Zaman: Cum Nis 19, 2024 12:24

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Türkiye 2012'de 'Bor'da tekel olacak

Resim

Sanayi'den tarıma tüm sektörlerde kullanılan bor madeninde Türkiye tekel olma yolunda..


--------------------------------------------------------------------------------

Uzay sanayinden tarım sektörüne kadar her alanda kullanılan bor madenini uzun yıllardır değerlendirmeyen Türkiye'de tablo değişmeye başladı. Türkiye, dünyanın en önemli stratejik madenleri arasında yer alan bor da tekel olma yolunda. ABD Jeoloji Kurumu'nca dünya genelinde ispatlanmış bor rezervi 3,5 milyar ton olarak hesaplanırken bunun yüzde 80'i ise Türkiye sınırları içerisinde bulunuyor.

Türk kamu şirketi Eti Maden, yüzde 38 payla pazarda ...
Read more : Türkiye 2012'de 'Bor'da tekel olacak | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0


PKK'ya karşı "casus uydu"

Resim

ABD'den alınan istihbarat paylaşımına rağmen Türkiye kendi ayakları üzerinde durmak için harekete geçti. Türkiye PKK'ya karşı askeri casus uydu alımından vazgeçmedi. Savunma sanayii alımlarında uyduyu ilk sıraya aldı.

23 Kasım'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla yapılacak Savunma Sanayi İcre Komitesi'nin gündeminde ilk sıraya Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaç duyduğu askeri elektro optik keşif gözetleme uydusu ihalesi alındı.


NEREDE OLURSA OLSUN

Türkiye casus ...
Read more : PKK'ya karşı "casus uydu" | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0


Dağlıca Gazisinden çarpıcı iddia:

http://www.ensonhaber.com/images/news/78077.jpg

Dağlıca baskının dan yaralı kurtulan bir asker, çatışma sonrası 60'ın üzerinde terörist cesedi topladıklarını iddia etti.

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın ardından bölgede çok sayıda teröristin öldürüldüğü iddia edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen yaralı asker, çatışma sonrası bölgede 60'ın üzerinde terörist cesedi topladıklarını iddia etti.

Yaralı asker, teröristlerin önce çevreyi aydınlatan bir ışık ile termal kameranın olduğu yeri taradıklarını belirtiyor. Saldırı gecesi ellerinde mühimmat kalmadığını kaydeden yaralı asker, o geceyi hatırlamak ...
Read more : Dağlıca Gazisinden çarpıcı iddia: | Görüntüleme : 739 | Yanıtlar : 0


2 resim arasındaki 7 farkı bulun

2 resim arasındaki 7 farkı bulun

önce videoyu izleyin :)



sonra:

Suudi Kral Abdullah ile Burhan Altıntop arasında ne fark var? Yazın okuyalım... :)


Resim

bir kac örnek: :)

Biri, bizim evlerimize konuk olur; diğeri kendi ülkemizde bizi konuk eder!


Kralı seven BİR pişman, Burhan'ı sevmeyen BİN pişman...
Read more : 2 resim arasındaki 7 farkı bulun | Görüntüleme : 3171 | Yanıtlar : 7


Tekirdağ denize döndü

Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Araçlar birbirine girdi. 1 kişi öldü.
Tekirdağ'da sağanak yağış şehri sular altında bıraktı. Çok sayıda ev ve işyerini su basarken, adeta harabeye dönen şehirde araçlar birbirine girdi. İlçelere bağlantılı tüm kavşaklarda trafik tamamen durdu. Sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti.

Çorlu ilçesinde de 50 ev sular altında kaldı. Çorlu-İstanbul ulaşımını sağlayan D-100 Karayolu da aşırı yağışlardan meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Marmara Ereğlisi, Seymen arasındaki yolda ...
Read more : Tekirdağ denize döndü | Görüntüleme : 571 | Yanıtlar : 0


PKK'lıların şifresi çözüldü

Tunceli'den büyük operasyon. PKK'lıların şifreli telsiz görüşmeleri çözüldü..
Güvenlik güçlerinin Şırnak ve Hakkari’nin kırsal alanlarında teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında barınma imkanı bulamayan 60 kadar teröristin Tunceli’nin kısal alanlarına geldiğini tespit eden güvenlik güçleri, büyük çaplı bir sonbahar operasyonu başlattı.

