Zaman: Cum Mar 29, 2024 10:23

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

Uyumayalım

ABD Ankara Büyükelçisi, ABD Savunma Bakanı Gates’in Ankara ziyareti öncesi, 26 Ocak 2010’da merkeze gönderdiği mesajda şöyle diyor.

“Füze Savunması konusunda, Türkleri burada bir anahtar radar sistemi kurulmasına ikna gayretlerimizi ilerletmemizde Savunma Bakanın yardımlarını bekliyoruz.

Füze Savunma Sistemi
Türkler, AN/TPY 2 ve diğer Füze Savunma sistemlerini Türkiye’ye kurma talebimize nasıl bir yanıt vereceklerini hala düşündüklerinden, Silah Kontrolü ve Uluslararası Güvenlik Bakan Yardımcısı Ellen Tauscher’ın ziyaretini ertelememizi istediler. Türkiye’nin teknik konularda bazı soruları henüz yanıtlanmamış olsa ...
Read more : Uyumayalım | Görüntüleme : 1188 | Yanıtlar : 0


Bu Rakamlara Dikkat!!!!

Bir dostuma, onun dostundan gelen aşağıdaki yazıyı onlardan izin almadan Güncel Meydan okurları ile paylaşmama kızmayacaklarını biliyorum.

BU RAKAMLARA DİKKAT!!!!
NTV'deki 'Neden' programında 'Aleviler ve Siyaset'i tartışıldı. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e soruldu:
Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu. Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu. Bu rakamları (2006 yılı) yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:

Türkiye'de kaç okul ...
Read more : Bu Rakamlara Dikkat!!!! | Görüntüleme : 1068 | Yanıtlar : 0


Kontaklarımız! / Erkan GÜÇİZ

Kontaklarımız!

Değişik ülkelerde görevli Amerikan Büyükelçi ve Konsoloslarının Merkezle (Washington) yazışmalarından binlercesi Wikileaks (Hızlı Sızıntılar) tarafından İnternet yolu ile ortaya döküldü.

Bu yazışmalarda Merkezden kaynaklananlardan sonra, sayıca en fazla olan Ankara’dan merkeze gönderilenler. Bize bu kadar önem verdiklerine ve Obama’nın Erdoğan’a bu sıcak yaklaşımına da bakarsanız, Erdoğan’ın dediği gibi Türkiye “Butik Devlet” değil, “Dünyaya Açık Güçlü Devlet”.

Ankara’da Amerikan Büyükelçisini ziyaret ederek ve arzu ettiği bilgileri vererek bizi Butik Devlet olmaktan çıkarıp, değerimizi arttırarak böylesine ...
Read more : Kontaklarımız! / Erkan GÜÇİZ | Görüntüleme : 13253 | Yanıtlar : 0


Hrant Dink, Lozan, Kemalizm / Erkan GÜÇİZ

Hrant Dink, Lozan, Kemalizm

Hrant Dink cinayeti hiçbir şekilde kabul, her hangi bir bahane ile izah edilebilecek bir şey değil. Kişinin düşünce ve fikirleri bizimkilerle uyuşmasa da, hatta tam karşıtı olsa da verilecek yanıt, uygarlık ve terbiye sınırlarını aşmayan yazı ve sözden öteye geçemez. Keşke yaşasaydı, karşılıklı konuşabilseydik, sorabilseydik ona, ABD elçilik ve konsolosluğuna neden böyle sık sık gittiğini, bu ziyaretlerde neler konuşulduğunu, neden “AKP’yi Kemalizm’e yeğlediğini” onlara anlattığını. 1 

Bunlara yanıt alamayacağımız için, Hrant ...
Read more : Hrant Dink, Lozan, Kemalizm / Erkan GÜÇİZ | Görüntüleme : 1902 | Yanıtlar : 0


Onur Öymen’e soru

Onur Öymen’e soru

Sayın Öymen,

Facebook sayfanızda şöyle bir yazı var.

“Wikileaks belgelerine atfen basında yer alan bir habere göre Türk emniyet makamları ABD Büyükelçiliğine Ergenekon davası hakkında bir brifing vermiştir. Bu brifingde çeşitli kişi ve kurumları suçlayıcı ifadeler yer almış, bu arada o zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal rüşvet almakla suçlanmıştır. Bu konuda şu sorulların cevabı ivedilikle araştırılmalıdır: Yürütülmekte olan bir dava hakkında yabancı ülkelerin temsilcilerine bilgi vermek yasalarımıza ve uluslararası tatbikata uygun ...
Read more : Onur Öymen’e soru | Görüntüleme : 1609 | Yanıtlar : 2


İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık

İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne 19 Mayıs 2011’de Zaman gazetesindeki köşesinde soruyor: “19 Mayıs'ta neden hâlâ faşist kutlamalar yapıyoruz?”

Bunu söyleyen kişiyi bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atadı.

Şaşmamak lâzım; geçmişte, “Türkiye'de bir sistem bunalımı var. Halka zorla diretilen, halkına zıt, ona düşman bir sistem”, “Bu açıdan ikinci Cumhuriyet, yeni OSMANLICILIK kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı görüyorum ve ...
Read more : İkinci Cumhuriyet ve Yeni Osmanlıcılık | Görüntüleme : 951 | Yanıtlar : 0


Burası artık Türkiye Büyük Millet Meclisi değil

Burası artık Türkiye Büyük Millet Meclisi değil

07.11.1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 81. maddesine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler.

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve ...
Read more : Burası artık Türkiye Büyük Millet Meclisi değil | Görüntüleme : 1052 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x