Zaman: Prş Mar 28, 2024 17:29

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

ABD’nin kiralık katilleri… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) yayın oranlarından biri olan Foreign Policy dergisinden, “Kiralık Askerler Obama Ordusunun Sessiz Çoğunluğu” başlıklı, 18 Mayıs 2016 tarihli ve Micah Zenko imzalı makaleden seçilmiş alıntılar.

“Obama’nın “fazla karışmadan” yürüttüğü savaş, çarpışmaları, ve — gözden uzak — ölmeleri için para karşılığı giden Amerikalıların üstüne kurulu.

Kendisinin hiç bahsetmediği ve basında pek nadir görülen bir özelliği var Obama’nın savaş doktrininin; askeri hareketleri desteklemek için tuttukları yabancı taşeron ...
Read more : ABD’nin kiralık katilleri… / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 2978 | Yanıtlar : 0


Mustafa Kemal Paşa Anadolu'da

Üç gün önce İstanbul limanından ayrılan Bandırma vapuru Mayısın 19'unda Samsun limanında, sahilden bir hayli uzakta demirledi. Dokuzuncu Ordu Müfettişi Mustafa Kemal Paşa, büyük işler görmek üzere geldiği Anadolu'nun kapısı önündedir.

Mustafa Kemal Paşa, Anadolu'ya büyük ümitlerle olduğu kadar önemli endişelerle de yüklü olarak gelmişti. Samsun'da edindiği ilk bilgiler ise pek de hoş şeyler değildi. Samsun'a iki gün önce (17 Mayıs) yüz kadar İngiliz askeri daha ihraç edilmişti. Bu askerlerle beraber gelen iki İngiliz ...
Read more : Mustafa Kemal Paşa Anadolu'da | Görüntüleme : 18011 | Yanıtlar : 0


Kim bizi, nereye sürüklüyor...

Gölge CIA Stratfor’un sahibi, yöneticisi, başyazarı George Friedman, Davutoğlu’nun merasimsiz yolcu edilmesini, 17 Mayıs tarihli, “Türkiye’yi Anlamak” başlıklı yazısında inceliyor.

Aşağıda bu makalenin çevirisi var.

CIA’nin akıl hocaları, RAND Corpoaration, 2003 yılında, “Ilımlı İslam” bir şey icat etmişti.

Zamanın CIA Türkiye sorumlusu Graham Fuller, Fethullah Gülen’i kullanarak bunu Türkiye’nin devlet politikası haline getirmeyi tam olarak başaramadı. Yeni-Osmanlılık da, bu hareketin bir aracı olarak tanımlanmıştı. Burada Friedman, üstü örtülü olarak aynı temayı işlemeye devam ediyor.

Yazı ...
Read more : Kim bizi, nereye sürüklüyor... | Görüntüleme : 3054 | Yanıtlar : 0


Sizi şaşırtmaya devam edeceğiz…

Türkiye Yenildi
Zayıf fakat pişman, tövbekâr değil
Kaderi müttefiklerin elinde


Melbourne Herald gazetesinin 17 Mayıs 1919 haberinin başlığı bu, ve haber devam ediyor.

İngiliz Papaz Dr. Robert Frew, “Türkler kendilerini yönetemezler, vatanperver değiller zaten,… işgal güçlerine karşı bir hareket beklemiyorum” diyor.

Frew, Sultan’ın ailesinden biri tarafından, propaganda amacıyla, İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ne üye olmaya davet edildiğini söylüyor.

Türklerin morali bozuk değil, 1,5 milyon Ermeni’nin 800 bin Arap ve diğer etnik kökenli kişilerin öldürülmesinden dolayı kötü bir ...
Read more : Sizi şaşırtmaya devam edeceğiz… | Görüntüleme : 2174 | Yanıtlar : 0


Batı için Sykes-Picot nedir...

16 Mayıs 1916’da, İngiltere ve Fransa’nın parçalanan Osmanlı İmparatorluğu’nun Ortadoğu topraklarını paylaşmak için imzaladıkları gizli anlaşmanın adı Sykes-Picot. Bu ad, anlaşmada imzaları olan diplomatların adlarından kaynaklanıyor.
Bugün o anlaşmanın 100. yıldönümü. Son iki haftadır Amerikan, İngiliz ve Avustralya kaynaklı yabancı basında çıkan makalelerden bir kısmının(!) başlıkları aşağıda.

Bu makalelerin çoğunda özellikle işlenen konu, Sykes-Picot anlaşmasının ardından bu sınırları ufak değişiklerle kesinleştiren ve İngiltere, Fransa, İtalya, ve Ermenistan tarafından imzalanan Sevr Anlaşmasında Batı’nın Kürtlere verdiği sözleri ...
Read more : Batı için Sykes-Picot nedir... | Görüntüleme : 9073 | Yanıtlar : 0


CIA, PKK için ne diyor, ne yapıyor…

Gölge CIA STRATFOR’un Türkiye sorumlusu Reva Bhalla’ya ajan Robert Fragnito’nun 2007’de gönderdiği “PKK Para Kaynakları ve Metotları” başlıklı rapordan birkaç kısa alıntı var aşağıda.

Çoğunlukla Türkiye üzerinden Batı’ya sevk edilen Afganistan kökenli eroinin parasal değeri 50 milyar dolara yakın. Bunun 25-30 milyar doları PKK’nın Avrupa’daki teşkilatının kontrolünde olan Avrupa ülkelerindeki uyuşturucu kaçakçılarının eline geçiyor. Bu trafikte Türkiye’de kalan 5 milyar dolar.

Emniyet güçlerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu bilgilere çok daha etraflı olarak sahip olduğu ...
Read more : CIA, PKK için ne diyor, ne yapıyor… | Görüntüleme : 4586 | Yanıtlar : 0


Soros’un yorumu / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Erdoğan – Davutoğlu kopuşu Türk demokrasisi için bir fırsat yaratır mı?

Bilge Yabancı – 6 Mayıs 2016

Kurumlar, otokratlar için muhalefeti ve karşıtlarını “kilit altında tutma” veya “yandaşlığa zorlama” yolunda en faydalı araçlardır, ve AKP iktidarda olduğu süre bunları gasp etmeye devam edecektir.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gittikçe büyüyen ayrışım, aralarında uzun süren bir toplantı ardından parti lideri Davutoğlu’nun istifasını açıklamasıyla resmiyet kazandı. Bir olağanüstü parti kongresinde gelecek lider belirlenecek .

Erdoğan ...
Read more : Soros’un yorumu / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 33450 | Yanıtlar : 0


Amerika, Ankara’daki adamını kaybetti... / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidar yapan CFR (Council on Foreign Relations – Dış İlişkiler Konseyi) basın organlarından biri olan Foreign Policy dergisinde 5 Mayıs 2016’da John Hudson imzasıyla çıkan yazının başlığı bu: “Amerika, Ankara’daki adamını kaybetti.”

Başbakan, Türkiye’nin IŞİD ile savaşında Washington’un perde arkasındaki müttefiki idi. Şimdi ne olacak?”, diyor.

Artık saklı, gizli hiçbir şey kalmadı; rahatlıkla söylüyorlar, “kim, kimin adamı.”

Biz hâlâ “bizim adamımızı” bulamadık; neden dersiniz?

Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Perşembe günkü ...
Read more : Amerika, Ankara’daki adamını kaybetti... / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 4130 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x