Zaman: Prş Nis 18, 2024 13:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Veda / Levent BULUT

2000’li yılların başı, internetin kasıp kavurduğu yıllardı. O zamanlar internet kafelerde yer bulamayıp sıraya giriliyordu. İnsanların geliş sebebi farklıydı. Kimi oyun oynamak, kimi İRC’de sohbet etmek istiyordu.

Ben ise o yıllar web sitesi tasarlama, Unrealircd için modül hazırlama gibi işlere merak sarmıştım.

Bir yandan bunlarla uğraşırken bir yandan da hızla popülerliği artan forumlarda karalamalar yapmaya başladım. Bu süreçte çeşitli iş kollarında çalıştım.

2009 yılında gazeteciliğe adım attım.

O yıl kurduğum web sitesi üzerinden gündemle ilgili ...
Read more : Veda / Levent BULUT | Görüntüleme : 621 | Yanıtlar : 0


Su Sıçratmak Kaza Sebebidir

En iyi şoför kimdir, yâda nasıl olmalıdır? Ben böyle bir soru sorunca sizin aklınıza ne geliyor? Dilerseniz şöyle bir düşünün hafızanızda neler var? Bu soruya nasıl bir cevap buldunuz?

Hadi sizi daha fazla sıkmadan konumuza giriş yapalım. Yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim. Haziranın on beşinde hastaneye gidip dönüyordum. Hava yağmurlu ve yollara baya su birikmişti. İki yerleşim yeri arasında gitmem gereken hızda gitmekteydim. Bir hafriyat kamyonu olsa gerek arkamdan öyle bir geliyor etrafa sıçrattığı suyu görünce ...
Read more : Su Sıçratmak Kaza Sebebidir | Görüntüleme : 560 | Yanıtlar : 0


Kimse inanmıyor / Levent BULUT

Yıllar önce köyün birinde yalancı bir çoban varmış. Sabah topladığı koyunları akşama kadar güder, sonra sürüyü köye getirip sahiplerine teslim edermiş. Bir gün can sıkıntısından köylülere şaka yapmak istemiş. Ne yapsam da bu köylüleri kandırırken eğlensem diye düşünmüş. Aklına gelen fikirle arsızca gülmüş. Dağın yamaçlarından köye doğru koşup:

-Yetişin sürüye kurtlar saldırdı. Koyunları parçalıyor! diye avazı çıktığı kadar bağırmaya başlamış.

*

Çobanı duyan tüfeğini, baltasını kapıp, sürüyü kurtların saldırısından kurtarmak için dağa koşturmuş. Çoban da ...
Read more : Kimse inanmıyor / Levent BULUT | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0


Asker Kınası / LEVENT BULUT

Siyasetten gına geldi artık. O yüzden bugün size, dost ortamlarında paylaştığım asker kınasında yaşanan olayları anlatacağım.
Biliyorsunuz Peygamber ocağı olarak kabul edilen asker ocağına gitmeden gençlerimize "asker kınası" yakılır. Yüzyıllar öncesine dayanan bu gelenek Dede Korkut Hikâyeleri'nde de geçer. "Vatana kurban olsun" diyerek Türk inanç sisteminde adanmışlığı gösterir.
*
Benim okulu yarım bırakıp askere gitme kararı aldığımda terör olayları yoğun yaşanıyordu. Teslim tarihim belli olunca hazırlıklar başladı. O gün Adana'da sıradan bir gündü. Benim içinse ...
Read more : Asker Kınası / LEVENT BULUT | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0


Bisikletimle Beyşehir’e

Bugün dünya bisiklet günü olduğunu öğrenince, bisiklet ile yapmış olduğumun yolculuklarımdan birinin gezi yazısını sizlerle paylaşmak istedim.

Geçtiğimiz yıl 2010 Temmuz ayının başları idi. Bölgemde olmakta olan Yenişarbademli şöleni ve Beyşehir göl festivali bir biri arkasına olunca Yenişarbademli şöleni takipten geldiğim günün sabahı haberini yapmadan diğeri içinde yola çıkamazdım. Öylede yaptım ilk önce gittiğim şölenin haberini yaptım. Saat o arada baya ilerlemiş öğle saatleri olmuş idi.
Yaşadığım yer (Isparta Gedikli Köyü) ulaşım bakımından sıkıntılı bir ...
Read more : Bisikletimle Beyşehir’e | Görüntüleme : 780 | Yanıtlar : 0


