Zaman: Prş Mar 28, 2024 15:03

News News of Eğitim

Site map of Eğitim » Dizin : Eğitim

Eğitim hakkında her şey...

ÖSYM Başkanı da kopyacı çıktı!

ÖSYM Başkanı da kopyacı çıktı!

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YSG) ortaya çıkan 'şifreli kitapçık' skandalının ardından Türkiye'nin hedefi haline gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in de adı 'kopya' skandallarına karıştı.

İddialara göre, Prof. Demir'in 1990'larda yaptığı akademik bir çalışma 'çalıntı' çıktı ve Demir çalıntı çalışmayla ilgili özür diledi.


ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alman Peter Latzke'nin yazdığı makaleleri 1990 yılında Teknik ve Tekstil adlı dergide dokuz bölüm süren bir yazı dizisinde kendi yazmış gibi gösterdiği ...
Read more : ÖSYM Başkanı da kopyacı çıktı! | Görüntüleme : 1282 | Yanıtlar : 1


YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi?

YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda basına dağıtılan kitapçıktaki cevap şıkları şifreli çıktı. Artvin’de söylentiyle başlayıp çözülen şifre, çok da basit: Matematik testindeki 20 soruda, cevap şıklarını küçükten büyüğe sıralayıp, sıralanmamış şıklarla çakışanı buluyorsunuz. Bu şık, sorunun doğru cevabını veriyor. Çakışan birden fazla şıklar için de basit iki formül daha var. Bu şifreleri bilip sınava giren için, soruları okumadan 40 matematik sorusundan 38’ini çözmek sadece birkaç dakika sürüyor.

Yaklaşık 1.5 milyon ...
Read more : YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya mı çekildi? | Görüntüleme : 7424 | Yanıtlar : 17


Genel liseler kalkıyor, ucuz işgücü liseleri geliyor!

Genel liseler kalkıyor, ucuz işgücü liseleri geliyor!

Daha önce çok sayıda lise Anadolu Lisesi statüsüne yükseltilerek, uygulamada Anadolu Liseleri ortadan kaldırılmıştı. Yeni düşünülen uygulamayla sınavda Anadolu Lisesi kazanamayan adayların meslek liselerine gönderilmeleri düşünülüyor.

Milliyet gazetesinde yayınlanan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ile yeni bir lise sistemine geçileceğini söyledi. Hayata geçirilmesi düşünülen yeni sisteme göre, Anadolu Lisesi sınavlarında başarılı olamayanlar meslek liselerine yönlendirilecek.

Genel lise mezunu olup da genel ...
Read more : Genel liseler kalkıyor, ucuz işgücü liseleri geliyor! | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0


Bakugan Savaş!.. / F. Bülent Kocamemi

Resim
BAKUGAN SAVAŞ !..

Yüreğimi yakan, tahammül sınırımı aşan, Türkiye ve Türklük sevdalası olan bendenizi delirten bir meseleyi dile getirmeye çalışacağım. Meselenin adı: Çocuklarımız ve oyunları/oyuncakları.

Çocuklarımızın Türklük'ten, kültürlerinden, benliklerinden uzaklaştırıldıklarına ve son yıllarda bunun hızlandırıldığına üzüntü ve acı içinde şahit oluyorum. Bu harekât tamamen planlıdır. Amerikan'ın ve onun dümen suyundaki Batı'nın kültür emperyalizminin yeni oyunundan bahsediyorum: Çocuklarımızı ağına düşüren hayali kahramanlar ve bunlardan doğan müthiş gelişmiş sanayi ve sömürü. Bu oyunların, oyuncakların ...
Read more : Bakugan Savaş!.. / F. Bülent Kocamemi | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0


KPSS skandalında ikinci perde TRT'de!

KPSS skandalında ikinci perde TRT'de!

KPSS skandalına isimleri karışan iki kişi, AKP'li bakan ve milletvekillerini referans göstererek TRT'nin açtığı kadrolara başvuruda bulundu.

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) isimleri şaibeye karışanlar arasında olan iki kişinin personel alımı için TRT'ye başvurduğu ortaya çıktı. Başvurularda referans olarak geçen kişiler skandalın büyüklüğünü gösterirken, bilgiler KPSS'deki şaibe ile AKP'nin doğrudan ilişkili olduğunu kanıtlıyor.

Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilerek tekrarlandığı ve diğer bölümlerinde de ciddi şaibelerin ...
Read more : KPSS skandalında ikinci perde TRT'de! | Görüntüleme : 1719 | Yanıtlar : 1


Anadolu Liseleri'nde mürit yerleştirme operasyonu

Anadolu Liseleri'nde mürit yerleştirme operasyonu

Ek yerleştirme sırasında 200 puan düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt süresi dolan Anadolu liseleri için web sitesinden 21,22 Eylül tarihlerinde ‘tek okul şartıyla’ ek yerleştirme duyurusu yaptı. Yerleştirmelerde 200 puanlık düşüşler de yaşanınca “Hak etmeyenler girdi” eleştirileri yapılmaya başlandı.

Milliyet'in haberine göre, KPSS ve ÖSS’de yaşanan skandalların ardından Anadolu, fen gibi gözde okullara öğrenci seçen “Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Tercih ve Yerleştirme” işlemi sırasında “torpil” yapıldığı iddia edildi. Kılavuza göre 3 ...
Read more : Anadolu Liseleri'nde mürit yerleştirme operasyonu | Görüntüleme : 1107 | Yanıtlar : 0


Yabancı Dilde Öğretim Sömürgeleştirir / Prof. Dr. Cihan DURA

Yabancı Dilde Öğretim Sömürgeleştirir - 1

Türkiye’deki bilinçsiz Batı hayranlığı milli varlığımıza, milletimize, ülkemize, devletimize yönelmiş olan en büyük tehlikelerden biridir. Bu uğursuz hayranlık üzerinde daha önceki yazılarımda sıkça durdum.

Bundan 10 yıl kadar önceydi. Erciyes Üniversitesi İİBF’de öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Bir iş dolayısıyla bir memur arkadaşla görüşmem gerekti. Odasına girdim. Baktım, her zamankinden farklı, gözleri ışıl ışıl, sevinçten uçuyor. Meğer oğlu ODTÜ İngilizce iktisat bölümünü kazanmış. Coşkusu bundanmış, oysa muhafazakâr, dindar biriydi. Böyleleri ...
Read more : Yabancı Dilde Öğretim Sömürgeleştirir / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 998 | Yanıtlar : 1


Bir skandal daha: ALES de çalınmış

ALES de çalınmış

KPSS sorularını e-mail ile sınav öncesi elde eden ve sorguya çekilen Saçı’nın ifadesinden geçmiş yıllarda yapılan Yüksek Lisans Sınav sorularının da (ALES) çalındığı ortaya çıktı.

Resim
Ispartalı Baki Saçı, KPSS sorularının çalınması soruşturmasında kilit isim oldu. Çünkü, soruların Saçı’nın e-mail adresine geldiği tespit edildi.

2010 KPSS sınavı sorularının çalındığı ve kopya çekildiği iddialarıyla yürütülen soruşturma derinleştirildikçe ortaya çıkan skandallara her gün yenisi ekleniyor. ÖSYM’ce gerçekleştirilen KPSS ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) soruların ...
Read more : Bir skandal daha: ALES de çalınmış | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0


KPSS'den sonra YGS'de de kopya skandalı!

KPSS'den sonra YGS'de de kopya skandalı!

Türkiye'nin tartıştığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya skandalından ardından, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) da kopya çekildiği ortaya çıktı. YGS matematik soruları yanıtlarının, telefon mesajları ile adaylara gönderildiği belirlendi. 16 ilde başlatılan soruşturmada, sınavda soruların yanıtlarının gönderildiği 108 kişi hakkında araştırma başlatıldı.

Orta öğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı sınavın birinci aşaması olan ve 11 Nisan 2010 günü yapılan 1 milyon 512 bin 450 adayın katıldığı YGS'ye ait ...
Read more : KPSS'den sonra YGS'de de kopya skandalı! | Görüntüleme : 809 | Yanıtlar : 0


KPSS-2010'da Kopya Skandalı!

KPSS’de şok iddia!

Yüzbinlerce devlet memuru adayı isyan etti: KPSS'de sorular çalındı mı, puanlar yanlış mı hesaplandı?

Üniversite sınavında art arda yaşanan hataların ardından bu kez de KPSS’de soruların çalındığı iddia edildi. Yüzbinlerce kişi sonuçlara itiraz etti.

Devlet memurluğu için KPSS’ye giren yüz binlerce aday puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, basın bürolarını e-posta yağmuruna tuttu. 2009 KPSS’de sınav birincisinin bile 120’de 120 net çıkaramadığını belirten adaylar, bu yıl 500’den fazla adayın tüm soruları doğru yanıtlamasının ...
Read more : KPSS-2010'da Kopya Skandalı! | Görüntüleme : 10251 | Yanıtlar : 21


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x