Zaman: Prş Mar 28, 2024 14:55

News News of Halk Oylaması Yazıları

Site map of Halk Oylaması Yazıları » Dizin : Halk Oylaması Yazıları

Galip sayılmaz bu yolda mağluplar! / Altemur KILIÇ


Galip sayılmaz bu yolda mağluplar!

Türkiye halkının, %58’i evet, %42’si hayır dedi... Yani 37,6 milyon seçmenden 31.6’sının oyu ile, 6 milyon, farkla... Böylelikle Türk Milleti kendi “makûs talihini” kendisi tayin etmiş oldu. Türkiye’de, yeni bir devir başlıyor. Acı gerçek şu ki Erdoğan ve 8 yıllık icraatı güvenoyu almıştır ve bundan sonra “hayırsız” yolunda daha büyük bir güvenle, daha emin adımlarla devam edebilir...

Gerçekler

Önce, oylamanın şaibeli olmadığını itiraf etmeli ama gene de, Erdoğan’ın, iktidar ...
Read more : Galip sayılmaz bu yolda mağluplar! / Altemur KILIÇ | Görüntüleme : 1070 | Yanıtlar : 0


Şimdilik küresel sermaye kazandı! /Arslan BULUT


Şimdilik küresel sermaye kazandı!

Tayyip Erdoğan, oy kullandıktan sonra, “Her şeyden önce gerçekten bugün Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında” dedi.
Devlet Bahçeli de oyunu kullandıktan sonra “Bu halk oylaması, 2011 ve sonrası için Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır” diye konuştu.

Referandum temelinden yanlıştı. Hani İsviçre’de bir referandum yapılmıştı.. Ülkedeki Müslümanların yaptırdığı camilerin minaresi olsun mu olmasın mı diye.. İsviçre halkı olmasın diye karar vermişti. Ancak dünyadan gelen tepkiler üzerine halkın ...
Read more : Şimdilik küresel sermaye kazandı! /Arslan BULUT | Görüntüleme : 1012 | Yanıtlar : 1


Başbakan federalizm hedefini açıkladı / BDP: Acele Edin!..


BAŞBAKAN FEDERALİZM HEDEFİNİ NASIL AÇIKLADI

Referandum sonuçları şekillendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da kürsüye çıktı.

Erdoğan, Batı’da HSYK üyelerini federal meclis ve federal konsey üyelerinin seçtiğini belirterek, bu sistemi yeni anayasa ile Türkiye'ye getireceklerini söyledi.

Bu kısacık cümlede açıklamaya muhtaç pek çok öğe bulunuyor.

- Türkiye'de federal meclis ya da federal konsey türü bir idari yapı bulunmuyor. Başbakan yeni düzende federal yetkilerle donanmış meclis ve konsey türü yapılardan sözediyor.

- Federal meclis ve konseylerin ...
Read more : Başbakan federalizm hedefini açıkladı / BDP: Acele Edin!.. | Görüntüleme : 3811 | Yanıtlar : 7


Kazanan ve kaybeden / Hasan DEMİR


Kazanan ve kaybeden

Şimdi herkes referandumun kazananı, kaybedeni üzerinde tahminler yapmak, fikir yürütmekle meşgul. Sandıklar açılınca bu sorunun cevabı ortaya çıkacak, mesele kalmayacak. Ama bu arada siyaset sahasında gözden kaçan bir gelişmeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Kamuoyu referandum kampanyaları üzerinde yoğunlaşmışken, iktidar cenahının iki önemli isminden birinin yıldızının parlayacağı, diğerinin yıldızının kayacağı gözden kaçırıyor.

Bana göre “yıldızı parlayacak olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yıldızı kararacak olanı da Devlet Bakanı Bülent Arınç” derim, başka bir şey demem. ...
Read more : Kazanan ve kaybeden / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 987 | Yanıtlar : 0


Oscar ödülü dublöre verilmez / Müyesser YILDIZ


OSCAR ÖDÜLÜ DUBLÖRE VERİLMEZ

Yok, görevini bırakan bir Başbakanın, halefine bıraktığı üç mektubun hikayesi değil bu. Başbakan Erdoğan’ın referandumun son dakikalarında meydanlarda değil, tv ekranlarından gönderdiği üç mektubu bir araya getireceğiz.

Bunlar bir halefe bırakılan değil, üç farklı adrese postalanan mektuplardı. Adres olarak; birinin üzerinde “emperyalizm”, diğerinde “PKK”, sonuncusunda da “Bizden olmayan Türk Milleti” yazıyordu!..

