Zaman: Prş Mar 28, 2024 20:04

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yeni yüzyıllar için - Servet AVCI

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü yaklaşıyor… Yüzyıllardır alevlerin sürekli yaladığı bu zorlu coğrafyada, Türk’ün millî devletinin yüzyıllarca kalıcı olması, Türk varlığının, Türk akıl ve basiretinin, Türk savaşçılığının ve tarihî tecrübeye sadakatin korunmasıyla mümkündür ancak…

Bu vesileyle, affınıza sığınarak, kendimizce çıkardığımız, devletimize ve demokrasimizde olması gereken bazı tecrübe ve riskleri lüzumuna binaen hatırlatmak isterim:
Resim

Devlet, herhangi bir cemaat, örgüt, tarikat veya başka bir yapılanmaya avantaj sağlayan, imkân aktaran ya da büyüyerek kendisini yutacak bir hâle dönüşmesine yol ...
Read more : Yeni yüzyıllar için - Servet AVCI | Görüntüleme : 166 | Yanıtlar : 0


Konut alan herkese ailesi ile birlikte vatandaşlık veriliyor. Her bir aileyi 3 kişi olarak düşündüğümüzde 750 bin yeni vatand

Konut alan herkese ailesi ile birlikte vatandaşlık veriliyor. Her bir aileyi 3 kişi olarak düşündüğümüzde 750 bin yeni vatandaş yapıyor.

Seçimin üzerinden neredeyse bir hafta geçti.

Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Öyle ya ilk turda kazanıyoruz diyen bir muhalefet bloku vardı. Benim de çıktığım birçok tartışma programına konuk olan altılı masada yer alan partilerin temsilcileri seçim güvenliği konusunda sorduğumuz sorulara gayet kendilerinden emin bir şekilde cevap vermişlerdi ve sandıkların güvende olduğunu beyan etmişlerdi.
Resim

Ancak ...


Her yalancı şafağın bir de gerçeği var - Nebati'nin sözlerinden hareket etmiştim.

Geçen seneyi uğurlarken yazmıştım. "Her karanlık gecenin bir yalancı şafağı da var".

Şimdi devamını getiriyorum, her yalancı şafağın bir de gerçeği var.

Doğru, yerinden kalkana kadar yalan yine dünyayı kırk kere dolaşacağı için karamsar girmemiştim yeni yıla.

Nebati'nin sözlerinden hareket etmiştim.
Resim

2022, önceki yıldan güya iyi olacaktı. Öyle vaat edilmiş fakat gelen, gideni aratmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bile "2022, en kötü yıl olarak tarihe geçecek" diyordu.

"Ama çok şükür, bu zor dönemi ...


CIA, İran ve Türkiye - CIA'nın tarihi ne diyor? Tarih bir dikiz aynası arada bir bakılması gereken…

CIA'nın tarihi ne diyor? Tarih bir dikiz aynası arada bir bakılması gereken…

LİBYA
1981 Ocak ayında, CIA'ya Libya diktatörü Kaddafi hakkında bir şeyler yapması söylendi. CIA, Libya operasyonlarını bu ülkenin sınır komşusu Çad üzerinden yürütmeye karar verdi. Afrika'nın bu en yalnız ve en fakir ülkesinin yönetimi, bu amaçla kontrol altına alınacaktı. Bu konuda ajanlık yapması için Çad'ın Savunma Bakanı iken yönetimle ters düşen ve iki bin savaşçısıyla Batı Sudan'a geçen Habre seçildi. ABD'nin resmi politikası, ...


Halkın zihin yapısı problemlidir! Bu problemlerin faturasını millet olarak birlikte ödüyoruz..

Rahmetli Adnan Kahveci’nin İlâhiyat Profesörü olan kuzeni Niyazi Kahveci'den harika tespitler...

