Zaman: Prş Mar 28, 2024 14:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sadece bir ihalede hiçbir iş yapmadan 18 milyon liraya yakın para kazanmak ister miydiniz?

Bugün size "teknik terimlerle" dolu gelebilecek bir yazıyla çıkıyorum.

Fakat yazının özünde devletteki; yetişmiş ve halkın çıkarını düşünen bürokratları işlevinin ne kadar hayati olduğunu anlatıyorum.

Sadece bir ihalede hiçbir iş yapmadan 18 milyon liraya yakın para kazanmak ister miydiniz?

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı yapılıyor biliyorsunuz…

Bayburt'a 47 kilometre uzaklıkta Gümüşhane'nin Köse İlçesi Salyazı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor.

Trabzon, Erzincan, Erzurum komşu illeri... Bu illerin hepsinde de havaalanı var. Mutlaka bir ihtiyaç hasıl olmuştur ve havaalanı yapma ...


Enflasyon hesabında TEFE var, TÜFE var, bir de TUFA var... Memura tufa zammı yapıldı,Sarı sendika tarafından tufaya getirildi

Nerde kalmıştık…
Resim
250 bin futbol sahası büyüklüğündeki orman yangınlarıyla, 104 insanımızın hayatını kaybettiği sel felaketi üç güne kalmaz unutulur diye düşünmüştüm, maalesef yanıldım, üç güne kalmadı.

Satürn Türkiye'ye çarpsa, ertesi gün unutulur.

Çünkü, balık sezonu henüz açıldı ama, balık hafızası sezonu hiç kapanmaz bu ülkede.



Elalemin ülkesindeki yangına körükle gitmiş, Rus uçağını düşürmüş, pilotu öldürdük diye pek mutlu olmuş, kornalarla şehir turu atmıştık.

Sonra?

Ormanlarımızdaki yangını söndürsünler diye Rus uçakları kiraladık, biri düştü, ...


Rant düzeni - Fikret Bila

Selden harabeye dönmüş Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, 400 metrelik dere yatağının 385 metresinin imara açılması, Ezine Çayı’nın iki yakasının ve hatta ortasının binalarla doldurulması ancak yağma ve rant düzeninde mümkün olur.
Resim
Selden harabeye dönmüş Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki görüntü yağma ve rant düzeninin görüntüsüdür.

Bu düzen yazıyı yazarken 64 vatandaşımızın hayatına mal olmuştu. 77 kayıp vatandaşımızın akıbeti de henüz belli değildi. Umarım can kaybı artmaz.

400 metrelik dere yatağının 385 metresinin imara açılması, Ezine Çayı'nın iki ...
Read more : Rant düzeni - Fikret Bila | Görüntüleme : 439 | Yanıtlar : 0


61 milyon yatırana özgürlük, 1000 TL yatırana hapis

FETÖ davalarında uygulanan çifte standarda İzmir mahkemelerinden iki yeni örnek daha geldi. Fethullahçıların kontrol ettiği kapatılan Bank Asya'ya oğlunun okul taksidini yatıran öğretmen hapse girerken, 61 milyon yatıran fabrikatör yatarı olmayan cezayla kurtuldu
Resim
İzmir’de, Bank Asya’ya 61 milyon TL yatıran yağ fabrikasının sahibine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bu cezada hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Böylece işadamı cezaevine girmekten kurtuldu. Fakat oğlunun okul taksiti için Bank Asya’ya 1.000 TL yatıran öğretmen 2 yıl ...
Read more : 61 milyon yatırana özgürlük, 1000 TL yatırana hapis | Görüntüleme : 366 | Yanıtlar : 0


Ateş Medeniyet Getirip Dünyayı Yok Edecek

İnsanoğlu ateşi keşfettiğinde medeniyete ulaşmak için hızla harekete geçti. Sonra yaşadığı yeri yaşam şartlarını ateşin eşliğinde değiştirdi. Önce yiyecekleri pişirdi. Sonra alet edevat yapmaya başladı. Sonra ateşin sayesinde makinalar yapmaya başladı. Ateşin eşliğinde daha uzak mesafeye daha kısa zamanda ulaşmaya başladı. Ateşin eşliğinde bir başka canlıyı öldürebilmeyi keşfetti. Ateşin eşliğinde dünya gezegeninden uzaklaşabilmeyi keşfetti.
Dünya canlısı İnsanoğlu ateşin eşliğinde geliştirdiği silahlar ile kedinden güçsüz insanoğlunu perişan etti. Yurdunda yurtsuz vatanında taş üstünde taş bırakmadı.
Ateş ...
Read more : Ateş Medeniyet Getirip Dünyayı Yok Edecek | Görüntüleme : 387 | Yanıtlar : 0


Her sene bu palavradan bıktık artık… - Fatih Ergin

Türk siyasi tarihi aynı zamanda efsaneler ve palavralar tarihidir. Gariptir, siyasi mahallelerin taraftarları bu efsanelerle gerçek bir tatmin yaşar.

