Zaman: Prş Mar 28, 2024 14:10

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Tayyip Bey mi sorumlu yoksa Recep Bey mi? / Arslan BULUT

Tayyip Bey mi sorumlu yoksa Recep Bey mi?

Türk halkı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yolsuzluklarla mücadelesi ile tanıdı. Başlangıçta, AKP iktidarının ülkeyi nasıl parsellediğini, Tuncay Özkan’ın Kanaltürk televizyonunda, Tuncay Mollaveisoğlu’nun programında bütün ayrıntıları ile açıklıyor, ama sakin, kibar bir beyefendi görüntüsü verdiği, kavga etmediği için pek dikkat çekmiyordu.

Tuncay Mollaveisoğlu, Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir programda şöyle diyordu:

    Türkiye, görünmez bir holdingin kuşatması altında. Bu holdingin ortak özelliği, şirket sahiplerinin tamamının Erdoğan ve AKP’nin yönetim kadrosuna yakın isimlerden ...
Read more : Tayyip Bey mi sorumlu yoksa Recep Bey mi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 5


Arınç ve Akdağ'ın demokrasi maskesi! / Arslan BULUT


Arınç ve Akdağ'ın demokrasi maskesi!

CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk 24 saatte iktidar partisi kanadından tebrik için arayan olmadı. Bülent Arınç ve Recep Akdağ ise garip değerlendirmeler yaptılar.
Bülent Arınç, “İnanıyoruz ki CHP, Sayın Baykal’ın CHP’si olmaktan süratle çıkar ve özgürlükçü bir parti, gerçekten sosyal bir demokrat bir parti olarak yoluna devam eder” dedi.
“Baykal’ın CHP’si” nden kastı, cumhuriyetin kuruluş felsefesine sahip çıkan CHP olmasın!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türk Milleti’nin değil, ne ...
Read more : Arınç ve Akdağ'ın demokrasi maskesi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 806 | Yanıtlar : 0


CHP’nin genleri ve Kılıçdaroğlu / Arslan BULUT


CHP’nin genleri ve Kılıçdaroğlu

CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay konuşmasında “CHP’nin genetik yapısı” ndan bahsetti! Kılıçdaroğlu, “Recep Bey ve kadrosunun Türkiye’yi dışarıdan verilen talimatlarla yönettiğini, CHP’nin ise halkın yönetmesini esas aldığını, CHP’nin genetik yapısının da bunu gerektirdiğini” söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal’den İnönü’ye, Ecevit’ten Deniz Baykal’a kadar, bize verilen çağdaş uygarlığı geleceğe taşıyacağız” derken de bu genetik yapıyı oluşturanları anıyor ve özünü ise şöyle anlatıyordu:
“CHP, Kuvayı Milliye demektir. CHP, Müdafaai Hukuk demektir. CHP, ...
Read more : CHP’nin genleri ve Kılıçdaroğlu / Arslan BULUT | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0


Pentagon’a bağlı sivil gençlik olur mu? / Arslan BULUT


Pentagon’a bağlı sivil gençlik olur mu?

Türkiye’de Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nün uzantısı olarak “sivil gençlik” teşkilatları kuruldu. Oysa planlama bakımından doğrudan Pentagon’a bağlıdırlar, bunun farkında olmalarını dilerdim. Sadece onları değil, bütün gençlerimizi yeniden uyarmak için konunun uzmanı olan Ramiz Mehdiyev’in “Geçmişin Işığında Demokrasiye Giden Yol” kitabından örnekler vereceğim.

- İlginç bir durum: Pembe ihtilal zamanı, ABD’nin Gürcistan’daki Büyükelçisi Richard Miles, 1992 yılında Halk Cephesi tarafından gerçekleştirilen devlet ihtilali zamanında Azerbaycan’da, 2000 yılında ise Miloşeviç ...
Read more : Pentagon’a bağlı sivil gençlik olur mu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1500 | Yanıtlar : 11


Dönüşümün elle tutulur şifreleri! / Arslan BULUT

Dönüşümün elle tutulur şifreleri!

Türkiye’de olanları anlayabilmek için dünyanın nereye götürülmek istendiğini görmek gerekiyor. ABD kaynaklı ekonomik kriz, en çok hangi güç merkezlerine zarar verdi? Başlangıçta kimse bu soruya cevap veremezken, Avrupa Birliği’nin Yunanistan’ın iflasından başlamak üzere şoka girmesi, İtalya, İspanya ve Almanya’nın sarsılması ile fotoğraf netleşmeye başladı.

Peki operasyon neden öncelikle Avrupa’ya yapıldı?

***
Bu sorunun cevapları Ramiz Mehdiyev’in “Geçmişin Işığında Demokrasiye Giden Yol” eserinde var:

- Dünya piyasasında, Euro bölgesinin payı, ABD’nin payını ...
Read more : Dönüşümün elle tutulur şifreleri! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 882 | Yanıtlar : 0


Yeniden Samsun’a çıkmak! / Arslan BULUT

Yeniden Samsun’a çıkmak!

