Zaman: Cum Mar 29, 2024 3:12

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

Türkiye'yi sonbaharda ekonomik darbe mi bekliyor?

İsviçre’nin en büyük bankası ve finans hizmetleri şirketi olan UBS’in kıdemli danışmanlarından George Magnus imzalı, 18 Temmuz 2016’da “Prospect” dergisinde çıkan yazıdan kısa bir kesit.
***
Özel kredilerin, aniden Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GYMH) yüzde 80’ine yükselmesi Türkiye ekonomisi için iyi bir durum değil.

Türk bankalarının ana sermayeleri yeterli olsa da kredilerin mevduata oranındaki süre gelen artış ve dış kaynaklara yükümlülükleri yüzünden finansal kırılganlıkları gittikçe artmakta.

En çok kaygı uyandıran, GYMH’nın yüzde 4,5’inden aşağı alınamayan, ...
Read more : Türkiye'yi sonbaharda ekonomik darbe mi bekliyor? | Görüntüleme : 34944 | Yanıtlar : 0


CFR Uzmanlarından Senaryolar…

Küresel Çetenin ABD merkezi CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) 30 Mayıs 2016’da Foreign Affairs sitesinde, “Türkiye’nin bir sonraki Askeri Darbesi” başlıklı bir yazı yayınladı.

Makalenin yazarı, şöyle tanıtılıyor:
“Dr. Gönül Tol, Ortadoğu Enstitüsü’nde kurduğu Türk Araştırmalarını bölümünün başkanıdır. Aynı zamanda George Washington Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları bölümünde Profesör olan Tol, liberal Radikal gazetesinde haftalık köşe yazarıdır.”
(Ortadoğu Enstitüsü sitesini yönetenler Radikal’in kapandığından habersizler)

Türkiye’de, tüm iktidar güçleri dahil sıradan vatandaşın aklından “Darbe” ...
Read more : CFR Uzmanlarından Senaryolar… | Görüntüleme : 101491 | Yanıtlar : 0


Batılı Bir Gazeteciden “Darbe”nin Nedenleri… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Counter Punch yazarı Mike Whitney 15 Temmuzla ilgili yazdığı “Türkiye'de darbe, ABD'nin 'Kilit' planını darmadağın etti (The Coup in Turkey Has Thrown a Wrench in Uncle Sam’s ‘Pivot’ Plan)” başlıklı yazıda ilginç noktaları vurguluyor:

15 Temmuz, Erdoğan’ın içeride gücünü sağlamlaştırırken aynı zamanda Washington’un kritik enerji kaynaklarını kontrol altına alma ve Katar’dan Avrupa’ya uzanan enerji hatları programını rayından çıkardı. Obama yönetiminin müttefiklerinin ulusal güvenlik sorunlarını göz ardı etmesi, Türk cumhurbaşkanını Moskova eksenine itti; yeni yüzyılda, Washington’un ...
Read more : Batılı Bir Gazeteciden “Darbe”nin Nedenleri… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 159473 | Yanıtlar : 0


Nerede oturuyor bu ÜST AKIL

ABD nereden biliyordu, yaklaşık 4 saat önceden?

15 Temmuz, 18:37

Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşları için yeni güvenlik mesajı.

ADB Ankara Büyükelçiliği, İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin kapatıldığını, Ankara’da patlama seslerinin işitildiğini ABD vatandaşlarına duyurur.

Türk hükümeti, Türk Ordusu’ndan bir bölümün bir ayaklanmaya kalkıştığını, güvenlik güçlerinin bunun kontrolü için hareket halinde ve bazı binaların kuşatma altında olduğunu bildiriyor.




—————————
15 Temmuz, 19:11

Başkan Obama, Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptığı telefon konuşmasında, Türkiye’de ...
Read more : Nerede oturuyor bu ÜST AKIL | Görüntüleme : 48509 | Yanıtlar : 2


Uyandığımızda kıçımızda don olmayacak…



Ben, sıradan vatandaş, bankadan 1000 lira kredi aldım, yüzde 10 faizle. Bir yıl sonra 1100 lira ödemem gerekli ama bunu dört takside böldürdüm, her biri 275 lira; muntazam, vaktinde ödenirse tabii ki.

Üç ay sonra ödeme günü geldi, bırakın 275 lirayı, cebimde 25 lira bile yok, tamamı 1 lira üstümdeki para.

Ana parayı geri ödeyemeyeceğim aşikar, banka da şikayetçi değil, borç büyüdükçe ileride haciz de büyüyecek nasıl olsa. Kıçımdaki donu nasıl alacaklarının planları zaten ...
Read more : Uyandığımızda kıçımızda don olmayacak… | Görüntüleme : 6715 | Yanıtlar : 0


“Kapitalizm Kriz Yaşıyor” / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) yayın organı Foreign Affairs dergisi Temmuz/Ağustos 2016 sayısında, “Kapitalizm Kriz Yaşıyor” başlıklı yazıdan kısa bir alıntı.

Burada kilit tümce: “Bugün, demokratik hükümetlerin izlemeleri gereken kuralları sermaye piyasaları ve kapitalistler belirliyor.”



“Kapitalizm ile demokrasinin çatışması ve zamanla karşılıklı olarak verdikleri tavizler günümüzün siyaset ve ekonomi dünyasına şekil verdi.

II. Dünya Savaşı sonrasındaki otuz yıllık sürede işçi haklarını koruyan yasalar çıkararak, finans dünyasını kısıtlayan düzenlemelerle Pazar Ekonomisini ...
Read more : “Kapitalizm Kriz Yaşıyor” / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 1659 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x