Çünkü türetilen palavranın ilgili olduğu olayın öncesi ve sonrasındaki olaylar, şartlar hiç dikkate alınmaz, değerlendirmek kimsenin aklına gelmez… Herkes, kendi siyasi, ideolojik penceresinden bakar.

Bu efsanelerden, hatta daha öte palavralardan biri, Kıbrıs Harekâtı kararının Necmettin Erbakan tarafından verildiğidir. Bu uydurma, Türk Ordusu'nun Kıbrıs'ta yazdığı destanın 47. yılı sebebiyle tekrar gündeme gelince, bana da bu yazıyı yazmak ...
Read more : Her sene bu palavradan bıktık artık… - Fatih Ergin | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0


Şeridine Sığmayan Araba Kullanmasın

Şeridine Sığmayan Araba Kullanmasın

Yazılarımda çokça trafik hatalarından bahsettiğim için okullarımı sıkıyor muyum diye düşünmeden edemedim.

Sonra bir daha analiz ettim. Bahsettiğim trafik hatalarını benim okurlarımın da yaşadığını ve bunun dile getirmesi gerektiğine karar verdim. Eğer bölünmüş olmayan bir yolda seyrediyorsanız kendi şeridinden gitmeyen birçok araçla karşılaşacaksınız. Kendi yaşadıklarım üzerinden örnekler vereceğim. Birkaç gün önce 5 km uzaklıkta bir yere varıp gelecektim. Keskin bir dönemeç vardı. O dönemece girdim karşımdan biri benim şeritten uçup gelmekte. ...
Read more : Şeridine Sığmayan Araba Kullanmasın | Görüntüleme : 717 | Yanıtlar : 0


AKP iktidarı bu yanlışları nasıl yaptı?

AKP iktidarı bu yanlışları nasıl yaptı?
Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin anketine göre halkın yüzde 70'i bugün yaşanan kötü ekonomik sorunların, ekonomi politikalarında yapılan yanlışlardan kaynaklandığına inanıyor.
Yanlış diyen yüzde 70; bu vesile ile yanlışlardan dolayı sıkıntı çektiğini de açıklamış oluyor. Aksi halde neden yanlış desin?

AKP'nin her seçim bildirgesinde iktisat politikaları yoktur. Yalnızca yapacağız - edeceğiz şeklinde popülist tavizler vardır. Daha teknik olarak bakarsak, politika yok, politikasızlık vardır.

AKP iktidarı bu yanlışları nasıl yaptı?
1. ...
Read more : AKP iktidarı bu yanlışları nasıl yaptı? | Görüntüleme : 688 | Yanıtlar : 0


Büyük sözü dinleyin. Porsiyonları küçültün. Yiyicileri düşünün!

Ödenekler, bir yıl yetecekti. Yetmedi. Yenildi. Bitirildi. Yıl sonunu getirmek için ana ödenekler, “yan ödeneklerle” desteklendi.
Resim
Geçen yıl:

Cumhurbaşkanlığı, 3.1 milyar TL ana ödeneğini çok hızlı yedi .

Ödenek bitti.

Yıl bitmedi.

Cumhurbaşkanlığına “800 milyon TL yan ödenek” verildi. Cumhurbaşkanlığı, ana ödenekle birlikte yan ödeneği de yedi.

Yiye…

Yiye…

Yılı bitirdi.

★★★

Geçen yıl:

Diyanet'e de 11.5 milyar TL ana ödenek verildi. Diyanet, pek çok bakanlığın bütçesinden çok daha fazla bu ödenekle yılın 365 ...
Read more : Büyük sözü dinleyin. Porsiyonları küçültün. Yiyicileri düşünün! | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 1


Banker Yalçın’dan Tosuncuk Bank’a! - YÜCEL ARI

Memlekette 24 Ocak kararları alındığında o henüz 18 yaşında akşam ticaret lisesinin ikinci sınıfından terk, İller Bankası'nda çaycılık ve ‘ufak tefek oyunbazlıklar' yapıyordu. Duruma baktı, köşeyi dönmenin tam zamanıydı!

Ankara'da güzel bir ofis tuttu. Telefonlar, sekreterler falan… Kısa sürede paraya para demedi. Dönemin ünlü yıldızları ile ilişkisi oldu. Millet torbayla çantayla tomarla para getirip teslim ediyordu. Ankara'da mühim mevkilerdekiler saygılarını sunuyordu. Saltanatı 22 ay 15 gün sürdü.

Battı, kaçtı, yakalandı cezaevine girdi. 25 yıl yemişti. ...
Read more : Banker Yalçın’dan Tosuncuk Bank’a! - YÜCEL ARI | Görüntüleme : 779 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x