Zaman: Cum Mar 29, 2024 7:53

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

ABD, AKP’yi Kürt devleti için destekliyor! / Arslan BULUT

ABD, AKP’yi Kürt devleti için destekliyor!

Türk halkı referandumda kendi geleceği için stratejik bir karar verecek. Çünkü müttefik olduğu söylenen ABD, Türkiye’yi askeri üslerle kuşattığı yetmezmiş gibi bir taraftan Türkiye’yi İran’a karşı kullanmak istiyor.

Türkiye’yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı, bu tavrı net olarak açıklamıyor ama Sabancı Üniversitesi ve CIA’nın uzantısı olarak bilinen Richard Brookings Enstitüsü tarafından düzenlenen Sakıp Sabancı Konferansı’nda bir konuşma yapan ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke, İran ile Türkiye’nin, terör ...
Read more : ABD, AKP’yi Kürt devleti için destekliyor! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 0


Müslüman Kalvinistler ve AKP zulmü / Arslan BULUT

Müslüman Kalvinistler ve AKP zulmü

Avusturya’nın Die Presse gazetesi, “Türk İkilemi” başlıklı yorumunda Münih Üniversitesi Sosyoloji Profesörü Aydın Fındıkçı ile Avrupa İstikrar Girişimi Derneği (ESI) adlı düşünce kuruluşunun yönetim kurulu başkanı Gerald Knaus’un sözlerine yer verdi.

Fındıkçı, Erdoğan’ın demokrasiyi sadece, orduyu püskürttükten ve Türkiye’yi hissettirmeden İslâmlaştırdıktan sonra geri inebileceği bir tramvay olarak gördüğünü söyledi.

Gerald Knaus ise Erdoğan yönetimiyle Türkiye’nin daha da medeni bir hâl aldığını ve ülkenin güvenlik devletinden ticaret devletine olan adımı gerçekleştirdiğini ...
Read more : Müslüman Kalvinistler ve AKP zulmü / Arslan BULUT | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 0


Açılım politikaları devletin birliğini bozdu / Arslan BULUT


Açılım politikaları devletin birliğini bozdu

Avrupa, kendi ideolojik hukukunu, “üstün hukuk” diye dayatmaktadır? Üstelik “serbest piyasa ekonomisi” adı altında yeni sömürgeciliği dayatması, insan hak ve hürriyetlerine ve hukukun genel ilkelerine aykırıdır. Hani “serbest” demek Farsça’da “başı bağlı” demekmiş ya tıpkı onun gibi “serbest piyasa ekonomisi”, gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere dayatılan “tutuklu piyasa ekonomisi” dir aslında! Serbest piyasa dedikleri, emperyalist ve sömürgeci bir zorbalıktır!

Bir de işin Türk Ceza Kanunu’na giren bir yönü ...
Read more : Açılım politikaları devletin birliğini bozdu / Arslan BULUT | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0


AKP ayrı bayrağı 2001’de kabul etti / Arslan BULUT

AKP ayrı bayrağı 2001’de kabul etti

Boşuna söylemiyorum, bu adamlar Muaviye politikası uyguluyor diye! Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör örgütü mensupları, silahlarını bırakır ve teslim olursa, o zaman genel af düşünülebilir” dedi. Başta Tayip Erdoğan olmak üzere bütün AKP’liler bir kaşık suda fırtına koparıyor; “Vay sen hangi yetkiyle af çıkarıyorsun, Abdullah Öcalan’ı da mı serbest bırakacaksın?”

Oysa herkes biliyor ki Abdullah Öcalan’ı da serbest bırakacak Terörle Mücadele Yasası’nda Değişiklik yapan yasa, Başbakan Tayip Erdoğan’ın imzası ile 18 ...
Read more : AKP ayrı bayrağı 2001’de kabul etti / Arslan BULUT | Görüntüleme : 793 | Yanıtlar : 0


Bir kitap da biz mi çıkaralım? / Arslan BULUT

Bir kitap da biz mi çıkaralım?

Bazıları, bizim Fethullah Gülen ve cemaati konusunda yazı yazamadığımızdan, yazılarımıza sansür uygulandığından bahsediyor. Yeniçağ çıktığı günden beri okurumuz olanlar ise bu iddianın arşivlerle çeliştiğini bildikleri için yazılarımızdan örnekler veriyor. Bir defa, Aksiyon dergisi “Dünya Hz. İsa’yı bekliyor” kapağı ile çıktığı andan itibaren, basında “Dinlerararası Diyalog” konusunda en kapsamlı köşe yazıları bu sütunda çıkmıştır. “Hz. İsa etrafında bütünleşelim” diyenleri, ayrıca Tevrat dipnotlu Kur’an yazanları kamuoyunun gündemine getiren de biz olduk. ...
Read more : Bir kitap da biz mi çıkaralım? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 855 | Yanıtlar : 0


Devlet içindeki çeteyi kim soruşturacak? / Arslan BULUT

Devlet içindeki çeteyi kim soruşturacak?

