Zaman: Cum Mar 29, 2024 13:14

News News of Gençlik Diyor ki

Site map of Gençlik Diyor ki » Dizin : Gençlik Diyor ki

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

“SAVAŞA HAYIR!” SLOGANININ ARKA PLANI VE AFRİN HAREKÂTI ÜZERİNE – 2 / Mithat AKAR

Savaşın Nesnel Gerekliliği

Afrin Harekatı üzerine, bundan bir önceki makalemizde “Savaş”, “Konvansiyonel Savaş” ve “Düşük Yoğunluklu Çatışma” kavramlarını daha çok soyut bir düzlemde, genel tanımlar üzerinden ele almıştık. Bu kez, bir önceki makalemizde işlediğimiz genel konuları somut ve güncel örneklerle inceleyerek, şimdilik yazı dizimize son vereceğiz.
Resim

Savaş, hiçbir zaman bir iktidarın, şahsın kendi isteği üzerine gerçekleşmez. Elbette “karar vericiler”, savaşın başlamasında etkin rol oynarlar. Ancak, savaşı ortaya çıkaran nedenler genellikle bir tarihsel sürecin gelişimi ...


“SAVAŞA HAYIR!” SLOGANININ ARKA PLANI VE AFRİN HAREKÂTI ÜZERİNE -1 / Mithat AKAR

Savaşın ve Terörle Mücadele Tanımları: Terörle Mücadele Bir Savaş mıdır?

Savaş kavramı ve gerçeği, farklı birçok kaynak tarafından, tarihsel süreç içerisinde – gelişim aşamasında farklı ifadelerle tanımlanmıştır. Ancak binlerce yıllık tarihsel birikim ve deneyim sonucu savaş kavramı üzerine günümüzde ortak bir tanım yapılabilmektedir. Buna göre savaş, “Siyasetin başka araçlarla devamı.” veya “ Belirlenen politik hedefe askeri güçler kullanarak ulaşma sanatı.” olarak ortak bir tanıma kavuşmuştur. Konunun kuramsal ( teorik ) olarak tanımı bu şekilde yapılırken, ...


"HALK FIRKASI'NIN ANNESİ MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ" / Ziya GÖKALP

Ziya Gökalp'ın Müdafaa-i Hukuk ve Halk Fırkası Tanımı

"Önce partimizi kurtaralım, sonra vatanı kurtarırız" koşullanmasında olan arkadaşlarımızın okumasını özellikle tavsiye ederim.

"HALK FIRKASI'NIN ANNESİ MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ"
Resim

"Türkçülük siyasi bir parti değildir; ilmi, felsefi ve estetik bir mekteptir. Başka bir tabirle harsi ( kültürel ) bir çalışma ve yenilik yoludur. Bu sebepledir ki Türkçülük, şimdiye kadar bir fırka ( parti ) şeklinde siyasi mücadele meydanına atılmadı; bundan sonra da şüphesiz atılmayacaktır.

Mamafih ( bununla ...
Read more : "HALK FIRKASI'NIN ANNESİ MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ" / Ziya GÖKALP | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 0


CUMHURİYET'İN İLK 15 YILI VE SON 15 YILI - 2 / Mithat AKAR

Diplomatik Alanda ve İç Güvenlik Alanında “Çömez” Cumhuriyet’in Başarıları

Birinci bölümden devam... Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milli savunma sanayi, milli ekonomi" gibi temel konularda Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında işaret ederek , bu dönemde gerekli iktisadi- siyasi ve diplomatik hamlelerin yapılamadığına dair görüş beyan etmesi üzerine, konuya dair daha önce yapmış olduğum inceleme yazısını yeniden yayınlıyorum. İçerik itibariyle aynı temel konulara sahip olan sürece değinildiği için, inceleme yazımda bir düzeletme ya da ekleme yapmadım.

Atatürk, iktisadi ...
Read more : CUMHURİYET'İN İLK 15 YILI VE SON 15 YILI - 2 / Mithat AKAR | Görüntüleme : 931 | Yanıtlar : 0


CUMHURİYET'İN İLK 15 YILI VE SON 15 YILI - 1 / Mithat AKAR

Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Gerçekleştirilen Ekonomik Atılımlar

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milli savunma sanayi, milli ekonomi" gibi temel konularda Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında işaret ederek , bu dönemde gerekli iktisadi- siyasi ve diplomatik hamlelerin yapılamadığına dair görüş beyan etmesi üzerine, konuya dair daha önce yapmış olduğum inceleme yazısını yeniden yayınlıyorum. İçerik itibariyle aynı temel konulara sahip olan sürece değinildiği için, inceleme yazımda bir düzeletme ya da ekleme yapmadım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu ...
Read more : CUMHURİYET'İN İLK 15 YILI VE SON 15 YILI - 1 / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1198 | Yanıtlar : 0


ABD'NİN, YPG İLE 30 BİN KİŞİLİK "SINIR MUHAFIZLARI" ORDUSU OLUŞTURMA PLANI / Mithat AKAR

ABD, YPG Üzerinden 30 Bin Kişilik "Sınır Güvenliği Oluşturma"Kararı Aldı

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütünün konuşlandığı Afrin'i işaret ederek, bu bölgeye operasyon işareti vermesinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri,Reyhanlı üzerinden dün ( 13 Ocak 2018 ) itibariyle bölgeyi Fırtına Obüsleri ile 40 kez vurmuştu.

