Zaman: Prş Mar 28, 2024 14:52

News News of Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Site map of Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö. » Dizin : Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Sivil örümcekler ile ilgili gelişmeler, yazılar ve değerlendirmeler

Hastalıklı devlet Türkiye'ye karşı barışcıl çözüm tartışıldı

Barışcıl çözüm tartışıldı

Stuttgart Barış Meclisi’nin düzenlediği ‘Kürt sorunu için barışçıl çözüm yöntemleri’ başlıklı konferans yoğun ilgi gördü. Stuttgart’taki Alman Sendikalar Birliği (DGB) binasında önceki gün gerçekleştirilen ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak DTP Amed Milletvekili Akın Birdal, eski AKP Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Sol Parti (Die Linke) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Feleknas Uca ve Alman Barış Hareketi’nin kurucularından Prof. Dr. Andreas Buro katıldı.

Stuttgart Barış Meclisi kurucularından Süleyman Sever’in yönettiği konferansta Birlik ...
Read more : Hastalıklı devlet Türkiye'ye karşı barışcıl çözüm tartışıldı | Görüntüleme : 1450 | Yanıtlar : 0


"Ergenekon'un Varlık Nedeni Kürt Sorunu; Çözüm de Orada

"Ergenekon'un Varlık Nedeni Kürt Sorunu; Çözüm de Orada"

DTP'li Birdal, Susurluk bağlantıları gündeme geldiği ölçüde Ergenekon soruşturmasının Kürt sorununun çözümü için fırsat yarattığını söyledi. "Ergenekon'a karşı olanlar, onun varlık nedeni olan Kürt sorunun çözümünü de dayatmalılar."


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır milletvekili ve insan hakları aktivisti Akın Birdal, Ergenekon Soruşturmasının "Susurluk"la birleştiği ölçüde Kürt Sorununun çözümü için "büyük bir fırsat" yarattığını açıkladı.

Birdal, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski üst düzey askeri ...
Read more : "Ergenekon'un Varlık Nedeni Kürt Sorunu; Çözüm de Orada | Görüntüleme : 1549 | Yanıtlar : 0


CHP Avrupa Birliği Temsilcisi anlatıyor

Onbinlerce kişinin "Avrupa Avrupa duy sesimizi…" tezahüratlarının gür çıkması Avrupa için ne ifade ediyor dersiniz? Bana kalırsa kuru bir gürültüden başka bir şey değil. Düşünüyorum da, acaba kendimizi kanıtlayamamanın psikotravmatik argümanı mı bağırmak, tezahürat yapmak?..

Kader Sevinç. 27 yaşında ve Avrupa parlamenter danışmanlığının ardından şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Avrupa Birliği temsilciğini yürütüyor. Brüksel'de birçok sivil toplum kuruluşlarına da danışmanlık yapmanın yanı sıra Türkiye'nin siyaset dünyasının Avrupa'daki ilk temsilcisi. Genç ve kadın olması da cabası…

Dünyaca ...
Read more : CHP Avrupa Birliği Temsilcisi anlatıyor | Görüntüleme : 2144 | Yanıtlar : 0


Bianet - İhanet / Pekaka Yaymacası

Cizre'de Saldırı: 3 Asker Öldü, 12 Yaralı

Nusaybin caddesinden geçen askeri araca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı öldü. Yaralı dört askerin durumu ağır. PKK'den Deniz "Ateşkes sürüyor" diyor.

Suriye sınırındaki nöbet değişiminden dönen askerleri taşıyan araca yapılan saldırıda, Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı öldü. TRT'nin haberine göre, yaralanan 12 askerden dördünün durumu ağır.

Saldırı, dün (24 Aralık) akşam saatlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Nusaybin caddesinde uzun namlulu ...
Read more : Bianet - İhanet / Pekaka Yaymacası | Görüntüleme : 1558 | Yanıtlar : 4


İslâmcı örümcekten, taraflı örümceğe 'samimiyet' testi

Taraf Ne Taraf?

Logosuna, rengine bakıp da spor gazetesi sanmayın.. Cihan Aktaş'lı ve Elif Çakır'lı bir kadrosu var..

“Düşünmek taraf olmaktır” sloganıyla hareket eden Taraf Gazetesi yayın hayatına merhaba dediği günden bu güne çok tartışıldı, çok üzerinde duruldu, çok ses getirdi. Hemen hemen her kesimden insanın elinde görülür bir gazete oldu.

