Zaman: Cum Nis 19, 2024 2:00

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çay içerken gönül demlenir/ Levent BULUT

Emekli bir Türk ile evlenen 72 yaşındaki Rus hanım, Türklere ait gözlemlerini anlatıyor:
"Ben Türkiye'ye geldi, evlendi. Türk erkek, Türk kadınlar çok yemek seviyor.
Hep çeşit istiyor.
Biraz oturuyor hemen yemek soruyor. Sonra hasta olmak anlatmayı çok seviyor.
Şikâyet çok.
Kadınlar kendine zaman ayırmak bilmiyor. Hasta olmak bekliyor, doktora gitmek sonra doktor diyecek; 'Dinlen çok yoruldun.' Bunu bahane ederek hep hastalık konuşarak geçiriyor.
Çocuklar hep televizyon başında.
Eşimin oğlu evlendi. Torun televizyon başında.
Geline dedim ...
Read more : Çay içerken gönül demlenir/ Levent BULUT | Görüntüleme : 3458 | Yanıtlar : 4


Galiba market işine girecekler / Levent BULUT

Büyük, gösterişli ve pahalı projeleri yetmedi kendine yeni saray yaptırdı. Devlet idarecilerinin lüks düşkünlüğü ve israftan kaçınmaması yüzünden malî sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bu durumu aşmak için, para basıp vergileri yükseltti. Fakat malî sıkıntı daha da arttı. Paranın hiçbir değeri yoktu. Halkın satın alma gücü o kadar zayıfladı ki, ülkede dert yanmayan, veryansın etmeyen kimse kalmadı! Ülkeyi yöneten ise bu duruma karşı yiyecek ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını düzenlemeye çalıştı. Çünkü aç ahali isyankâr olabilirdi. ...
Read more : Galiba market işine girecekler / Levent BULUT | Görüntüleme : 2085 | Yanıtlar : 1


Türk Birliği

Dünyada soy birliği olmayan milletler bir araya geliyor. Ekonomik stratejik iş birliği yapıp güç oluşturmaya çalışıyor. Ortak askeri birlikler oluşturuyor. Bir birinin dinine rengine hatta ırkına bile bakmıyor. Soy birliği olan biz Türklerin bir araya gelememesi çok düşündürücü değil mi?

Birinci dünya savaşı sonrası soydaşlarımızın çoğu S.S.C.B. ne katılmak zorunda kaldı. Dağılınca bağımsızlığını ilan edenlerle bari bir birlik oluşturamadık.
Başka ülkelerde özer olanlar var. Başka ülkelerde oranın vatandaşı olanlar var. Hatta bizim Türk saymamaya çalıştığımız ...
Read more : Türk Birliği | Görüntüleme : 1618 | Yanıtlar : 0


Siyasi kültür testi / Levent BULUT

Malumunuz acısıyla tatlısıyla 2020’yi geride bırakıp 2021’e girdik. İnsan unutkandır. Hele hele Türkiye gibi gündemin an be an değiştiği ülkelerde insan akşam ne yediğini hatırlamıyor. Dün kara dediğine bugün ak demek, bir gün önce söylediğinin ertesi gün tam tersini yapmak toplumumuzun unutkan olmasından kaynaklıyor. Ayrıca birbirini tutmayan beyanlar, Türkiye’de ayıplanmak yerine, siyaset olarak görülüyor. Oysa geçmişini unutmayan, idarecilerin geçmişte söylediklerinden ve yaptıklarından ders alan toplumlar, kısaca hafızası canlı toplumlar daha huzurlu ve mutlu oluyorlar. İşte ...
Read more : Siyasi kültür testi / Levent BULUT | Görüntüleme : 3929 | Yanıtlar : 0


BU PROGRAMLARI YOKSA, SALLAYIN GİTSİN!

Ülke yangın yeri… Kirli siyaset, kirli ticaret el ele verdi, ülkeyi yakıyor. Ülke yanarken, müdahale etmesi beklenen yedek siyasetin yangın söndürme aracında SU BULUNMUYOR(!)..
Sorumluluk almaktan korkan Türk Milleti, proje partilerin eteğinden tutmuş, çare arıyor. Aslında biliyor çare olmadıklarını… Biliyor derdini dert etmediklerini… Bildiğini açık etmek işine gelmiyor. Çünkü açık ederse, iş başa düşüyor. İş başa düşmesin diye sorumluluktan kaçıyor.
O zaman bir yol haritası çizelim:

PARTİLERİNİZE ŞU SORULARI SORUN:
-İktidara gelirseniz, Türkiye’nin bölünmesinin alt ...
Read more : BU PROGRAMLARI YOKSA, SALLAYIN GİTSİN! | Görüntüleme : 1560 | Yanıtlar : 0


Elektrikçiler yesin içsin faturasını halk ödesin!

