Zaman: Sal Nis 16, 2024 19:19

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Güneydoğu satıldı mı? - Arslan BULUT

Güneydoğu satıldı mı?

Bugün Türkiye’de ne olduğunu daha iyi anlatabilmek için 13 Mart 2001 tarihine dönmek istiyorum.

O dönemde Başbakan Bülent Ecevit’tir ve AKP henüz kurulmak üzeredir.

Suudi Arabistan’ın El Riyad gazetesi 13 Mart 2001 tarihli sayısında, “Washington Türkiye’ye 25 milyar dolar borç vermek için aralarında Kürt devletinin kurulmasına izin vermenin de bulunduğu 15 ağır şart koştu” başlıklı bir haber yayınladı!

Haberde şöyle deniliyordu.

“ABD’nin istekleri arasında, ambargonun kontrol altına alınması için Kerkük-Yumurtalık petrol boru ...
Read more : Güneydoğu satıldı mı? - Arslan BULUT | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 0


MOSSAD'ın örümcek ağına düşen böcekler! - Arslan BULUT

MOSSAD'ın örümcek ağına düşen böcekler!

2000 yılı Eylül ayında Ankara’ya hiç bilgi vermeden “Dünya Birleşik Belediyeler Federasyonu” tarafından Diyarbakır’da “Türkiye’nin Güneydoğu Şehirleri ile Avrupa Şehirleri Arasında Merkezi Olmayan İlişki” konulu bir toplantı düzenlendi.

Biz o günlerde bu toplantıyı hatırlatarak gidişatın tehlikeli olduğunu, milliyetçi düşünce sahiplerinin medyadan dışlanması suretiyle milli reflekslerin zayıflatıldığını, Türkiye’nin temel değerlerini tartışanlara yol açıldığını belirtmiş ve “Medya ordularının bugün en az silahlı ordular kadar önemli olduğunu hâlâ kavrayamayanlara yazıklar olsun” diye uyarıda ...
Read more : MOSSAD'ın örümcek ağına düşen böcekler! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 1151 | Yanıtlar : 0


AKP ile PKK arasındaki temel benzerlik! - Arslan BULUT

AKP ile PKK arasındaki temel benzerlik!

Tayyip Erdoğan, 2007’nin Kasım ayında partisinin grup toplantısında “22 Temmuz akşamı söylediğimiz gibi bizim iktidarımız sadece kendi bildiğini okuyan, başkalarının sesine kulağını kapatan, demokratik katılım mekanizmalarını tıkayan bir iktidar değildir, bundan sonra olmayacaktır. Hiçbir zaman, ayrıştırıcı temalar üzerinde siyaset yapmayacağız. Bu ülkenin bütün şarkılarını, bütün türkülerini birlikte söyleyeceğiz.

Bu vatanın bütün evlatları aynı ortak değer ve hedefler etrafında kenetlendiğinde neleri başarabileceğimizi düşünmek bile bizlere heyecan veriyor.

Terörün bölücü propagandasına ...
Read more : AKP ile PKK arasındaki temel benzerlik! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 686 | Yanıtlar : 0


Kürtlerin şeref meselesi! - Arslan BULUT

Kürtlerin şeref meselesi!

TRT’de yayınlanan bir programda Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası’ndan bir profesör, en az 50 bin Ermeni’nin, misyonerler vasıtasıyla 1887 yılından itibaren Osmanlı Devleti'nden ABD’ye götürüldüğünü ve bunların eğitildikten sonra Osmanlı Devleti'ne isyan etmek üzere döndüğünü somut delilleri ile anlatmıştı.

Aynı gün, Yıldız Üniversitesi mezunlarına bir konferans vermiştim. Orada gençlerden biri “Güneydoğu’nun en parlak öğrencilerini seçtiler, ABD ve Avrupa ülkelerine gönderdiler. Bunlara bizzat ben şahidim” dedi. Yani, Ermeni meselesini programlayan ABD, Kürt meselesini ...
Read more : Kürtlerin şeref meselesi! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 1


Washington ve Ankara'da kukla festivali! - Arslan BULUT

Washington ve Ankara'da kukla festivali!
Basın, Tayyip Erdoğan-Barak Obama görüşmesine ve DPT’nin kapatılmasına kilitlenmişken günün haberi Bursa’dan geldi; Türkiye’nin yanı sıra altı ülkeden gelen kukla ve gölge oyunu ustalarının katılımıyla düzenlenen “13. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali”, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla başladı. Karagöz ve Hacivat’ın yapımında çalıştığı rivayet edilen Orhan Camisi önünde başlayan festival, 12 Aralık’a kadar sürecek.
Peki ya Ankara’daki kukla festivali ne zamana kadar sürecek?