Bölgede yaklaşık 300 teröristin bulunduğu belirtilirken, operasyonda teröristlerin kış kamplarının yok edilmesi, erzak depolarının imha edilerek kışın barınmalarının engellenmesi hedefleniyor.

EYLEM TALİMATI

Güvenlik birimleri Kuzey Irak’ta teröristbaşlarının telsizle yaptığı şifreli konuşmaları da çözdü. Örgüt yöneticileri, ...
Read more : PKK'lıların şifresi çözüldü | Görüntüleme : 720 | Yanıtlar : 0


Grevdeki İşçilere Ödeme Başladı

Grevdeki İşçilere Ödeme Başladı

Türkiye Haber-İş Sendikası, grevdeki Türk Telekom işçilerine 1000'er YTL ödeme yapmaya başladı.

İlk ödeme için yapılan hazırlıkların tamamlanmasının ardından Haber-İş Sendikası yöneticileri, grevdeki işçilere para vermeye başladı.

Sendikanın Adana şubesi yöneticileri de grevdeki işçileri ziyaret ederek, genel merkez tarafından gönderilen 1000'er YTL'yi çalışanlara
ödedi. Paraları alan işçiler, sendika yöneticilerine teşekkür ederek, grevin başarıya ulaşması için mücadelelerini kararlılıkla
sürdüreceklerini söylediler.

Bu arada, Adana'da yarın da devam edecek ödemeler sırasında, grevdeki 501 Türk ...
Read more : Grevdeki İşçilere Ödeme Başladı | Görüntüleme : 566 | Yanıtlar : 0


Libya’ya giriş için Kaddafi’den yeni şart

Libya, geçerli vizesi bulunsa bile pasaportundaki kişisel bilgilerinin Arapça çevirisi olmayanların ülkeye girişine izin vermeyeceğini açıkladı.

Libya topraklarına giriş ve çıkışlarla ilgili yeni düzenleme hiçbir ön açıklama yapılmadan 11 Kasım’da yürürlüğe girdi. Ülkeye giriş kurallarındaki bu ani değişiklik yüzünden çok sayıda Avrupalı turist zor durumda kaldı.

Libya’ya girişlerine izin verilmeyen birçok Avrupalı turist, havaalanından ülkelerine geri gönderildi. Uygulama Libya’dan ayrılmak isteyenler için de geçerli.

Trablus yönetimi, bu uygulamayı 2005 yılında yürürlükten kaldırmıştı. Bir yandan yabancı ...
Read more : Libya’ya giriş için Kaddafi’den yeni şart | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0


Kansızlığın bu kadarı..

Türkmen Cephesi lideri Türkiye'ye sokulmadı

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gümrükten içeriye alınmadı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gümrükten içeriye alınmadı. Ergeç, gümrükte yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra Cumhurbaşkanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye giriş yapabildi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, geçtiğimiz ay Türkiye'de açık kalp ameliyatı olmuş ve ameliyatın ardından ...
Read more : Kansızlığın bu kadarı.. | Görüntüleme : 733 | Yanıtlar : 0


Türkçe bilmeyen Kürt kaçakçılar

http://www.ensonhaber.com/images/news/77933.jpg

Türkçe bilmeyen Kürt kaçakçılar

K. Irak'tan Türkiye'ye kaçak sigara sokan şebekenin yaptığı hata yakalanmalarını kolaylaştırdı.


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Irak ve Suriye’den kadın kaçakçı L.P. tarafından getirilen sigaraların İstanbul’da bir matbaada hazırlanan kutulara konularak piyasaya sürüldüğü bilgisini aldı. Bir ay süren takibin ardından elebaşılığını Celal D.’nin yaptığı şebekeye ulaşıldı.

“Kapan Operasyonu”yla, 9 ilçede 19 adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Celal D.’nin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alınırken, 3 matbaa ...
Read more : Türkçe bilmeyen Kürt kaçakçılar | Görüntüleme : 756 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147918 ileti • Toplam 45546 başlık • Toplam 24813 üye

x