Zaman: Prş Mar 28, 2024 19:43

News News of Erol BİLBİLİK

Site map of Erol BİLBİLİK » Dizin : Erol BİLBİLİK

Obama'nın Seçim Stratejisi Bağlamında Suriye ve İran'a Askeri Müdahale Mümkün Mü? / Erol BİLBİLİK

Obama'nın Seçim Stratejisi Bağlamında Suriye ve İran'a Askeri Müdahale Mümkün Mü?

Konuya girmeden önce iki önemli konuyu hatırlatmak istiyoruz:

1. 1944 yılı Temmuz ayında, ABD-New Hampshire Eyaleti’nin Bretton Woods beldesinde, başını David Rockefeller’in çektiği emperyalist sermaye temsilcileri ve 44 ülkenin katılımcıları ile yapılan toplantılarda alınan kararlar ve varılan anlaşmayla, ‘Birleşmiş Milletler’ kurulmuş ve uluslararası para sisteminin kuralları belirlenmişti.

Bretton Woods’da, ABD’nin dünya liderliğini hayata geçirecek kurumlar olan ‘Uluslararası Para Fonu’ (IMF) ve ‘Dünya Bankası’ kurulmuş, ...


Pentagon’un Gizli Ordusu - 3 / Erol BİLBİLİK

Pentagon’un Gizli Ordusu - 3

2 - Afrika Komutanlığı (AfriCom):

ABD Savuma Bakanlığı (Pentagon), Amerika’nın güvenliğine yönelik, Afrika’dan gelebilecek olası tehditleri göz önünde bulundurarak, bu kıta için yeni bir komutanlık kurmayı düşündüğünü ABD başkanına bildirmişti. Pentagon basın sözcüsü Eric Ruff, ABD’nin Afrika Komutanlığını kurma fikrinin, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld tarafından ortaya atıldığını açıklamış fakat bu konuda henüz bir karar verilmediğini, bu tür önerilerin Başkan George W. Bush tarafından onaylanması gerektiğini de belirtmişti.

Pentagon yetkilileri, Afrika ...
Read more : Pentagon’un Gizli Ordusu - 3 / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 2059 | Yanıtlar : 0


Pentagon’un Gizli Ordusu - 2 / Erol BİLBİLİK

Pentagon’un Gizli Ordusu - 2
1-Strategic Support Branch - Stratejik Destek Bölümü

Başkan George W. Bush yönetiminin Dick Cheney ve Donald Rumsfeld’den oluşan çelik çekirdek ekibi, CIA’nın yetersizliğinden, Vietnam’da uygulanan ve siyasi muhaliflerin ortadan kaldırılmasına yönelik Phoenix Projesi’nin rezaletle sonuçlanmasından dolayı, kongrenin getirdiği denetlemeler ve gizli operasyonları sınırlayan kurallardan kurtulmak için çok gizli çalışmalar yürütüyorlardı.

Seymour Hersh ‘The New Yorker’da 23 Ocak 2005’te yayınlanan “ Hareket Eden Hedefler “ başlıklı makalesi ile Savunma Bakanlığı’nın Army ...
Read more : Pentagon’un Gizli Ordusu - 2 / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1941 | Yanıtlar : 0


Pentagon’un Gizli Ordusu - 1 / Erol BİLBİLİK


Pentagon’un Gizli Ordusu - 1


Pentagon Ordusu İçindeki Altı Gizli Ordu

ABD ordusunun, dünyanın belirli bölgelerine ilişkin bölgesel askeri komutanlıkları bulunmaktadır. ABD Merkez Komutanlığı, halen Irak ve Afganistan’daki operasyonları yönetiyor. Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika Boynuzu bu komutanlığın sorumluluk alanı içinde yer alır. Afrika Kıtası’nın sorumluluğu ise ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı, Merkez Komutanlığı ve Pasifik Komutanlığı arasında paylaşılmaktadır.

