Zaman: Cum Mar 29, 2024 1:39

News News of Gençlik Diyor ki

Site map of Gençlik Diyor ki » Dizin : Gençlik Diyor ki

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

KİMLER NATO'DA KALMAMIZI İSTER? / Mithat AKAR

Yunanistan:" TÜRKİYE NATO'DA KALMALI"

Yanlış okumadınız. Başlıktaki ifade Yunanistan Başbakanı Çipras'a ait. Yunanistan Başbakanı Çipras, 17 Ekim 2017'de, ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede şu fikirlere yer veriyor: "Türkiye Avrupa perspektifine, Batı ve NATO ile işbirliğine bağlı kalmaya devam etmelidir."
Resim

Peki, Türk adalarını işgal eden, bölücü terör örgütü PKK'ya "Yunanistan'ın ikinci ordusu" yakıştırması yapan ve ABD güdümlü cemaat örgütlenmesini himaye eden "bizim komşu", Türkiye'yi çok düşündüğü için mi bu ifadeyi kullanmıştır sizce? ...
Read more : KİMLER NATO'DA KALMAMIZI İSTER? / Mithat AKAR | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 0


YILLARIN KİRLİ İTTİFAKI: ABD – IŞİD – YPG (PKK ) ÜÇGENİ / Mithat AKAR

IŞİD’in, YPG’nin Maymuncuğu Olduğunu Yeni mi öğreniyorsunuz?

BBC'nin özel araştırması, 250 IŞİD militanı ve ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) adı altındaki YPG (PKK)’nın koordinasyonuyla, Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye edildiğini ortaya koydu.
BBC muhabirleri Quentin Sommerville ve Riam Dalati'nin haberine göre tahliyeler, YPG merkezinde oluşturulan, ABD destekli SDG'nin, Rakka'yı IŞİD'in elinden aldığı geçen ay gerçekleşti.
Tahliye edilen IŞİD'liler arasında, örgütün önde gelen militanlarının yanı sıra çok sayıda “yabancının” da olduğu gelen ...


"BİZDEN YANA OLMAYAN DÜŞMANDIR" ALGISININ KÖKENİ/ Mithat AKAR

"Bizden Yana Olmayan Düşmandan Yanadır" Sabit Düşüncesi

Ben bu cümleyi ilk kez ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgal etmeden önce, 11 Eylül saldırısından hemen sonra yaptığı açıklamayla Oğul Bush'tan duymuştum. Bush, hala birçok soru işaretini "arkada" bırakan 11 Eylül saldırısından hemen sonra, bu açıklamayı yapmış ve "Haçlı Seferi başlatıyoruz." demişti.
Resim

Bush, aslında Amerikan Devleti'nin resmi görüşünü yansıtıyordu bu cümleyle. Bizden yana olmayan, bize destek vermeyen teröre destek veriyor, algısı oluşturmak; bu algı üzerinden doğal kaynakları ...
Read more : "BİZDEN YANA OLMAYAN DÜŞMANDIR" ALGISININ KÖKENİ/ Mithat AKAR | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0


ABD'NİN "İYİ"LERİ VE KÖTÜLERİ KİMLERDİR? / Mithat AKAR

HERŞEY SON ON BEŞ YILDA MI OLDU?

Küresel Güçlerin İktidarı ve Muhalefeti

Son dönemde, politik iktidara karşı farklı nedenlerden dolayı oluşan tepki, toplumun belli kesimlerini de kendiliğinden gelişen bir “muhalefet” zeminine yöneltti. Birbirinden bağımsız, kendiliğinden gelişen ve farklı gerekçelerle oluşan bu “karşı olma hali”, henüz eylemli bir karşı çıkışa veya bir program etrafında bir araya gelmeye dönük yönelime girecek olgunluktan ve nesnellikten uzak durumda.
Resim

Farklı toplumsal kesimler, merkezi iktidarın uygulamalarına yine farklı nedenlerden ötürü, ...
Read more : ABD'NİN "İYİ"LERİ VE KÖTÜLERİ KİMLERDİR? / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1054 | Yanıtlar : 0


ATATÜRKSÜZ SAVUNULAN “KEMALİZM” VE BATI HAYRANLIĞI / Mithat AKAR

Türk Kurtuluş Savaşı Kimlere Karşı Verilmiştir ve Türk İnkılâbı “Batılı” mıydı?

Batı'nın gözlüklerini takıp Türk tarihine "dışarıdan" bakanlar, kendi Batı hayranlıklarını "meşru" ve "mazur" gösterebilmek için, Atatürk'ü ve Türk Devrimini "Batılı" bir model olarak değerlendirirler.
Resim

Oysa Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı ve bu savaş sonucu kurulan Milli / Üniter devlet, Batı merkezli devletlere karşı sadece askeri anlamda değil; politik, kültürel, tarihi temelleriyle de bir mücadele yürütmüştür. Burada yeri gelmişken belirtelim. "Batı" kavramını, sadece coğrafi bir ...
Read more : ATATÜRKSÜZ SAVUNULAN “KEMALİZM” VE BATI HAYRANLIĞI / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1556 | Yanıtlar : 0


ABD KONVANSİYONEL SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR? / Mithat AKAR

Ortadoğu'dan Asya'ya Uzanan Savaş Olasılığı

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun, ABD’de Demokrasiyi Savunma Derneği (FDD)’nin düzenlediği Ulusal Güvenlik Zirvesi’nde "Teşkilatın risk alacağını ve daha sert olacağını" belirtmesinin ardından, ABD'nin birçok emekli askeri pilotu yeniden göreve çağırdığı ve B - 52 ağır bombardıman uçaklarını teyakkuz haline geçirmeyi planladığı ifade ediliyor.

