Zaman: Cmt Nis 20, 2024 3:19

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

Allah İle Aldatmanın Küresel-Emperyalist Tezgâhları / Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK

ALLAH İLE ALDATMANIN KÜRESEL-EMPERYALİST TEZGÂHLARI

Allah ile aldatmanın küresel-emperyalist siyasetleri oyunlarını iki stratejiye oturtmuşlardır: Bunların biri kendilerine uygun siyaset izleyenleri ‘dindar’ veya ‘daha dindar’ göstermek kendilerine karşı siyaset izleyenleri ‘din dışı’ veya ‘zayıf dindar’ olarak göstermek Enver Paşa’dan Recep Tayip Erdoğan’a kadar bir seri Allah ile aldatma öncüsü birinci tipe Atatürk’ten Ahmet Necdet Sezer’e kadar birçok Cumhuriyetçi siyaset ve devlet adamı ikinci tipe örnektir.

Müslümanı Allah ile aldatmayı esas almış emperyalist oyunun üç tarihsel tezgâhına ...


Obama’lı Akıllı Güç ABD ve Türkiye / Doç. Dr. Celalettin YAVUZ

Obama’lı Akıllı Güç ABD ve Türkiye

George W. Bush döneminde, Yeni Muhafazakârların (Neocons) “ABD kuvvetlidir, o halde haklıdır!” şeklindeki sert ve hatta hukuk tanımaz politikaları sebebiyle ABD’nin dünyadaki algılanmasına büyük darbe vurulmuştu. Öyle ki, hele de 2003 Irak müdahalesinden sonra tüm dünyada Amerikan karşıtlığı tavan yapmıştı. 2006-2008 yıllarında ise Türk kamuoyu nezdindeki ABD karşıtlığı İranlılardan bile daha yüksekti.

2008 yılı başkanlık seçimleri sonucunda Hussein Barack Obama’nın başkan seçilmesiyle birlikte ABD’deki senaryo yazarları yeni bir tezi ...
Read more : Obama’lı Akıllı Güç ABD ve Türkiye / Doç. Dr. Celalettin YAVUZ | Görüntüleme : 1137 | Yanıtlar : 0


Barzani Baharı / İbrahim ÇEVİK

Barzani Baharı

Dünya üzerinde olayların en çok tekrar ettiği tarihin Kürtçülere ait olması çok muhtemeldir. Bugün gördüğümüz bir olayın benzeri Kürtçülerin geçmişinde mutlaka yaşanmıştır. Bu açıdan baktığımızda, Rus-İngiliz ortak yapımı Mahabad Kürt Devleti’nin tekrarına bugün K. Irak’ta Batı-İsrail ortak projesi olan Kürt devletiyle tanık oluyoruz.

Mahabad’da genelkurmay başkanı olan baba Molla Mustafa BARZANİ’nin yaşadığı hayal kırıklığından sonra çok daha aklı başında adımlarla ilerleyen oğul Mesud BARZANİ, yeni bir Kürt devletini yavaş yavaş yüzeye çıkarıyor.

Biz ...
Read more : Barzani Baharı / İbrahim ÇEVİK | Görüntüleme : 1107 | Yanıtlar : 0


Yalnızlaşan Türkiye Mi Suriye Mi? / Hüseyin Alper ÖZCAN

Yalnızlaşan Türkiye Mi Suriye Mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seul’deki Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak için Güney Kore’ye uçuşu sırasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nin kapatılacağını açıklamış, kendisinin Seul toplantısındaki ana gündem maddesinin Dünya liderleri ile Suriye meselesini konuşmak olduğunun sinyallerini vermişti. 1  Bu açıklamanın ardından, Türkiye Şam Büyükelçiliği’nin faaliyetlerini 26 Mart 2012 tarihinde askıya aldı ve Büyükelçi Ömer Önhon ve Şam’da görev yapan misyon Ankara’ya çağırıldı. 2 

Türkiye Şam Büyükelçiliği’ni boşaltmasına rağmen Halep Konsolosluğu’nu açık ...
Read more : Yalnızlaşan Türkiye Mi Suriye Mi? / Hüseyin Alper ÖZCAN | Görüntüleme : 1486 | Yanıtlar : 0


Barzani – PKK - Maliki Üçgeninde Çöken Türkiye'nin Politikası / Doç. Dr. Celalettin YAVUZ

Barzani – PKK - Maliki Üçgeninde Çöken Türkiye'nin Politikası

29 Mart 2010 tarihli Irak genel seçimleri Türkiye-Irak politikasında yeni bir yol ayrımı yarattığı geç de olsa anlaşıldı. 9.5 ay sonra tekrar kabineyi kuran Başbakan Nuri el-Maliki, hemen her kesimden bakan almışsa da, yeni yönetimde Şii hâkimiyeti mevcuttu. Arkasından da Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir başbakan yardımcılığı ve 6 bakanlık alan Irak Kürtleri geliyordu.

Türkiye – Irak İlişkilerinin Bozulmakta Olduğunu Göremeyen Türk ...


