Zaman: Cum Mar 29, 2024 15:01

News News of Erol BİLBİLİK

Site map of Erol BİLBİLİK » Dizin : Erol BİLBİLİK

Bumerang / Erol BİLBİLİK

Bumerang

Çevreci küçük bir grubun, 15 Mayıs günü Gezi Parkı’nda birkaç çınar ağacının kesimi sırasında kendiliğinden ve örgütsüz olarak başlattıkları eylemler, 21 Mayıs’ta başlayan ağaç nöbetleri ile daha da güçlenmiştir.

1990 kuşağı gençliğinin, bu eylemleri sosyal medya üzerinden geniş halk kitlelerine hızla taşımalarıyla kadın, erkek, yaşlı, genç, partili, partisiz Özgürlükçü Cumhuriyetçiler; 31 Mayıs günü onbinleri bulan kitleler halinde Gezi Parkı’nda toplanmışlardır.

15 Haziran günü, Başbakan’ın “Karanlık Saldırı”sı ile de kitlesel halk isyanına dönüşmüştür.

“Her yer ...
Read more : Bumerang / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 2263 | Yanıtlar : 0


Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -2 / Erol BİLBİLİK

Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -2

Marshall Planı: CHP İktidarı Dönemi

ABD’nin Türkiye’de demokrasiden önce bir ileri karakol istediği başından beri belli olmuştu. Nitekim ABD’nin önemli yazarlarından Walter Lipman, 1 Nisan 1947 tarihli New York Herald Tribune’de bunu açıkça şöyle dile getirmektedir; “Türkiye ve Yunanistan’ı gerçekten yardıma muhtaç oldukları ya da demokrasi modeli teşkil ettikleri için seçmedik. Bu ülkeleri, Sovyetler Birliği’nin kalbine ve Karadeniz’e açılan stratejik kapılar olduğu için seçtik.”

Amerika ile ...
Read more : Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -2 / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1789 | Yanıtlar : 0


Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -1 / Erol BİLBİLİK

Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -1

Marshall Planı’nın mimarı, ABD’nin eski Dışişleri Bakanlarından G. C. Marshall’dır. Marshall, I. Dünya Savaşı sonrasında Fort Benning Georgia’da ki Piyade Eğitim Okulu’nun komutan yardımcısı olmuştu. Okulun eğitim yöntemlerinde de değişiklikler yapan Marshall, II. Dünya Savaşı’nda öne çıkan bir çok generali derinden etkilemiştir.

Başkan Franklin Delona Roosvelt’in (1932-1945) Genelkurmay Başkanlığı’na getirdiği Marshall, Kasım 1945 de Başkan Harry S. Truman (1945-1953) tarafından Dışişleri Bakanı (1947-1949) yapıldı.

Marshall, Dışişleri ...
Read more : Marshall Planı ve NATO İle İşgal Edilen Türkiye -1 / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 4859 | Yanıtlar : 0


Ne Yapmalı? Nasıl Yapmalı? / Erol BİLBİLİK

Ne Yapmalı? Nasıl Yapmalı?

Gün devrimci milli aklın uzun yürüyüşünü hızlandırma günüdür. Bunun bir söylemin ötesinde reel politiğin bir dayatması olduğu gerçeğinin açıklamasını karşı karşıya bulunduğumuz olguları açıklayarak yapalım.

Temel Olumsuz Olgular:

    - Karşı Devrim iktidardadır.

    - İktidar gayri millidir. ABD’nin tam güdümündedir.

    - İktidar, devletin rejimini değiştirmiş ve Amerikan İslamı tek adama bağlı faşist diktasını kurmuştur.

    - İktidar, Türkiye’yi bölecek olan gayrı milli “Amerikan İslamı Anayasasını” hayata geçirmenin eşiğindedir.

    - İktidar, Türk milletini vatansız ...
Read more : Ne Yapmalı? Nasıl Yapmalı? / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 2986 | Yanıtlar : 0


Marshall Planı - NATO Yardımları ve Marshall'cı İktidarlar / Erol BİLBİLİK

Marshall Planı - NATO Yardımları ve Marshall'cı İktidarlar

Marshall Planı:

ABD eski Dışişleri Bakanı George Marshall; 5 Haziran 1947 tarihinde, Harvard Üniversitesi’nde bir konuşma yapmış ve tarihe “Marshall Planı” olarak geçecek olan, Avrupa’nın ekonomik kalkınması için yardımın gerekliliğini savunan bir planı gündeme getirmiştir. Bu konuşma “Marshall Planı” na temel oluşturduğu gibi, “Truman Doktrini”ne de kaynaklık etmiştir.

12 Temmuz 1947 tarihli “Türkiye’ye Yapılacak Yardım Hakkında Anlaşma”; Truman Doktrini çerçevesinde, bu yardımlar konusundaki en temel anlaşmadır.

5 ...