Çok bilinenli bir denklem daha...
Resim

Ortadoğu'da (Irak ve Suriye'de) işler ABD'nin istediği düzlemde yürümüyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Trump "Suriye'de yeni bir evreye geçilecek" demiş ve ...
Read more : ABD KONVANSİYONEL SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR? / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 0


TRUMP PYD/YPG'Yİ DAHA ETKİN KULLANACAKLARINI İFADE ETTİ / Mithat AKAR

Trump PYD/YPG'yi Müttefik İlan Ettiğini Yineleyerek Suriye'de Yeni Bir Evreye Geçileceğini İfade Etti

ABD; Dış İşleri ve Pentagon üzerinden yaptığı açıklamalarda bölücü terör örgütü PKK'yı terörist ilan ettiklerini ifade ederken, diğer yandan Trump, yaptığı yazılı açıklamada "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DEAŞ'tan temizledi." ifadesine yer verdi.
Resim

Bir yandan Pentagon ve ABD'nin diğer ...
Read more : TRUMP PYD/YPG'Yİ DAHA ETKİN KULLANACAKLARINI İFADE ETTİ / Mithat AKAR | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0


TERÖRİZMLE MÜCADELE VE KÜRESEL GÜÇLER / Mithat AKAR

Anti-Emperyalizm ve Terörizmle Mücadele

İçinde bulunduğumuz dönemde terörizmle mücadele, aynı zamanda bölgesel - küresel egemenlik kurma amacında olan Batı merkezli devletlerle de mücadele etmeyi gerektirir. Farklı bir ifadeyle, terörizmle mücadele, anti - emperyalist, milliyetçi bir strateji ve inancı da gerektirir. Tam da bu yüzden, terörle (ve terörizmle) mücadele sağlam ve net bir milli güvenlik anlayışını, bölgesel ve uluslararası ölçekte bir mücadeleyi kapsamaktadır.

Çünkü küresel şer güçlerinin merkezi olan ABD; PYD/PKK, Barzani,PJAK gibi farklı adlarla desteklediği ...
Read more : TERÖRİZMLE MÜCADELE VE KÜRESEL GÜÇLER / Mithat AKAR | Görüntüleme : 940 | Yanıtlar : 0


Türkçülüğe Düşman Olan Temel Akımlar ve Türkçülük / Mithat AKAR

Türkçülüğe Düşman Olan Akımların Beslenme Merkezi

Cumhurbaşkanı'nın Türk Devletinin kurucu ideolojisi olan Türkçülüğe yönelik "bölücülük" nitelendirmesi, sadece güncel politik yaklaşımla dile getirilen bir suçlama ifadesi değildir. Türk Ulus Devleti'nin kuruluş süreciyle birlikte özellikle Batı'nın, Cumhuriyet'e yönelik planladığı ve kışkırttığı gerici - bölücü nitelikteki ayaklanmalarda Türk milliyetçiliğine ve Türkçülüğe yönelik, düşmanca eylemler ortaya koyulmuştur. Yani Türkçülüğe yönelik hasmane tavır, Türk Türk kültürüne, Türk egemenliğine ve Türk devlet teşkilatına yönelik tarihsel temellere dayanan bir süreci kapsamaktadır. Ancak, ...
Read more : Türkçülüğe Düşman Olan Temel Akımlar ve Türkçülük / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1769 | Yanıtlar : 0


BAŞ DÜŞMAN ABD ve ABD'YE HİZMET EDEN AKTÖRLER / Mithat AKAR

ABD Neden Baş Düşmanımız ve Kimler, Nasıl Baş Düşmana Hizmet Eder?
Resim

Türk ulusunun ve Türkiye'nin temel düşmanlarını ve bu düşmanların bölgemizdeki temel aktörlerini artık bilmeyen kalmadı gibi. Örneğin politik İslamcılar, bölücüler, liberaller açık düşmanlarımız olarak orta yerde durmaktadır. Bunların renklerini, renk tonlarını, dillerini, yöntemlerini asgari ölçütlerde kavramış durumdayız. Ancak bir de içimizde olan düşmanlar var ki, bunlar kimi zaman Türk ulusuna açıktan düşmanlık yapanlar kadar tehlikelidir. Şimdi bu odakları kısaca tanıyalım.
Türkiye'de sırtını Batı ...
Read more : BAŞ DÜŞMAN ABD ve ABD'YE HİZMET EDEN AKTÖRLER / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1216 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x