Madeni 5 lira ile 500 TL'lik bankot geliyor / Levent BULUT

Döviz kurlarındaki yükseliş, enflasyondaki artış ve TL'deki değer kaybı ile birlikte uzun süredir tedavüldeki paraların kupür büyüklükleri sorun olmaya başlamıştı. Bu nedenle ekonomi çevrelerinde 500 TL'lik yeni bir banknot gerektiği belirtiliyordu. Aldığım duyumlara göre, 500'TL'lik banknotların 2022 yılında tedavüle gireceği iddia ediliyor. Eğer gerçekleşir piyasaya sunulursa mevzuat gereği kağıt 5 liralar madeni paraya dönüşecek. Böylelikle banknotta en yüksek kupür 500 TL olurken en düşük banknot ise 10 TL olacak. Bununla beraber metal 2,5 liralıkların da ...
Read more : Madeni 5 lira ile 500 TL'lik bankot geliyor / Levent BULUT | Görüntüleme : 914 | Yanıtlar : 1


Basın kartı ve itibarı / LEVENT BULUT

Basın Kartı Yönetmeliği değişti. Yeni düzenlemeyle, "Basın Kartı" verilecek kişilerde aranan şartlara, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üyesi olmak veya yardım etmekten hüküm giymemiş olmak" ibaresi eklendi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "İktidar gazetecilik mesleğini basın kartıyla denetleyemez. Basın kartı gazetecilik mesleğinin ruhsatı değildir." açıklamasında bulunarak, yapılan değişikliği şöyle eleştirdi: "Basın Kartı Yönetmeliği bir kez daha değişmiştir. Yönetmelikte bu kadar çok değişiklik yapılması ya da her iktidar değişikliğinde yeniden yönetmelik yayınlanması hukuk güvenilirliği ilkesi ile bağdaşmamaktadır.Yönetmelik değişiklikleri ...
Read more : Basın kartı ve itibarı / LEVENT BULUT | Görüntüleme : 625 | Yanıtlar : 0


Çifte bayram / Levent BULUT

O zamanlar Adana'da ikamet ediyor olmama rağmen hafta sonları Ülkü için İstanbul'a geliyordum. Buluştuğumuzda ise okul bitince aileleri tanıştıralım, ne zaman istemeye gelelim, nasıl ev ve mobilya bakalım muhabbetleri yapıyorduk.
İşte yine böyle bir hafta sonu yolumuz Taksim'e düştü. Orada gezerken Attilâ İlhan'ı anma etkinliğine rastladık.
" Ee, hadi girelim mi?" soruma, "Olur" cevabıyla maceramız başladı.
Birkaç kat çıktıktan sonra dar bir kapıdan salona girdik. Yoğun katılım vardı. Hani iğne atsan yere düşmez desem yeridir; ...
Read more : Çifte bayram / Levent BULUT | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0


Akşener korkuları boşuna değilmiş /LEVENT BULUT

AKP, 19 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor. Bu süre zarfında girdikleri her seçimi kazandılar. Tabiî bunda rakip gibi görünen ama AKP'nin sıkıştığı en kritik anlarda destek veren Devlet Bahçeli'nin de hakkını yememek lâzım.
*
Bir örnek verecek olursak; 7 Haziran 2015 seçimleri sonunda tek başına hükümet kuramayacağı ortaya çıkan AKP'nin imdadına yine Bahçeli yetişmişti. Hatırlayın... O akşam Bahçeli, koalisyona kapılarını kapatarak seçim sonuçları dahi kesinleşmeden "AK Parti'den size yönelik koalisyon teklifi gelirse cevabınız ne olur?" ...
Read more : Akşener korkuları boşuna değilmiş /LEVENT BULUT | Görüntüleme : 717 | Yanıtlar : 1


Aynaya bakmalıyız / LEVENT BULUT

Kanada'da 26 bin Türk, 57 bin Ermeni var.
İtalya'da 20 bin 840 Türk'e karşı 4 bin Ermeni bulunuyor.
İsveç'te 45 bin 998 Türk varken, Ermeni sayısı sadece 9 bin.
İsviçre'de 83 bin 199 Türk kökenli vatandaşa karşı, Ermenilerin sayısı 7 bin.
Hollanda'da Türk kökenli göçmenler 203 bin 483 iken, Ermeni sayısı 6 bin.
Almanya desen 3 milyonu aşan Türk varken, 48 bin Ermeni var.
ABD'de ise Türkler ve Ermenilerin sayısı 300 binin üzerinde ve birbirine ...
Read more : Aynaya bakmalıyız / LEVENT BULUT | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147917 ileti • Toplam 45545 başlık • Toplam 24813 üye

x