İsrail AIPAC’tir ve Milli Devletlerin Katilidir / Erol BİLBİLİK

İsrail AIPAC’tir ve Milli Devletlerin Katilidir

AIPAC (Amerika - İsrail Kamu İlişkileri Komitesi); FPRI’nin (Dış Politika Araştırma Enstitüsü) devamıdır, bu yüzden önce FPRI’nin gelişme sürecini ele alacağız:

FPRI’nin Gelişme Süreci ve Faaliyetleri

1955 yılında eski ABD Ankara Büyükelçisi Robert Strausz Hupe tarafından Pennsylvania Üniversitesi’nin bir bölümü olarak kuruldu. 1957 yılından sonra dünya olaylarını inceleyen Orbis adlı dergiyi yayınlanmaya başladı. Hupe; derginin kurucu editörü, ayrıca William Yandell Elliott ve Henry A. Kissinger; danışman editör heyeti kurucu ...
Read more : İsrail AIPAC’tir ve Milli Devletlerin Katilidir / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 4089 | Yanıtlar : 0


Ethem Sancak 2015’te TÜSİAD Başkanı Olacak / Erol BİLBİLİK

Ethem Sancak 2015’te TÜSİAD Başkanı Olacak

Erol BİLBİLİK, Araştırmacı-Yazar

ABD yönetimleri için, ulusal çıkarlarıyla ilgili önemli projeler üreten Brookings Enstitüsü başkanı Strobe Talbot, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 2007 yılının Türkiye için çok kritik bir yıl olacağını; bu seçimlerin siyasal ve hukuksal sisteminin yakın geleceğini şekillendireceğini, seçim sürecine parelel olarak Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin de Türkiye’nin, ABD, İslam Dünyası ve İsrail ilişkilerine yön vereceğini öngörmüştür. Bu sorunları çözümlemek üzere “Türkiye 2007 Projesi” adlı bir ...
Read more : Ethem Sancak 2015’te TÜSİAD Başkanı Olacak / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 3555 | Yanıtlar : 0


1 Mart Tezkeresi’nin Tutanakları Açıklanmayacak! / Erol BİLBİLİK

1 Mart Tezkeresi’nin Tutanakları Açıklanmayacak!

Erol BİLBİLİK, Araştırmacı-Yazar

AKP Erzurum İl Başkanlığı Kurucu Başkanı ve 22. Dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan; Ulusal Kanal’da konuk olarak katıldığı programda, 1 Mart 2003 Tezkeresi’nin reddedilmesi konusunda özetle şu dikkat çekici açıklamayı yaptı:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Mart Tezkeresi için yaptırdığı gizli oylamada, Tezkere’nin kabul edilmesine 'evet oyu' çıktı. Tezkere’nin TBMM’de yapılan oylamasında ise 'red oyu' çıktı. Ben, Erdoğan’ın yaptırdığı oylamada ve TBMM’deki elektronik oylamada da 'Red oyu' kullandım. ...
Read more : 1 Mart Tezkeresi’nin Tutanakları Açıklanmayacak! / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 2681 | Yanıtlar : 0


INSIDE JOB - 2008 Küresel Krizin Failleri / Erol BİLBİLİK

INSIDE JOB - 2008 Küresel Krizin Failleri

Erol BİLBİLİK, Araştırmacı-Yazar

Charles Fergusson’un “Inside Job” adlı belgeselinde yer alan konuşmalar incelendiğinde; küresel krizin, küresel sermayece gerçekleştirildiğini ve daha sonra da “mortgage krizi” olarak pazarlandığını görüyoruz.

Kilit İsimlerin Gizli Konuşmaları:

Dominique Strauss-Kahn; dönemin IMF başkanı

“Büyük belirsizlik devam ediyor, birçok kara kuğu ekonomik kara gölde yüzüyor. (…) kriz mali regülasyonların gevşekliği ve bankacılık sisteminin denetimsizliğinden kaynaklandı. (…) Market ekonomisi esas itibarıyla güvenirliğe dayalı bir sistemdir, eğer siz ...
Read more : INSIDE JOB - 2008 Küresel Krizin Failleri / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 2489 | Yanıtlar : 0


ABD’nin Çin’i Bölme Projesinin (ÇBÖP) Eşbaşkan’lık Görevlisi, CIA Kuklası - DALAY LAMA / Erol BİLBİLİK

ABD’nin Çin’i Bölme Projesinin (ÇBÖP) Eşbaşkan’lık Görevlisi, CIA Kuklası - DALAY LAMA

Erol BİLBİLİK, Araştırmacı-Yazar

Esas adı Jetsun Jamphel Ngavang Yeshe Tenzin Gyatso olan 1935 doğumlu Tenzin Gyatso, 11 yaşında Dalay Lama olarak ilan edildi.

Tibet’in “sözde” Ruhani Lideri Dalay Lama, 2600 yıllık Budist inancına göre başka bedende vücut bulacak yeni Dalay Lama’yı 90 yaşına gelince açıklayacağını bildirdi.

Hindistan’ın kuzeyinde Himaçal Pradeş Eyaleti’nin Dharamsala kentinde Sürgün Hükümeti’nin (!) başındaki Dalay Lama Tibet’in özgürlüğü için şiddet ...


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x