Zaman: Prş Nis 25, 2024 19:12

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Büyük Resim 3 / Arslan BULUT

BÜYÜK RESİM (3)

"MİT-PKK ilişkisi büyük bir milli kriz durumudur!"

Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Basına sızdırılan iddiaların sadece bir kısmı doğru ise büyük bir milli kriz durumu söz konusudur. MİT yetkilileri, öncelikle yasalar ile çizilen yetkilerinin dışına çıktıkları gibi KCK sürecinde terör eylemlerini bildirmeyerek suç işlemişlerdir” dedi.

Özdağ, “Öte yandan Oslo sürecinde mevcut anayasal düzen aleyhine duruş sergilemiş MİT yetkilileri, Türkiye’nin ülkesi ve milleti ile bütünlüğü aleyhine bir belgenin şekillenmesine katılmışlardır. Ayrıca MİT’in vermediği eylem ...
Read more : Büyük Resim 3 / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0


Büyük Resim 2 / Arslan BULUT

BÜYÜK RESİM (2)

Stockholm’den Oslo’ya, Camp David’den Buckingham Sarayı’na

Turgut Özal, Anadolu Cumhuriyeti planlıyordu


Ali Kırca’nın 2008 Nisan ayındaki Siyaset Meydanı programında, Korkut Özal, ağabeyi Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı iken kendisine Türkiye’nin adının “Anadolu Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesinden söz ettiğini açıkladı!

1991 yılı Mart ayında İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen Kürt konferansına 20 ülkeden 240 temsilci katıldı ve ‘Kürt halkının İnsan Haklarına İlişkin Stockholm Deklarasyonu’ yayımlandı. İsveç’in Dagexns Nyheter gazetesi, konferansın amacının Iraklı Kürtlerle, Türkiye arasında bir federasyon ...
Read more : Büyük Resim 2 / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1157 | Yanıtlar : 0


Büyük Resim 1 / Arslan BULUT

BÜYÜK RESİM (1)

Stockholm’den Oslo’ya, Camp David’den Buckingham Sarayı’na

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT üzerindeki operasyon girişiminden sonra “Türkiye’nin çevresinde lehte ve aleyhte değişimler yaşanıyor. Herkes büyük fotoğrafa dikkatle bakmalı” dedi. Bunun üzerine büyük fotoğrafı araştırdık. Resmin 21 yıl önce çizildiğini tespit ettik.

Güneş, Milliyet ve Tercüman gazetelerinin 1991’deki haberlerinde sadece Büyük Orta Doğu Projesi değil, 1 Mart tezkeresi ile ABD ordusunun Türkiye’ye yerleşme planları, bugün Arap Baharı denilen olayların nasıl gelişeceği, TSK üzerinde hangi ...
Read more : Büyük Resim 1 / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1377 | Yanıtlar : 0


MİT ve Çankaya Muharebeleri! / Arslan BULUT

MİT ve Çankaya muharebeleri!


MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılması konusunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “İşlenen herhangi bir suç yok. Yapılan bir vazife var. Bu vazifesini yaparken terör örgütlerinin içine sızmış olması MİT’in kendi görevidir. Ben onun için bu soruşturmanın, işin doğrusu, hukuki mantığını hâlâ anlamış değilim” dedi.
Başbakan Yardımcısı, bu soruşturmanın mantığını anlamamışsa, fotoğraf dışarıdan nasıl algılanır? Nasıl algılandığını en net biçimde, Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesinin yazarlarından Ali Bayramoğlu gösterdi. ...
Read more : MİT ve Çankaya Muharebeleri! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2543 | Yanıtlar : 0


"Vatan haini ilan edecekler!" / Arslan BULUT

"Vatan haini ilan edecekler!"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Şu madde şöyle olmalı, böyle olmayacaksa hiç olmasın, mevcut madde, mevcut anayasa değiştirilmesin” diyenler olduğunu belirterek “Yarın istediği cümleyi bu anayasada görmeyenler, bu anayasayı yapanları vatan haini diye ilan edecek. Bizim de hain olmaya niyetimiz yok. Biz ülkemizi seviyoruz. Bunlar da kolayca kullanılacak sıfatlar değildir” dedi.

Bizim bir yorum yapmamıza gerek yok. Cemil Çiçek yapılacak işin nasıl yorumlanacağını söylüyor. Aslında yoruma da gerek yok zaten. Ne diyor ...
Read more : "Vatan haini ilan edecekler!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 0


Hrant Dink cinayeti kimin işine yaradı? / Arslan BULUT

Hrant Dink cinayeti kimin işine yaradı?