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında Türkiye’de TSK, Emniyet, MİT, yargı, basın ve diğer tüm devlet kurumlarının bir çete tarafından ele geçirildiğini ve tüm bu kurumların başında “sorumlu imam” bulunduğunu yazdı.

Avcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’ni de yasadışı dinlemeler yaptığı gerekçesiyle ihbar etti.

Ergenekon, Balyoz ve Erzincan gibi kamuoyunun gündemindeki soruşturmalara atıfta bulunan Avcı, “Olay bir örgütün, cemaatin devlet içerisindeki elemanları ...
Read more : Devlet içindeki çeteyi kim soruşturacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0


AKP nasıl hezimete uğratılır? / Arslan BULUT


AKP nasıl hezimete uğratılır?


Anayasa referandumundan evet çıkması halinde AKP’nin artık rejimi değiştirmek için son adımları atacağı bellidir. Daha önce denediler, yapamadılar, şimdi evet çıkarıp psikolojik üstünlük elde ederek Anayasa’nın değiştirilemez temel ilkelerini de değiştirmeye kalkışmayı planlıyorlar. Tayyip Erdoğan’ın bu hedefe ulaşmak için gösterdiği çabaya karşı muhalefet liderlerinde aynı enerjiyi göremiyoruz. Üstelik hafif konular ile uğraşıyorlar.

Biz birkaç defa hangi konular üzerinde durulması gerektiğini inceledik. Fakat herkes durumun farkında ve muhalefetin ipe un serdiğini ...
Read more : AKP nasıl hezimete uğratılır? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 1


AKP’nin Türkiye’yi bölme programı... / Arslan BULUT

AKP’nin Türkiye’yi bölme programı...

Terör örgütü adına Murat Karayılan, “tek taraflı ateşkes” kararının devlet ile Abdullah Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındığını ileri sürdü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de PKK terör örgütü yetkilileri ile devletin bazı kurumlarının görüşmesinin terörle mücadele yöntemlerinden biri olduğunu açıkladı.

Öcalan da 30 Temmuz’da İmralı’da görüştüğü avukatları aracılığı ile “12 Eylül referandumundan sonrası için kendine bazı sözler verildiğini ve artık oyalamaya izin vermeyeceğini” söylemişti.

Siyasi yasaklı Ahmet Türk ise Demokratik Toplum Kongresi ...
Read more : AKP’nin Türkiye’yi bölme programı... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3691 | Yanıtlar : 0


Karadenizlinin toprağına da göz diktiler / Arslan BULUT


Karadenizlinin toprağına da göz diktiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Sümela’da geldiler Hıristiyanlar kendilerine göre ayinlerini yaptılar. Bir iki grup, malum, kimler olduğunu benim anlatmama gerek yok, ‘İşte bak, yeniden Pontus’u hortlattılar...’Yahu arkadaş ne oldu, geldiler ayinlerini yaptılar, gittiler. Kaç kişi, bin 500-2 bin kişi. Ne kaybettik? Biz kazanıyoruz aslında” dedi.

Karadeniz’de bazı vatandaşlarımız bu sözlere inanmış durumdadır. Bakalım durum gerçekten öyle mi...

Sümela’deki ayini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, ...
Read more : Karadenizlinin toprağına da göz diktiler / Arslan BULUT | Görüntüleme : 767 | Yanıtlar : 0


Erdoğan kimin vagonudur? / Arslan BULUT


Erdoğan kimin vagonudur?

Tayyip Erdoğan, MHP’yi CHP’nin vagonu olmakla suçluyor. Böylece, hayır cephesinde bir bölünme meydana getirmeye çalışıyor.
Benim gördüğüm ise CHP ve MHP, ülkenin içine düşürüldüğü tuzakları görerek, referandum gibi konularda benzer politikalar takip ediyor.

MHP’nin referandum sürecinde ortaya koyduğu söylem, Türk Milliyetçiliği olarak ifade ettikleri ideolojinin de gereğidir. Yani, MHP bu süreçte tamamen kendi çizgisine uygun hareket ediyor.

Elbette bütün partiler gibi MHP’nin de eleştirilebilecek çok yönü vardır. Mesela, referandum kampanyasında gündemi ...
Read more : Erdoğan kimin vagonudur? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 885 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x