Resmi Gazete'de yayımlandığına göre girdi yürürlüğe… İşte şimdi oldu! Ne öyle elektrik dağıtım şirketlerine yük olmak? Aklınıza gelen tüm masrafları vatandaş ödesin, şirketler kemiksiz kârı ceplerine indirsin.
Resim

Bundan sonra yaptıkları temsil ve ağırlama giderlerini… Üye oldukları derneklere ödedikleri aidatları… Verdikleri ilanların masraflarını… Elektrik faturalarına yansıtılacaklar… Onlar takılacak faturası vatandaşa patlayacak!

★★★

Şirket çalışanları gezsin, yesin, içsin, eğlensin, yurtdışına çıkıp selfie çektirsin. Parasını aboneleri ödesin. Ne güzel dünya…

Bitti mi? Biter mi? Bu giderlerin yanı ...
Read more : Elektrikçiler yesin içsin faturasını halk ödesin! | Görüntüleme : 1815 | Yanıtlar : 0


Etik olmayan siyaset anlayışı / Levent BULUT

Ülkemizde maalesef siyaset anlayışı etik değil. Dün kara dediğine bugün ak demek, siyasî anlayış olarak yerleşmiş ülkemize.
Etik olmadığı gibi liderler, partiler de sürekli bir kavram karmaşası içerisine düşüyorlar. Örneğin, "Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşref-i mahlûk olan insanlarla dolaşıyorum." diyen liderle, "Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş, bölücü çevrelerden gelen mesajlar da bunu doğrulamıştır." diyen lider için ne değişmiş olabilir ki ittifak kurabiliyorlar?
***
Dün ...
Read more : Etik olmayan siyaset anlayışı / Levent BULUT | Görüntüleme : 2111 | Yanıtlar : 0


BU BİR SİYASET DEĞİL, KEPAZELİKTİR!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın televizyon programındaki “Devletin ordusu Katar’a satılmış” suçlaması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 301. maddeden jet hızıyla soruşturma başlattı(!)..
Ne güzel(!).. Çakıcı muhalefet liderini tehdit ettiğinde duymayan Başsavcılık, bu sefer hızlı duymuş…
Başarır, ahlaksız yandaş medyada ordu düşmanı olarak ilan edilip linç ediliyor. AKP Başarır’ı hedef gösteriyor. Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ise;
“İnanıyorum ki, hukuk gereğini yerine getirecektir” diye açıklama yaptı.
Komik olan ne biliyor ...
Read more : BU BİR SİYASET DEĞİL, KEPAZELİKTİR! | Görüntüleme : 2519 | Yanıtlar : 0


Türkiye Cumhuriyeti Anonim Şirketi - Yavuz Alogan

Tamam, biz ekonomiden bir şey anlamıyoruz. Kabul ediyorum. Kimin neyi kime niçin ve kaça sattığını bilmemize gerek yok. Bilsek ne fark edecek? Herkes ekonomiye kendi penceresinden bakıyor, kendisine değdiği kadarını, değdiği yerden görüyor.

Gençliğimizde aşırı derecede Sweezy, Baran, Magdof, hatta Nikitin ve Arzumanyan okuduğumuz için, mektepte de bize yatırım-istihdam-faiz-toplam üretim tüketim-makro ekonomik denge gibi şeyler öğretildiği için, mesela şu Varlık Fonu’na rağmen ekonominin nasıl olup da hâlâ anlaşılabilir olabileceğini; ülkenin bütün kaynakları, madenleri, limanları, arazileri, ...
Read more : Türkiye Cumhuriyeti Anonim Şirketi - Yavuz Alogan | Görüntüleme : 3076 | Yanıtlar : 0


'Koca' bir balon - Fatih Ergin

Hatırlıyor musunuz; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilip kabine açıklandığında Ziya Selçuk hakkında yapılan yorumları?

Herkes şoktaydı!
Resim

İktidar, hem eğitim sistemini hem de akademiyi çok iyi bilen bir ismi Millî Eğitim'in başına geçirmişti güya...

En azılı AKP muhalifleri bile kendinden geçmiş, eğitimciler sevince günlerce doymamıştı. Eğitimde ilerici görüşleri, çok başarılı kariyeri vs... Az mı dinledik bu güzellemeleri?

Sonra cümle alem gördü ki, ilerici görüşlere sahip Millî Eğitim Bakanı'nın en ilerici icraatı Danıştay'ın Andımız kararını temyize götürmek ...
Read more : 'Koca' bir balon - Fatih Ergin | Görüntüleme : 2872 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147917 ileti • Toplam 45545 başlık • Toplam 24813 üye

x