Zaman: Sal Nis 16, 2024 18:02

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Katil Cem Garipoğlu yakalandı

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Etiler'de öldürülerek çöp konteynırına atılan Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak 197 gündür aranan Cem Garipoğlu, İstanbul Bahçelievler'de, avukatları ve ailesi tarafından polise teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Garipoğlu'nun sorgusunun bu gece yapılması bekleniyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Karabulut ailesine verdikleri sözü tuttuğunu açıkladı.

Geçen hafta Cem Gaipoğlu'nu bir hafta içinde yakalayacaklarını ve Garipoğlu'nun mali kaynaklarını kestiklerini açıklayan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise "Kendi çocuğumuzun ...
Read more : Katil Cem Garipoğlu yakalandı | Görüntüleme : 1595 | Yanıtlar : 5


AGİT "Doğan" Kulunu Korumakla Yükümlüdür

Doğan Grubuna Para Cezası AGİT Gündeminde

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü AGİT, Doğan Yayın Holding'e verilen vergi cezasıyla yakından ilgilendiklerini açıkladı.

AGİT basın özgürlüğü yetkilisi Miklos Haraszti, vergi cezasının beklenmedik miktarda olduğunu ve örgütü harekete geçirdiğini söyledi. Yetkili, cezanın Türk medyasındaki çok sesliliği engelleyeceği görüşünde olduklarını belirtti.

Doğan Yayın Holding'e 2 buçuk milyar dolarlık vergi cezası kesilmişti.

Uzmanlar, cezanın daha önce kesilen 500 milyon dolarla birleştirildiğinde şirketin mevcut malvarlığını bile aştığını söylüyor.


Kaynak:
Code: Tümünü seç
http://www.voanews.com/turkish/2009-09-16-voa23.cfm
Read more : AGİT "Doğan" Kulunu Korumakla Yükümlüdür | Görüntüleme : 859 | Yanıtlar : 0


78'lilerden Baykal'a çağrı

Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Rüşen Sümbüloğlu, “Kendisi bir darbe ürünü olan AKP’nin darbecilerle hesaplaşamayacağını” vurguladı.

Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Rüşen Sümbüloğlu, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasını engelleyen anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına yönelik girişimleri değerlendirdi. Geçici 15. maddenin kaldırılmasına yönelik tartışmayı manidar bulduğunu belirten Sümbüloğlu, 12 Eylül’ün üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına karşın bütün partilerin darbecilerin yargılanması gerektiğini bir olgu olarak görmediğini kaydetti.

Sümbüloğlu, bu konunun gerçekten demokratikleşme sürecinin bir parçası olarak değil, daha çok ...
Read more : 78'lilerden Baykal'a çağrı | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0


Askeri yargıya gece yarısı operasyonu

Albayın yargılanması için gece yarısı özel yasa çıktı.

Meclis önceki gece çıkardığı yasayla askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açtı. Yasaya göre askerlerin işlediği “Anayasal düzene karşı suçlar” ile “terör” ve “çete” suçları doğrudan özel yetkili sivil savcılıklar tarafından soruşturulacak.

TBMM’de kabul edilen “Türk Ceza Kanunu’nda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” la askeri yargının yetkilerine önemli kısıtlamalar getirildi. Değişiklikle askerlerin kendi içinde darbe girişimi, cunta veya hükümete karşı eylem planları yapmaları gibi suçlarda yetki ...
Read more : Askeri yargıya gece yarısı operasyonu | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0


R-2 özel birimi!

Aydınlık dergisi, Ergenekon soruşturmasında özel dinlemeleri Emniyet İstihbaratı içinde R-2 adlı bir birimin yaptığını yazdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de haberi yalanlamadı ve "bilgi veremeyiz" dedi.

Aydınlık Dergisi, "Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'sinde 'R-2' kod adlı özel bir birim kurulduğunu duyurdu.

Haberde "özel R-2 birimi" ile ilgili şu bilgilere yer verildi:
"R-2 birimi, beş kişilik. Ergenekon kapsamında 'özel dinleme (ortam), teknik takip, fiziki takip' işlerini de yapıyor."
"Birimin başında M. Y. isimli bir ...
Read more : R-2 özel birimi! | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0


Ergenekon hakimi Necat Ede istifa etti

Ergenekon Davasının 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede görevinden ayrıldı. Ede bazı yayın organlarında çıkan haberlerle baskı altına alındığını iddia etti. Ede "sadece yayın organlarıyla değil kurumsal olarak da baskı var" dedi.