Kimisi yazarları için tarafım dedi, kimisi sosyalist olduğum için tarafım dedi, kimisi gerçekleri sansürsüz servis ediyor diye tarafım dedi, kimisi her düşünceye karşı ...
Read more : İslâmcı örümcekten, taraflı örümceğe 'samimiyet' testi | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 1


Yeniçağ’a tehdit ve hakaret

Yeniçağ’a tehdit ve hakaret

TSK’ya hakaretten bölücülüğe kadar hakkında 50’ye yakın dava açılan ve bu yüzden yaklaşık 40 yıldır Türkiye’ye gelemeyen gazeteci Doğan Özgüden’e Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ’Onur Ödülü’ vermesini haber yapan Yeniçağ’a, içeriden ve dışarıdan sistemli bir saldırı başlatıldı. İşlevi net olarak bilinmeyen Avrupa Barış Meclisi adlı bir örgüt, tehdit, hakaret ve iftiralarla süslediği sözde bildirisinde, ‘ırkçı’ yaftası yapıştırmaya çalıştığı Yeniçağ’ı ve çalışanlarını karanlık odaklara hedef gösterdi. Gazetede yayınlanan haberi, ’tehlikeli ve kirli bir ...
Read more : Yeniçağ’a tehdit ve hakaret | Görüntüleme : 1864 | Yanıtlar : 3


Erciyes Üniversitesi'nde 'Amerikan Bilgi Bürosu' açıldı

Amerikalı küstahlığı

Açılış öncesinde düzenlenen konferansta Marshall yardımı ve sözde demokrasi ihracını anlatan ABD’li Sandra Schulberg, “Atatürk’ün büyük kazanımları olduğu kadar, kayıpları da oldu” deyince protesto edildi

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan Amerikan Bilgi Bürosu (!) törenle açıldı. Tören öncesinde Amerika’daki Colombia Üniversitesi Film Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sandra Schulberg, “İhraç Demokrasi ve Marshall Planı Belgeselleri” konulu konferans verdi.

Salonu terketti

Schulberg’in konuşması Türkçe’ye tercüme edilmedi. Konferansa katılan Tıp Fakültesi Psikiyatri ...
Read more : Erciyes Üniversitesi'nde 'Amerikan Bilgi Bürosu' açıldı | Görüntüleme : 1655 | Yanıtlar : 0


İş bölümü

Merhaba arkadaşlar,

Bu başlığı, iş bölümünün yapılması için açmış bulunmaktayım. Herkes taşın altına elini koyacak. Aşağıda verdiğim kümeler, Sivil Örümcek ulamı üyelerine dağıtılacak ve seçtiği küme ile ilgili kimseler, sorumluluk alıp bu kümeleri takip edecek ve elinden geldiğince mühim haberleri, yazıları, dosyaları özetle gelişmeleri bu ulamda paylaşacaktır.

Küme I

ARI
HYD
TESEV
Genç Siviller
Eminimsi
DarbeDevamEdiyor.com
Bianet.org
GTP (Güçlü Türkiye Partisi)
AGL (Anadolu'nun Genç Liderleri)
MAZLUM-DER
Siyar.org
DoğuBatı.com
BendeVarim.org


Küme II

DünyaBizim.com
LDP (Liberal Demokrat ...
Read more : İş bölümü | Görüntüleme : 1475 | Yanıtlar : 5


29 STÖ'den Sivil Anayasa için Ortak Deklarasyon

SİVİL ANAYASA İSTEDİLER


TRABZON’DAKİ 29 Sivil Toplum Örgütü adına açıklama yapan Mazlum-Der Şube Başkanı Mehmet Çınar, gerekçesi açıklanan başörtüsü yasağının tam bir facia olduğunu belirterek, “Başörtüsü nedeniyle eşit ve hür bireyler olan kadınların eğitim hakkı yönüyle ayrımcılığa tabi tutulması toplumsal bir faciadır” dedi. Ortak deklarasyona Hizmet İş, Öz Gıda İş, Memur Sen, İHD, Trabzon Barış Meclisi, Tüm Kadınlar Birliği, MÜSİAD gibi ST֒lerin yanısıra gönüllü kuruluşlar da katıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli başörtüsü kararına ilişkin Trabzon ...
Read more : 29 STÖ'den Sivil Anayasa için Ortak Deklarasyon | Görüntüleme : 1335 | Yanıtlar : 2


"Anayasalardaki Değiştirilemez İlkeler" Sempozyumu

'Değiştirilemeyen ilkeler kabul edilemez'

Raportör Can: Anayasa Mahkemesi'nin meşruiyet sorunu var


Bilkent Üniversitesi ve Alman Uluslararası Hukuki İşbirliği Vakfınca düzenlenen "Anayasalardaki Değiştirilemez İlkeler" konulu sempozyum, Bilkent Otel'de başladı.


Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Gürzumar, Türk ve Alman anayasalarının "değiştirilemez" hükümler içerdikleri için birbirlerine benzerlik gösterdiklerini söyledi. Her iki anayasanın da anayasa yargısını düzenlediğini ve yargılama faaliyeti için anayasa mahkemesinin kurulmasını öngördüğünü ifade eden Gürzumar, iki mahkemenin ...
Read more : "Anayasalardaki Değiştirilemez İlkeler" Sempozyumu | Görüntüleme : 2770 | Yanıtlar : 8


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x