Özdemir, ünlü Türk mimar Doğan Kuban'ın "Aptallarla birlikte yaşayanlar giderek aptal olmasalar da aptal gibi davranmak zorundadır. Ayağınızın altındaki karanlık uçurum, toplum dokusunun onulmaz cehaletidir. Hızla çürüme aşamasına geldiğimizin farkında mısınız?" sözlerini hatırlatarak "Ne dersiniz. Doğan hoca abartma mı yapıyor?" diye sordu
Resim

Doğan Kuban'ın bu sözleri, tarihi cehalet ve bunun sebepleriyle ilgilidir. Özetle şöyle diyor:"

*"12. yüzyıldan başlayarak Avrupa'da İbni Sina'nın 'Kanun fi 'tTıbb' adlı büyük ansiklopedisi Latince'ye çevrilmiş, 16. ...
Read more : Türklerin sorunu, nerede düğümleniyor? - Arslan BULUT | Görüntüleme : 3217 | Yanıtlar : 0


Tarikat, cemaat ve cinsel istismar! / Arslan BULUT

Tarikat, cemaat ve cinsel istismar!

Tarikat ve cemaatlerin cinsel istismar ile öne çıkmasının sebebi nedir! Diyanet İşleri Başkanlığı, neden sonra bir uyarıda bulundu. Açıklamada "İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz." denildi.

* * *

Herkes sorumluluk almalıdır ama esasen Türkiye'de tekke ve ...
Read more : Tarikat, cemaat ve cinsel istismar! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1752 | Yanıtlar : 0


"Tecavüz hukuku" mu uygulanıyor? / Arslan BULUT

"Tecavüz hukuku" mu uygulanıyor?

Tecavüzün hukuku mu olurmuş demeyin; fetvası bile var! Üstelik bu fetvalar, Türkiye'de de sosyal medya üzerinden bir korkutma ve yıldırma operasyonunun aracı olarak kullanılıyor.

Sorun, IŞİD örgütünün kurulması, Suriye ve Irak'a yerleşmesi, devlet ilan etmesi sonra da ad değiştirerek varlığını sürdürmesi ile doğrudan ilgilidir.

IŞİD, ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi içinde "İslam içi çatışma stratejisi"nin bir uygulamasıydı.

* * *

CIA'nın yan kuruluşu olarak bilinen Stratfor'un kurucusu George Friedman, 2009 yılında ...
Read more : "Tecavüz hukuku" mu uygulanıyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1655 | Yanıtlar : 0


Milli ve ahlâklı politika böyle mi? / Arslan BULUT

Son günlerde, Türk Lirası'nın bütün yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi üzerine, iktidar çevreleri tarafından, hükümetin "milli ekonomi ve bağımsız Türkiye" hedefini engellemek isteyenlerin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef aldığına dair propagandalar yapıldı. Şimdi de "ekonomi yönetiminin, milli ve ahlâklı hatta gözünü vicdanını Londra'ya, Frankurt'a, New York'a çevirmemiş kişilerden oluştuğu" iddia edildi.

Belirtmeliyim ki sadece ekonominin değil bütün devlet yöneticilerinin milli düşünceye sahip olması, ahlâklı olması hepimizi sevindirir.

Yalnız, geçen gün sorduğum şu soruya ...
Read more : Milli ve ahlâklı politika böyle mi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 0


"Dimdik ayaktayız" söylemi ve "V düzeni!" / Arslan BULUT

"Dimdik ayaktayız" söylemi ve "V düzeni!"

Türk Lirası'nın değeri, hızla düşmeye başlayınca, hükümete veya ekonomi bakanına dönük istifa çağrıları yapanlar oldu. Bunun üzerine, sosyal medyada, "Berat Albayrak'ın yanındayız" başlığı altında kampanya başlatıldı! Sorun, birisinin yanında olmak, karşısında durmak değil ki... Türk Lirası, yılbaşından beri yüzde 18 değer kaybetti.

* * *

İktidar çevreleri, Türk Lirası'nın son günlerdeki hızlı değer kaybını da dış saldırıya bağlıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ekonomi tırmanışta, bunu görmeyenler var!" dedi "iç ve ...
Read more : "Dimdik ayaktayız" söylemi ve "V düzeni!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0


Hepimiz Ayasofya'yı konuşurken neler oldu? / Arslan BULUT

Hepimiz Ayasofya'yı konuşurken neler oldu?

Yunanistan egemenliğindeki Meis adası, Antalya'nın Kaş ilçesine neredeyse bitişik gibidir. Öyle ki adada yaşayan Rumlar, günlük ihtiyaçlarını temin etmek, alışveriş yapmak için her gün Kaş'a gelir.

Son günlerde Alman basınında "Türkiye, Akdeniz'de Meis adası etrafında Navtex ilan etti. Yunanistan da aynı bölgede Navteks ilan edince iki ülke savaşın eşiğine geldi. Savaşı Merkel önledi" gibi haberler gündeme geldi.

Navtex ilan etmek, bir ülkenin yapacağı eğitim ve tatbikatları önceden duyurarak bu sahalara ...
Read more : Hepimiz Ayasofya'yı konuşurken neler oldu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1542 | Yanıtlar : 0


Şantiye şefi ve vatandaşın hukuku! - Arslan BULUT

Baroların seçim sisteminin değiştirilmesi ve her ilde tek baro yerine çoklu baro kurulmasını isteyen bizzat Tayyip Erdoğan'dır. Erdoğan, bunu AKP Genel Başkanı sıfatı ile istemektedir. Çünkü Cumhurbaşkanı, Anayasa'ya göre "Devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin eder."
Resim
Baro seçimlerinde önce "nısbi temsil olsun, yeteri kadar oy alan bütün gruplar baro yönetimine girebilsin" denildi ama bu görüş, bütün seçim sistemlerini tartışmaya açacaktı... ...
Read more : Şantiye şefi ve vatandaşın hukuku! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 0


Ölenlere neden otopsi yapılmıyor?

"Covid-19 salgını" denilen korku kampanyası sırasında bütün dünyayı kaplayan yalanların oluşturduğu kalın sis tabakası dağılmaya başlayınca, somut ve net gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Bütün dünyada, bilimsel gerçek diye dayatılan kabuller ve buna bağlı olarak uygulanan tedavi yöntemleri sorgulanıyor.
Resim
Türkiye'de bu sorgulamayı yapanlardan biri olan kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Gülümser Heper, veryansıntv.com'da yayınlanan "Covid-19 Bilim Kurulu bilimsel midir?" başlıklı yazısında, Aging adlı dergide yayınlanan makaleden alıntılar yaparak şu bilgileri verdi:

* Covid-19 ölümlerinde eşlik eden ...
Read more : Ölenlere neden otopsi yapılmıyor? | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 0


İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu! / Arslan BULUT

İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu!

Bir siyasi parti kurulurken, hangi sosyal ve siyasi temele dayanır? Siyasi parti hangi varlığı esas alır? Etnik grupları esas alırsa, etnik bir parti olur, mezhepleri esas alırsa mezhep partisi olur değil mi? Türk siyasi tarihinde ve günümüzde bu tür örnekler vardır.

Siyasi partileri bağlayan belge, elbette Anayasa'dır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da özne olarak Türk Milleti'ni kabul etmiştir. Türk Milleti'ni esas almayan bir siyasi parti, kuruluşundan itibaren, devletin temelleriyle mutabık olmadığını ...
Read more : İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1120 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x