Silahlanma Yarışına Devam: SIPRI-2012 Raporu Açıklandı / Doç. Dr. Celalettin YAVUZ

Silahlanma Yarışına Devam: SIPRI-2012 Raporu Açıklandı

Merkezi İsveç’in başkenti Stockolm’de bulunan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2011 yılı ile ilgili silah tedarik faaliyetlerini açıkladı. Bu yazıda SIPRI-2012 raporunda yer alan önemli hususlara yer verildi.

18-19 Mart gece yarısı açıklanan SIPRI’nin son raporuna göre 2007-2011 döneminde dünyadaki silahlanma oranı 2002-2006 dönemine göre %24 artış kaydetmiş. Silahlanma yarışı içerisindeki ilk 5 ülke de Asya’da olup, Hindistan %10’luk payla ilk sırayı almaktadır. Hindistan’ın silahlanmadaki bu durumu artan ...


"Küçük Yağmacılar" ve Milliyetçilik / İbrahim ÇEVİK

"Küçük Yağmacılar" ve Milliyetçilik

Bu belalı coğrafyaya yirminci yüzyıldan miras kalan boğazlaşmanın yeni bir safhaya girmek üzere oluşu artık öngörü olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşmek üzere. Şimdilik Suriye’de Esad ile sınırlı olan ayaklanma, onun yönetimden uzaklaştırılmasıyla kaçınılmaz bir şekilde içsavaşa dönüşecektir. İran’ın da hesabının görülmesine kalkışılmasıyla da Akdeniz’den Güney Kafkasya’ya kadar olan bölgede kıyametler kopacaktır.

Bölgenin her neresinde olursa olsun ortaya çıkan bir çatışma istesek de istemesek de bizi içine yavaşça çekiyor. Etnik, dini ve mezhep ...
Read more : "Küçük Yağmacılar" ve Milliyetçilik / İbrahim ÇEVİK | Görüntüleme : 891 | Yanıtlar : 0


Çanakkale'de Alman Gözüyle Türk Askeri / Dr. Tahir TAMER KUMKALE

Çanakkale'de Alman Gözüyle Türk Askeri

Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini, iç ve dış her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an yapmaya hazır ve hazırlanmış olduğuna benim ve büyük milletimizin tam bir inan ve itimadımız vardır. (Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938)

18 Mart 2012’de Çanakkale’yi geçilmez kılan Türk askerinin 1915 yılında yarattığı muhteşem zaferin 97 inci yılını idrak ediyoruz. Anadolu’yu gerçek Türk vatanı yapan en önemli yapı taşlarından biride Çanakkale ...
Read more : Çanakkale'de Alman Gözüyle Türk Askeri / Dr. Tahir TAMER KUMKALE | Görüntüleme : 1010 | Yanıtlar : 0


İsrail’in “Beka Stratejisi” ve Azerbaycan / Hakan BOZ

İsrail’in “Beka Stratejisi” ve Azerbaycan

İsrail’in büyük stratejisi, varlığına yönelik siyasi ve askeri tehditleri ortadan kaldırmak için geliştirdiği bir dizi planı içermektedir.

İsrail Dış Politikası Orta Doğu’da, varlığına tehdit olabilecek tüm unsurlara karşı, nizami ve gayri nizami harp usulleriyle yanıt vermekten çekinmemektedir. Bu anlamda İsrail, asimetrik ve psikolojik harp gibi dolaylı savaş stratejilerini beka stratejisinin bir parçası olarak görmektedir.

1979’daki Humeyni Devrimi’nden hemen sonra İsrail’in öncelikli tehdit algılamaları içerisine yerini alan İran’da, Tel Aviv’in dolaylı ...
Read more : İsrail’in “Beka Stratejisi” ve Azerbaycan / Hakan BOZ | Görüntüleme : 1402 | Yanıtlar : 0


CIA'nın Gölgesi STRATFOR'un Belgeleri AKP'yi ve İşbirlikçilerini Sarsıyor... / Naci KAPTAN

CIA'nın Gölgesi STRATFOR'un Belgeleri AKP'yi ve İşbirlikçilerini Sarsıyor...

Değerli okur,

Şimdi de sıra STRATFOR'un belgelerinin yayımlanmasına geldi. CIA'nın STRATEJİK önyüzlerinden biri olan bu düşünce kuruluşunun iç yazışmaları Wikileaks belgelerine yansıdı..

Taraf gazetesi Wikileaks tarafından sızdırılmış Stratfor belgelerini yayımlıyor... Bu belgeler arasında Türkiye'yi de içeren yazışmalar var. Bu yazışmalar ve belgeler daha önceki Wiki-Leaks belgeleri gibi deprem yaratacak boyuttadır. Ama yandaş medya bu belgeleri saklar durumdadır. Eğer Türkiye'de etkin ve gerçek medya olsa idi birçok siyasetçi ...


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147920 ileti • Toplam 45547 başlık • Toplam 24814 üye

x