Zaman: Cum Mar 29, 2024 1:31

News News of E. Fuat TEKÇE

Site map of E. Fuat TEKÇE » Dizin : E. Fuat TEKÇE

Prof. Dr. Yasin Aktay’a Açık Mektup / E. Fuat TEKÇE

Prof. Dr. Yasin Aktay’a Açık Mektup

Sosyololoji profesörü Yasin Aktay katıldığı bir panelde “Türk yoktur!” deyip bir dostunun beğendiği tanımlamasına da atıfta bulunarak “Türk, siyasetin yarattığı bir sentezdir” buyurmuş!

Atatürk’ü sevmeyen, laik Cumhuriyet düşmanı, anti-demokratik, kendi ifadesiyle dindar, muhafazakar ve Anayasa Mahkemesi’nce de gerici AKP’nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğuna göre, avanak kasnak gibi dönüp dolanan çatlak plaktan çıkan bu seste şaşılacak bir taraf yok. Atasözümüzdür: Armut dibine düşer. Aktay’ın haddini bilmez müessif lafazanlığında da öyle ...
Read more : Prof. Dr. Yasin Aktay’a Açık Mektup / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 1707 | Yanıtlar : 0


Hangi Dağda Kurt Öldü? / E. Fuat TEKÇE

Hangi Dağda Kurt Öldü?

Yüce Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümü münâsebetiyle Milli Kütüphane’de düzenlenmiş “Atatürk Sempozyum”unda konuşan Başbakan Erdoğan’ı dinlerken Ulu Önder hakkında söylediklerine bütün iyi niyetinme rağmen inanamadım. Benim ölçütümle inanmak da mümkün değil!

İçerik yer yer ne kadar doğru olursa olsun Erdoğan’ın samimiyeti burada da şüphe götürür. Çünkü doktorun çocuğu şekerle kandırması gibi o da Atatürk’e düzdüğü sathî methiye ile dolaylı yoldan uzun uzadıya kendi reklâmını yaptı.

Özetle, bazı kesimlerin Atatürk’ün adını kullanmak suretiyle ...
Read more : Hangi Dağda Kurt Öldü? / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 953 | Yanıtlar : 0


Hacdan Önce, Hacdan Sonra / E. Fuat TEKÇE

Hacdan Önce, Hacdan Sonra

Sağlık ve afiyet cümlenin üzerine olsun, süreğen rahatsızlık nedeniyle ilginç olayların bazen yazık ki gerisinde kalıyor ve arkadan yazıyorum. Anlayışla karşılanacağını umarım.

AKP’ye mensup beş hanım milletvekilinin hac farizasını yerine getirdikten sonra TBMM Genel Kurulu’na başları türbanlı olarak girmeleri üzerine Meclis’in görünümü çeşitlenip daha da renklenerek şenlendi. Ama sormadan edemeyeceğim: Ayol bu kadar da geç hidayete erilir mi?

Kapatılmış Refah Partisi’ nden bu yana amaç ve hedef hele de iktidara geldikten ...
Read more : Hacdan Önce, Hacdan Sonra / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0


Cumhuriyet ve Erdoğan / E. Fuat TEKÇE

Cumhuriyet ve Erdoğan

Ak aktır, kara da kara! Böyle biliriz, öyle değil mi?

Ama Başbakan Erdoğan kendine özgü konuşma üslûbunda bazen aka kara, karaya da ak diyor. Esasen, olayları ters çevirip siyasette işine geldiği gibi sunup kullanmakta eskiden beri epeyi bir yeteneği var. Yani, olduğundan farklı görünme ya da gösterme diyebileceğimiz takiyecilik olgusu.

Bunun son örneğini geçtiğimiz 25 Ekim’deki A.K.P. İl Başkanları’nın Genişletilmiş Toplantısı’nda verdi. Sözü Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıl dönümüne getirip -eksik olmasınlar- “… ...
Read more : Cumhuriyet ve Erdoğan / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 810 | Yanıtlar : 0


Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! I-II / E. Fuat TEKÇE

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! *  -I-

Biricik önderimiz Yüce Atatürk ile O’nun silâh ve dava arkadaşlarının Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndaki 103 bin 1  şehidimizin kanıyla kutsanmış topraklar üzerinde çilekeş fakat özverili millet ile el ele vererek kurdukları “Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti” özellikle son on yıldır küresel emperyalizmin ve işbirlikçisi iç bedhahların sinsi, çok yönlü, yoğun saldırısı altındadır. Ama bu saldırı yeni değil! İlki 1973 ile 1985 yılları arasında emperyalizmin ...
Read more : Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! I-II / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 1425 | Yanıtlar : 1


Erdoğan Demokrasisi / E. Fuat TEKÇE

Erdoğan Demokrasisi

Demokrasi sözcüğü dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye’deki kadar Başbakan’ın diline persenk olmamış, ağzında aşınmamıştır.