* * *
Ne demek istediğimi Prof. ...
Read more : Washington ve Ankara'da kukla festivali! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 771 | Yanıtlar : 0


AKP ve AB'nin Hasan Sabbah taktikleri! - Arslan BULUT

AKP ve AB'nin Hasan Sabbah taktikleri!

AB Komisyonu ve Avrupa Gazetecilik Merkezi desteğiyle Brüksel’de Türkiye’den gelen bazı gazetecilere eğitim semineri verildi! Anadolu Ajansı’nın haberine göre seminere Türkiye’de AB Bilgi Bürolarının bulunduğu illerden toplam 15 gazeteci katıldı. AB Bilgi Büroları, hükûmetin emriyle ve valiliklerin bünyesinde kuruluyor. Bu bürolarda AB propagandası yapacak eleman yetiştiriliyor. Nitekim yerel basındaki gazetecileri de kurstan geçiriyorlar. Özellikle Almanya, son zamanlarda Türkiye’deki yerel basınla yakından ilgileniyor. Bazı yerel gazetelere kredi verme girişimleri bile ...
Read more : AKP ve AB'nin Hasan Sabbah taktikleri! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 1


Kararlı bir duruş kararlı bir eylem! - Arslan BULUT

Kararlı bir duruş kararlı bir eylem!

Bayram namazına torunlarıyla giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, namazdan sonra “Türkiye’de terör bizi çok büyük bir şekilde rahatsız ediyor ama en az terör kadar bizi rahatsız eden, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü sarsmaya yönelik, milletimizi parçalamaya yönelik arayışlara çabalara, bilerek, bilmeyerek memleketin içindeki insanların da göz yummasıdır. Hatta yer yer fırsat vermesidir, destek vermesidir. Bu bayramda bu üzüntüleri de yaşıyoruz. Bu konuda daha bilinçli olmamız lazım. Milli birliğimizi korumanın gereklerini ...
Read more : Kararlı bir duruş kararlı bir eylem! - Arslan BULUT | Görüntüleme : 901 | Yanıtlar : 1


Milliyetçilik sadece siyasetle sürdürülemez!

Milliyetçilik sadece siyasetle sürdürülemez!

Türk milliyetçiliği iddiasıyla ortaya çıkmış insanlarımıza baktığımızda genellikle orta ve dar gelirli gruplardan geldiğini görürüz. Oysa Batı Avrupa ülkelerinde milliyetçilik, bizim solcularımızın eskiden çok sık belirttiği gibi burjuva ideolojisidir.
Türkçesi, Batı Avrupa’da milliyetçiliği zenginler besler! Çünkü milli pazar onlarındır. Milli pazarın korunması, kendilerinin de korunmasıdır.
Türkiye’de ise milli mücadele, fakir milletin büyük fedakârlığıyla gerçekleştiği için burjuva sınıfı sonradan oluşturulmak istendi.
Bunların hiçbiri milli kültür endüstrisini desteklemedi! Aksine, Batı kültürünü yerleştirmek ...
Read more : Milliyetçilik sadece siyasetle sürdürülemez! | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0


"Bilinç kaybı ya da mankurtlaşmak"

İngiliz işgaline razı Müslüman veya mankurt!

Cengiz Aytmatov’un ölümü sebebiyle “Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum. İngiliz işgali olsaydı daha iyiydi” diyen kadının sözleri üzerinde dün duramadım. Aslında o kadın, Cengiz Aytmatov’un mankurt tiplemesinin bir örneğiydi. Örneğiydi diyorum, çünkü toplumumuzda bu tiplerin sayısı ve oranı az değildir.

Aytmatov’un mankurt tiplemesini yazdığı roman Cem Yayınevi’nce, “Gün Uzar Yüzyıl Olur” , Ötüken Yayınevi’nce “Gün Olur Asra Bedel” adıyla Türkçe’ye çevrildi. Sovyet döneminde romana konulamayan bir bölüm de, ...
Read more : "Bilinç kaybı ya da mankurtlaşmak" | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 1


Partiler zaten klonlanmış ve kayyumla yönetiliyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinden sonra çok daha aktif bir durum içine girdi; Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasını sağladı, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması için AKP’nin önünü açtı. Her iki olay, kendisinin de belirttiği gibi Türkiye’yi rejim krizine doğru sürüklüyor. Bahçeli bu arada klonlanmak gibi bir kavramı siyaset gündemine hediye etti. AKP’de hakkında siyasi yasak istenmeyen milletvekillerinin bugünden istifa ederek yeni bir parti ve yeni bir hükümet kurmasını istiyor. Bahçeli, klonlanma formülünü de gece ...
Read more : Partiler zaten klonlanmış ve kayyumla yönetiliyor! | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 2


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147912 ileti • Toplam 45542 başlık • Toplam 24812 üye

x