"Hurşit Tolon’u tahliye eden hákim, Prof. Haberal’ı da tahliye edecek" haberlerinin ardından "Baskı altındayım" diye Ergenekon kapsamında kendisine görev verilmesini istemeyen hâkim Necat Ede, kurumsal olarak da ciddi baskı altında olduğunu belirterek davadan çekildi. 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ede’nin talebini kabul etti. ...
Read more : Ergenekon hakimi Necat Ede istifa etti | Görüntüleme : 1011 | Yanıtlar : 0


Bütün yollar F tipi cemaate çıkıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik provokasyon belgesinin sahte olma ihtimalinin kuvvetli olması, belgenin F tipi cemaat tarafından hazırlanıp pisayasa sürüldüğü şüphesini artırdı. Belgenin ortaya çıkmasından önce yaşanan gelişmeler de bu iddiayı doğrular nitelikte. İşte tarih tarih bütün ayrıntılarıyla provokasyon belgesinin öyküsü.


Mart 2009 Kayseri Hava İkmal Komutanlığı F Tipi Yapılanmaya Karşı Soruşturma Başlatıyor

3 Mart 2009 tarihinde Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ile 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’nda görev yapan üç astsubay gözaltına alındı. Astubayların ...
Read more : Bütün yollar F tipi cemaate çıkıyor | Görüntüleme : 984 | Yanıtlar : 1


CIA ajanları Diyarbakır'da

CIA ajanları Diyarbakır'da

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ABD heyetini çok sıcak bir havada karşıladı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey ve Adana Konsolosu Eric F. Green Diyarbakır’da çeşitli temaslarda bulundu. CIA ajanları, önce Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yla bir araya geldi. Buradaki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Ajanlar, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret ederek, görüştü. Büyükelçi Jeffrey, burada Türkçe yaptığı konuşmada, “Türkiye ile bu terörle mücadeleye katılıyoruz. Fakat askeri tedbirlerle güvenlik ...
Read more : CIA ajanları Diyarbakır'da | Görüntüleme : 907 | Yanıtlar : 1


Kamu Düzeni ve Güvenliği mi? Hitler'in Gestapo'su mu?

Adı, “Kamu Düzeni ve Güveliği Müsteşarlığı”… Yasası hazır. Önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak. Satır araları incelendiğinde, Hükümetin Türkiye’yi nereye götürmek istediğini göreceksiniz… Yeni müsteşarlığın ne işe yarayacağını anlamak için tek örnek yeterli. Müsteşarlıkta uzman yabancılar da çalıştırılabilecek. Kim bu uzmanlar? Yabancı ajanlar…

Önümüzdeki günlerde, Meclis’in önüne yeni bir müsteşarlık kurulmasını öngören bir yasa gelecek.
Adı: “Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı”…
Amacı: “terörle mücadelede, koordinasyon zaafını giderme”
Yetkisi: Sonsuz!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay kurmak istedikleri ...
Read more : Kamu Düzeni ve Güvenliği mi? Hitler'in Gestapo'su mu? | Görüntüleme : 990 | Yanıtlar : 1


Millete dil uzatan yanacak

Yargıtay’dan 2. Cumhuriyetçilere ağır tokat: Türklüğe hakaret etmek ‘kişilik hakkına saldırı’ içerir. Her vatandaş tazminat davası açabilir!

YARGITAY Hukuk Genel Kurulu, Orhan Pamuk’un, “Bu topraklarda 30 bin Kürt, 1 milyon Ermeni öldürüldü” sözlerini kendine hakaret olarak gören her Türk vatandaşının tazminat davası açabileceğine karar verdi. Yerel mahkemenin aksi yöndeki kararını bozan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Pamuk’un sözlerinin ‘kişilik haklarına saldırı’ içerdiğine dikkat çekti.

ANAYASA’nın 66. maddesine göre “Türk Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür” ...
Read more : Millete dil uzatan yanacak | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147912 ileti • Toplam 45542 başlık • Toplam 24812 üye

x