Sabah kalkıyor, başlıyoruz demokratikleşmeye, ertesi gün devam etmek üzere akşam yatarken bakıyoruz ki, şükür, biraz daha demokratikleşmişiz.

Oysa demokrasi lafla olmadığı gibi laf ebeliği de değildir.

Batıda demokrasi bir geceden gündüze oluşmamış, İngiltere’de kralın yetkilerini kısıtlayan 1215 yılındaki Magna Charta Libertatum (Büyük Özgürlük Ferması) ile başlayarak gerçekleşmesi yüzyıllar sürmüştür. Batıda Rönesans, Reformasyon ve Aydınlanma çağları ile ihtilaller dönemi gibi beş ...
Read more : Erdoğan Demokrasisi / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 2089 | Yanıtlar : 0


Uyan Artık, Uyan Ey Ehl-i Sünnet ve Konuş! / E. Fuat TEKÇE

Uyan Artık, Uyan Ey Ehl-i Sünnet ve Konuş!

Ülkede galiba az insan Başbakan’ın siyasi erke araç edip kullandığı din anlayışı türünden gerçek “AKP”’lidir. Yeterli eğitimden yoksun çoğu insan, iktidar ve ikbal gibi siyasi nedenlerden ötürü yıllarca bastırıldığına inandırılmış dinin yaşamda yeniden baş köşeye oturtulmasından herhalde memnun olup mevcut durum et, ekmek tuz derdine düşmüş çoğunun ise umurunda bile değildir.

İslam’ın bir barış dini olduğu ve Müslüman toplumlarda büyük çoğunluğun barış içinde yaşamak istediği söylenilir. Bu ...
Read more : Uyan Artık, Uyan Ey Ehl-i Sünnet ve Konuş! / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 807 | Yanıtlar : 0


Din ve Siyaset Üzerinde Düşünceler / E. Fuat TEKÇE

Din ve Siyaset Üzerinde Düşünceler -I-

Çetin, iddialı ve Türkiye’de çok duyarlı bir konu! Üzerinde açıklıkla pek konuşulamaz. Konuşana kimi çevrelerde iyi gözle bakmazlar. Hatta konuşan ‘kâfir’ damgası bile yiyebilir! Hele de kimi zaman sinsi, kimi zaman da açık Cumhuriyet karşıtı eylemler ile bu karşıtlık bağlamında dini kendi tekelinde sanan cahil ve kaba saba yobazlığın alıp yürüdüğü şu son on yıllarda.

Fakat değil mi ki ATATÜRK’ ün “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür,” olarak görmek ...
Read more : Din ve Siyaset Üzerinde Düşünceler / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 2874 | Yanıtlar : 0


"Barış Süreci" Denilen… I+II / E. Fuat TEKÇE

"Barış Süreci" Denilen… -I-

Görüntülü ve yazılı basınımızın ülkede isim yapmış bazı mensupları birilerine, bir yerlere yaranmak için bir ara birbirleriyle âdeta yarışıyorlardı.

Yakın zaman önce köşelerinde “bölünmek mi, eklenmek mi?” diye soranlar bile oldu.

Bunlara göre, Misak-ı Milli sınırları içinde kalacak federatif bir çözüm Irak’taki Kürt’ler ile Türkmen’ler için akrabalarının yaşadıkları Türkiye’yi bir çekim merkezi haline getirebilirmiş ve bu açıdan bakıldığında federasyon hiç de öyle "berbat" bir senaryo değilmiş. Önemli nokta “tek ve ortak” ...
Read more : "Barış Süreci" Denilen… I+II / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 1532 | Yanıtlar : 0


Gericilik var mı, yok mu? -IV- (1960-1971) / E. Fuat TEKÇE

On yıllık DP iktidarı, kalım endişesi gibi bunun dürtülediği oy avcılığı nedeniyle de Türkiye Cumhuriyet’nin kimliğine ters düşen bir sıra keyfî ve partizan icrâatta bulunmuştu. İktidar ile muhalefet arasındaki gittikçe kişiselleşerek yakışıksız bir hâl alan çekişmeden başka “geliyorum” diyen ciddî uyarı niteliğindeki sokak olaylarının da nihâyet dikkâte alınmaması üzerine TSK içinde gizlice örgütlenmiş, iç hizmet yasasının 35. maddesine dayanan alt rütbelerden bir grup subay emir komuta zinziri dışına çıkarak 27 Mayıs 1960 tarihinde yaptığı bir ...
Read more : Gericilik var mı, yok mu? -IV- (1960-1971) / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 1163 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x