Pentagon sözcülerinden Joe Carpenter; “Afrika’nın orta kesimlerindeki bazı halkların düşünce biçiminin, yoksulluk ve hastalıklara bağlı olarak ...
Read more : Pentagon’un Gizli Ordusu - 1 / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1853 | Yanıtlar : 0


Günümüzün En Stratejik Üç Enerji Anlaşması / Erol BİLBİLİK

Günümüzün En Stratejik Üç Enerji Anlaşması

Enerji konusunda imzalanan üç anlaşma 21. yüzyılda dünyanın gidişatına yön verecektir. Önümüzdeki yıllarda yaşanacak olan gelişmeleri iyi anlayabilmemiz, öncelikle bu üç anlaşmayı iyi analiz etmemize bağlıdır.

Birinci anlaşma,15 Ocak 2011’de Soçi’de, Rusya’nın kuzey kutup bölgesinde yer alan petrol rezervlerinden petrolün çıkartılması amacıyla ve ‘Petrolde Stratejik Ortaklık Anlaşması’ adıyla dünyanın bir numaralı petrol devi ABD’nin Exxon Mobil ile Rusya’nın devlet petrol şirketi Rosneft arasında imzalandı.

İkinci anlaşma, 27 Ocak 2011’de ...
Read more : Günümüzün En Stratejik Üç Enerji Anlaşması / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1882 | Yanıtlar : 0


ABD Gizli Raporunda İslamcı Liderler / Erol BİLBİLİK

ABD Gizli Raporunda İslamcı Liderler

ABD eski Başkanı Bill Clinton’a 22 Aralık 1997 tarihinde sunulan “Ortadoğu’da Dört Yıl Süresinde İzlenecek Politikalar” adlı gizli raporda; ABD’nin İslamcı liderlere bakış açısının temel çizgileri saptanmıştır.

39 uzmandan oluşan, Paul Wolfowitz, James Woolsey, Alan Makowsky, Douglas Feith, John Bolton, Robert Zoellick ve Zalmay Halilzad gibi Bush yönetiminin şahinlerinin de içinde bulunduğu ekibi Clinton oluşturdu.

Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde, Refahyol yönetimi, Başbakan Necmettin Erbakan ve yardımcısı Tansu Ciller’in Refahyol ...
Read more : ABD Gizli Raporunda İslamcı Liderler / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1851 | Yanıtlar : 0


Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır / Erol BİLBİLİK

Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır

NATO Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları 18-19 Kasım 2010’da Lizbon’da toplanarak “Yeni NATO ve Nükleer Savunma Stratejik Konsepti”ni belirleyen antlaşmayı imzalamıştır. ABD Başkanı Barack Obama, imzalanan antlaşmanın Avrupa’nın ’21. yüzyıl savunma ve güvenliği’ne yönelik tehditleri etkisiz hale getirdiğini açıklamıştır. Obama bu ifadesi ile; Füze Antlaşması’nın bir NATO projesi olmadığını, bir ABD projesi olduğunu ikrar etmiştir.

- Antlaşma’da terör, NATO’ya yönelik “birinci sırada tehdit” olarak yer almasına rağmen terörün tanımı yapılmamıştır. ...
Read more : Füze Kalkanı Türkiye'nin "İntihar Antlaşması"dır / Erol BİLBİLİK | Görüntüleme : 1438 | Yanıtlar : 0


NATÖ (Kuzey Atlantik Terör Örgütü) / Erol Bilbilik

1. Lizbon, Yeni NATO ve Nükleer Savunma Stratejik Konsepti – 2010


Yeni NATO Stratejik Konsepti

NATO Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları 18-19 Kasım 2010’da Lizbon’da toplandı ve “Yeni NATO ve Nükleer Savunma Stratejik Konsepti”ni belirleyen antlaşmayı imzaladı.

ABD Başkanı Barack Obama, imzalanan antlaşmanın Avrupa’nın “21. Yüzyıl Savunma ve Güvenliği”ne yönelik tehditleri etkisiz hale getireceğini açıkladı.

Yeni NATO Stratejik Konsepti 11 sayfa ve 38 başlıktan oluşmaktadır. Bunun gizlilik taşımayan 13 başlığı açıklanmıştır. NATO Konsepti’nde NATO ülkelerine ...
Read more : NATÖ (Kuzey Atlantik Terör Örgütü) / Erol Bilbilik | Görüntüleme : 3459 | Yanıtlar : 4


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x