- Bu ülkede en çok satılan, en çok satın alınan fakat hiç kullanılmayan tek şey dindir. Bunu satın alan halk problemlidir! Halkın zihin yapısı problemlidir! Bu problemlerin faturasını millet olarak birlikte ödüyoruz.

* Bu kafa birini büyütüyor, sonra da gidip kendini ona öldürtüyor.
* Bu kafa, hastalıklı bir kafadır!
* Bu kafa, anakronik (çağ dışı) bir kafadır!
* Bu kafa, şizofrenik bir kafadır!

- ...


Afakanım Kalktı Göbeğim Düştü

Afakan kalkması ve göbek düşmesi konusunda tıbbın bir çözümü var mıdır? Beni bugüne kadar tedavi eden olmadı. Benimde sık yaşadığım bir sorundur. Korktuğum, aşırı heyecanlandığım veya öfkelendiğim zamanlar afakanım sık sık kalkar. Ağır bir şeyler kaldırdığım zaman ise göbeğim düşer.
Afakan kalkması nedir? Afakan insanlar korktuğu, aşırı heyecanlandığı zaman veya bir şeye sinirlendiği zaman kalkar. Sol göğüs kafesinin altına doğru, kimi zaman parmak ucu kadar altta kayar. Parmak uçlarınız ile hafifçe bastığınız zaman orada atan ...
Read more : Afakanım Kalktı Göbeğim Düştü | Görüntüleme : 460 | Yanıtlar : 0


GARAMARAŞ’TA FAİZSİZ TABUTLAR

Maraş’ın kent düzenlemesi yarışmasını kazanan Yüksek Mimar Bülent Berksan halkın “Garamaraş” dediği bölgede bir kazı yaptırır. Toprağın 10 m altında 1513 depreminde yerle bir olan Maraş’ın kalıntılarını halka gösterir.

“Bakın der önceden Maraş buradaydı, Garamaraş denilen bu bölgeden uzak durun, buraya tek katlı kulübe bile yapmayın!..”

1984 yılında ANAP’tan Belediye Başkanı olan Ali Özal, Berksan’ın sözlerini dinledi, “Garamaraş”ta yerleşim izni vermedi çünkü o bölge Ahır Dağı’ndan inen kar ve yağmur sularının sürüklediği yumuşak zemindi.

1989’da ...
Read more : GARAMARAŞ’TA FAİZSİZ TABUTLAR | Görüntüleme : 1008 | Yanıtlar : 0


Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır?

Kahramanmaraş depremi sonrası bir kez daha evimizin altından fay geçiyor mu diye bakmaya başladık. Daha önce bildiğimiz faylar dışında diri fay gündemimize girdi. Bende yaşadığım yer olan Isparta’nın Gedikli köyünde olan diri faylara baktım.

Benim evimin yirmi metre kadar ötesinde Kuvaterner fay olduğunu gördüm. Fayın bin yirmi beş metre uzunluğunda kısa bir fay olduğunu ölçtüm. Üst tarafından gelen uzun bir fay ve ortada bir faysız alan ve ileride tekrar başlayan fay var. Bana yakın olan ...
Read more : Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır? | Görüntüleme : 222 | Yanıtlar : 0


Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı?

Ülkemizin deprem ülkesi olduğunu depremden depreme hatırladığımızı hepimiz iyi biliyoruz. Deprem sonrası hafızamızdan hemen siliveriyoruz.
Depreme dayanıklı evler yapılıp yapılmadığını deprem olunca öğreniyoruz. Bu son depremde ciğerimizi yakan evlerin birçoğu yeni binaydı. Neredeyse bitişik binanın etrafındaki binalar yıkılmış o ortada kale gibi duruyor. Ayakta duran bina neden duruyor bir sormayalım mı? Aynı şehirde iki, üç katlı eski evler ayakta dururken öte yanda lüks yeni binalar yerle bir oldu.
Depremden birkaç gün önce reklamı konulan 4+1 ...
Read more : Şatafatlı mı, Depreme Dayanıklı mı? | Görüntüleme : 346 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x