Hatırlanacağı üzere öncesinde, Ocak 2018'in ilk haftası itibariyle, Pentagon ve CIA, Suriye’de PYD/PKK’lıları "düzenli orduya" çevirme yolunda ilk adımı atarak "Sınır Muhafızları" adını verdiği, 400 kişiden oluşan gruba kendi özel kuvvetleri ...


İRAN’DA BAŞLATILAN OLAYLARDA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KONUMLANMASI NEDİR? Mithat AKAR

Kimler İran'daki Dış Destekli Hareketin Arkasında?

İran'da yaşanan son olaylar, Türkiye’de hemen hemen bütün siyasi çevreler tarafından ele alınıp incelenmeye çalışılıyor. Geçmiş dönemlere göre, Irak ve Suriye örneklerinin yakın zamanda yaşanmış olmasının da etkisiyle, sözde "muhalif" olan kitle hareketine koşulsuz destek veren çevrelerin sayısı oldukça az.
İran'da 26 Aralık 2017'den itibaren başlayan olayları, bölgesel ve küresel dengelerin dışında, sadece İran'ın iç dinamikleri ile incelemek çok sağlıklı sonuçlara varmamızı engelleyecektir. Bu yüzden, İran'da başlayan/başlatılan "sivil" hareketi, ...


İRAN'DA DIŞ DESTEKLİ "SİVİL" HAREKET / Mithat AKAR

İran'daki Dış Destekli Protestolar ve Türkiye'nin​ Konumu

İran'daki protestolarda görünen neden "hayat pahalılığı ve yolsuzluklar." Arka plandaki neden ise İran'ın, Suriye politikası ve diplomatik çıkışları. "Arka plandaki" neden olarak yansıtılan asıl neden, ABD'nin bölge devletlerini hedef alan müdahalelerine karşı, İran'ın bölge devletleriyle yaptığı işbirliği, bununla beraber Batı'nın bölgesel egemenlik planlarına karşı İran'ın en önemli direnme merkezlerinden biri olmasıdır.
Resim

Başta ABD olmak üzere, küresel güç odakları Türkiye'yi çevreleyen ülkeler üzerinden bir kuşatma planını adım adım ...
Read more : İRAN'DA DIŞ DESTEKLİ "SİVİL" HAREKET / Mithat AKAR | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 0


İRAN'DAKİ SON OLAYLAR VE ABD'NİN TAVRI / Mithat AKAR

ABD, İran'ı "Teröre destek veren ülke" olarak tanıttıktan birkaç hafta sonra, İran'da "Yoksulluk ve gıda ürünlerine yapılan zamlar" gerekçe gösterilerek gösteriler başlatıldı.

Tabi "sivil" göstericilere ilk destek ABD devlet başkanından geldi.
Resim

Bu süreçte iki etmene dikkat etmek lazım gelir:
1- ABD'nin, iktisadi nedenler üzerinden başlatılan kitle gösterilerinde Tebriz Türklerini kışkırtmaya çalışma olasılığı her zaman vardır. Fakat unutmayalım, aynı ABD bölücü terör örgütünün​ İran'daki uzantısı PJAK'a da destek vermektedir.
2- Erdoğan'ın, Suriye devlet başkanı Esad'ı ...
Read more : İRAN'DAKİ SON OLAYLAR VE ABD'NİN TAVRI / Mithat AKAR | Görüntüleme : 875 | Yanıtlar : 0


KHK VE TERÖR / TERÖRİZM KAVRAMI ÜZERİNE / Mithat AKAR

KHK ve Terör Kavramı

Terörle mücadele, iç güvenlik harekatlarında asli güvenlik unsurlarına yani emniyet ve jandarma teşkilatlarına ait olan bir görevdir. Belirli durumlarda TSK'ya ait olan kara ve hava kuvvetleri de bu harekat içerisinde yer alır.

Buna göre mevcut sınırlar içerisinde ya da sınır ötesinde, Türkiye'nin milli güvenliğini, toprak bütünlüğünü tehdit eden, anayasal düzeni değiştirmeye yönelik, milli/üniter devlet yapısını kısmen veya tamamen ortadan kaldırmaya yönelik eylem, propaganda, silahlı ya da silahsız söylemler, yukarıda bahsettiğim temel ...
Read more : KHK VE TERÖR / TERÖRİZM KAVRAMI ÜZERİNE / Mithat AKAR | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147872 ileti • Toplam 45515 başlık • Toplam 24803 üye

x