Bugün 19 Mayıs! Bütün Türk Milleti için mutlu bir gün! Milli Mücadele’nin işaret fişeğinin yakıldığı gün! Kurduğu cumhuriyeti yaşatma bilinci versin diye Atatürk’ün Türk gençliğine bayram olarak hediye ettiği bir gün! Peki ya 18 Mayıs 1919! Veya 18 Mayıs 2010! Nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz? Atatürk Samsun’a çıktığı gün, durumu özetledikten sonra “Farkında olmadığı halde, başsız kalmış olan millet, karanlıklar ve belirsizlikler içinde olup bitecekleri beklemekte. Felâketin dehşet ve ağırlığını kavramaya başlayanlar, bulundukları ...
Read more : Yeniden Samsun’a çıkmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 4


Patriği, Silivri’ye kapatabilir misiniz? Arslan BULUT


Patriği, Silivri’ye kapatabilir misiniz?

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile birlikte ilk olimpiyatların yapıldığı “Kalimarmaro’da sembolik Tarihi Olimpiyat Ateşkes anlaşması” imzaladı. Papandreu, “2020 senesinde Türkiye’nin olimpiyat oyunlarına adaylığı söz konusu. Türkiye’nin yanında olacağız” derken Erdoğan da “Bu konuda değerli dostumun Türkiye’yi destekleme kararı ayrıca bizleri mutlu etmiştir. Tabii olimpiyat barıştır. Olimpiyat diyalogdur, uzlaşmadır. Aslında olimpiyat bir ateşkestir” dedi.
Bu arada verilen bilgilerde, antik Yunan döneminde, olimpiyatların yapıldığı zamanlarda “hiçbir savaş ve çatışma ...
Read more : Patriği, Silivri’ye kapatabilir misiniz? Arslan BULUT | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0


Baskı altındayım! / Arslan BULUT

Baskı altındayım!

Ergenekon davalarının soruşturmaları sürdürülürken, yargı makamlarının veya polisin elindeki bilgiler, yasaya aykırı olarak medyaya sızdırılıyor ve şüpheliler yargılanmadan mahkûm ediliyordu. Aslında bunun sebebi, soruşturmaya kamuoyu desteği sağlamaktı ve bilinçli yapılıyordu. Binlerce haber ve yorumda yargısız infazlar yapıldı ama bunların çoğuna süresi içinde dava açılmadı. Kamuoyunda şikâyetler yükselince savcılıklar harekete geçti ve yargıyı etkilemeye dönük soruşturma ve davalar açılmaya başlandı. Öyle ki bir gazetenin sorumlu müdürünün, açılan davalarda toplam 700 yıla kadar hapsinin istendiği ...
Read more : Baskı altındayım! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 1


Erdoğan’ın “azınlık yaratma” girişimi! / Arslan BULUT


Erdoğan’ın “azınlık yaratma” girişimi!

Türkiye’nin gündemi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir kaset sebebiyle istifası, geri dönüp dönmeyeceği veya yerine kimin geleceği, ayrıca Rusya ile imzalanan Mersin’de nükleer santral kurulması ve karşılıklı olarak vizelerin kaldırılması anlaşmaları ile dolu.
Biz bu iki meseleye önceki yazılarımızda değindik.
Rusya ile stratejik işbirliği Türkiye’nin ABD ve AB cenderesinden kurtulması için çok önemlidir ve bu konuda atılan bütün adımları desteklemek gerekir. Bugüne kadar bütün icraatlarını eleştirdiğimiz Erdoğan hükümetlerinin ABD ...
Read more : Erdoğan’ın “azınlık yaratma” girişimi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 907 | Yanıtlar : 0


Baykal ve Erdoğan’ı kim tasfiye etmek istiyor? Arslan BULUT


Baykal ve Erdoğan’ı kim tasfiye etmek istiyor?

Türk halkı olarak, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya hatta Brezilya gibi ülkeleri biraz tanırız ama İran’ı hiç tanımayız! Mustafa Denizli’nin hangi İran futbol takımını çalıştırdığını bile unuttuk. Oysa Dr. Ali Kafkasyalı’nın Bilgeoğuz Yayınları arasında çıkan muhteşem eseri, “İran Türkleri” kitabında belirttiği gibi İran, Türk coğrafyasının da Türk tarihinin de merkezidir.
Kafkasyalı, İran ile Türkiye arasında çok önemli olayların eş zamanlılığına dikkat çekiyor. Herhalde çoğumuz için bu ...
Read more : Baykal ve Erdoğan’ı kim tasfiye etmek istiyor? Arslan BULUT | Görüntüleme : 1474 | Yanıtlar : 7


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x