Hrant Dink’in öldürülmesi davasında verilen karar kimseyi tatmin etmedi. Bu konudaki görüşlerimi 29 Mart 2008 tarihinde, “Asıl tehdit, Hrant Dink cinayetini örtbas edenlerdir!” başlıklı bir yazı ile açıkça belirmiştim:

Aslında süreç AKP iktidarının birinci yılında başladı, Şemdinli iddianamesi ile tırmandı, Genelkurmay Başkanlığı’na atanacak olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında İnternet üzerinden sürdürülen yıpratma kampanyası ile devam etti.

Danıştay saldırısı, Hrant Dink’in öldürülmesi gibi olaylar, 27 Nisan muhtırası, Cumhuriyet mitingleri, seçimler, ...
Read more : Hrant Dink cinayeti kimin işine yaradı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1222 | Yanıtlar : 0


"ABD kaybederse AKP kaybeder!" / Arslan BULUT

"ABD kaybederse AKP kaybeder!"

ABD’nin 10 yıl önceki Ankara Büyükelçisi Pearson, görüştüğü AKP’li ve CHP’li milletvekillerine, genelde Orta Doğu’yu, özelde Irak’ı kastederek “Bu bölgede demokrasi kültürü yok. Burada demokratik yapıyı, demokrasi kültürünü, geleneğini oluşturmak için uzun bir döneme ihtiyaç var. En az 20-25 yıl bu bölgede kalacağız” demişti.

ABD, Irak’ta 25 yıl kalamadı ama Arap Baharı denilen istihbarat operasyonlarıyla bölgede sözde bir demokrasi hareketi başlattı.

***

New York Times yazarı Friedman ise 11 Eylül olayından ...
Read more : "ABD kaybederse AKP kaybeder!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 0


AA, bu haberleri niçin saklıyor? / Arslan BULUT

AA, bu haberleri niçin saklıyor?

Anadolu Ajansı ısrarla, bir haftadır “Mısır’da sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskınlar” ifadesini kullanıyor. Ajans, ABD’nin tepkilerine yer veriyor ama bu sözde sivil toplum kuruluşlarının hangi örgütler olduğunu belirtmiyor.

Haberi çeşitli gazetelerde veya İnternet sitelerinde okuyanlar, Mısır’da kurulan bağımsız sivil toplum kuruluşlarına baskın yapıldığını zannedebilir. Halbuki bu örgütler, ABD derin devlet yapısına bağlı istihbarat kuruluşlarıdır. Gerçi ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın tepkisine yer veriliyor. Nuland, hem Amerikan destekli hem de ...
Read more : AA, bu haberleri niçin saklıyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 0


Mısır'da büyük Amerikan itirafı! / Arslan BULUT

Mısır'da büyük Amerikan itirafı!

Haber, Anadolu Ajansı bülteninde de üç gündür servise konuluyor ama “yasa dışı döviz soruşturması” diye nitelendiriliyor ve ayrıntısı yok. Bu sebeple eksik bilgileri Deutsche Welle ve BBC’den tamamladım.

Diyeceksiniz ki “Nedir bu kadar önemsediğin haber?”

Mısır’ın başkenti Kahire’de yerli ve yabancı 17 sivil toplum kuruluşunun bürolarına geçen perşembe günü polis tarafından baskın yapıldı. Bürolarda yapılan aramalara yargı mensupları da katıldı. Sivil toplum kuruşlarının yurtdışından ülkeye yasa dışı malî kaynak aktardığı iddia ...
Read more : Mısır'da büyük Amerikan itirafı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0


Leyla Zana’nın parçalanma talebi! / Arslan BULUT

Leyla Zana’nın parçalanma talebi!

Leyla Zana, Almanya’da katıldığı bir konferans sırasında Kürtlerin kendi geleceklerine referandumla karar vermesi gerektiğini savundu ve Kanada’nın Quebec bölgesini örnek gösterdi.

Zana, “Türkiye, Almanya’daki gibi federal bir sistem kurabilir. Ankara federal konularda, Kürtler ise bölgesel konularda karar verebilir. Kürtler referanduma gitmeli ve tüm dünya bu referandumun sonucunu kabul etmeli” dedi.

***

“Kendi kaderini tayin hakkı”, Osmanlı topraklarını paylaşmak için öne çıkarılmıştı.

Amerikalılar meşhur Wilson prensipleri ile Doğu’da bir Ermeni devleti, Güneydoğu’da ...
Read more : Leyla Zana’nın parçalanma talebi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 774 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147930 ileti • Toplam 45555 başlık • Toplam 24817 üye

x