Sonuncudan başlayalım; Geçen Pazar AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın iftarında şöyle konuştu:

“Bu ülkede ‘Kapıcının çocuğundan nasıl kaymakam olur? İşçinin ...
Read more : Oscar ödülü dublöre verilmez / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1051 | Yanıtlar : 0


“Evet” çabalarının sırları!.. / Behiç KILIÇ

“Evet” çabalarının sırları!..

Tayyip, “Evet” çabalarının bunca yoğun olmasını açıkladı! “Evet” için bunca telaşın sebebini hem Tayyip’in hem de Avrupa Parlamentosu Raportörü’nün ağzından öğrendik aslında!..

Raportörün, “Anayasa değişikliği Türkiye’nin ve halkının refah seviyesinin artmasına yardımcı olacaktır” sözlerinin üzerine Tayyip’in şu sözlerini de oturtuverin...

“Allah’ın izniyle evet çıkacak. Sınıf atlayacağız. İleri demokrasiler arasına gireceğiz. Ekonomik alanda da sıçrama yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Küresel sermaye daha çok akacak...”

Neymiş, anladınız mı?!.
“Küresel sermaye daha çok akacak!..”

Tayyip’in ...
Read more : “Evet” çabalarının sırları!.. / Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 1305 | Yanıtlar : 0


İkinci 12 Eylül darbesi! / Arslan BULUT

İkinci 12 Eylül darbesi!

Türk Hukuk Kurumu Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, referanduma sunulacak olan anayasa değişikliğinin ülkeyi sivil darbeye hazırladığını söyledi. Alemdaroğlu, “Şu bir gerçek ki, bu anayasa değişikliği kuvvetler ayrılığına, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne indirilen sivil darbenin alt yapısını hazırlamaktadır. Bu itibarla sivil darbeyi hazırlayan bu anayasa değişikliği paketine ‘hayır’ diyoruz” dedi.

* * *
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Prof. Dr. Onur Kumbaracıbaşı, 12 Eylül’de “Evet” sonucu çıkması halinde AKP’nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne ...
Read more : İkinci 12 Eylül darbesi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0


Şaban (bir köylü) ve Referandum / Doğan KUBAN

ŞABAN (BİR KÖYLÜ) ve REFERANDUM

Referandum Türk halkı için bir temizlik malzemesi ya da ilaç adı olabilir. Türk politikacısının ilk ayıbı bunu şimdiye kadar halka anlatmamış olmasıdır. Bu basit gibi görünen olgu, aslında Türk politik yaşamı için çok aydınlatıcı bir özelliktir.


Türkiye gibi geri kalmış toplumlar Batıdan kurumları alırlar, fakat içeriğini anlamadıkları, hazmedemeyecekleri ya da örgütleyemeyecekleri için, onu iyice öğrenmeden kurarlar. Fakat doğru dürüst uygulayamazlar. Dünya kamuoyu da bunu bir geri kalmışlık göstergesi ...
Read more : Şaban (bir köylü) ve Referandum / Doğan KUBAN | Görüntüleme : 1021 | Yanıtlar : 0


Halûk TARCAN: Sağduyu

HALUK TARCAN : SAĞDUYU


TÜRKLER UÇURUMUN KENARINA KADAR GELİRLER VE ORADAN - İNANILMAZ BİR ŞEKİLDE - GERİ DÖNERLER.


Bu, Türk ulusunun zaman ve mekân örsünde binlerce yıl dövülmesinden oluşmuş, onların BUDUNSAL-ETNİK karakteristiğidir.Binlerce yıl, evet, binlerce yıl süresince…Başlangıçtan alalım ve görelim:• Türk kültür ve tarihi -14binlerde başlar. Türkler, bu tarihte yazılarıyla tarihe ayak basmışlardır.(karbon 14 testi - Sovyet Eski Bilim Akademisinden ŞLİYENSKİ ve KÂZIM MİRŞAN).


Demek ki 16 bin yıl, • en büyük zaferler, • en ...
Read more : Halûk TARCAN: Sağduyu | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 0


Deniz Baykal: "Pişman Olacaklar"

"Pişman olacaklar"

CHP'nin eski lideri Baykal, bir siyasi partinin radikal, marjinal tezlerinin Türkiye'ye dayatıldığını belirterek "evet" çıkması durumunda ülkenin "karpuz gibi bölüneceğini" söyledi.

Haber: Utku Çakırözer

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 13 Eylül sabahı CHP’nin karışacağı yönündeki açıklamalarına “Başbakan komşunun evini gözleyip dedikodu yapan insan gibi. Sana ne CHP’nin içinden” diye tepki gösteren Baykal, Erdoğan’ın genel başkanlıktan ayrılışını anımsatan sözleri için de, “Saygısız bir üslubu var. Bu üslubu, hırçın yaklaşımı giderek tepki çekmeye başladı. 10 parmağında ...
Read more : Deniz Baykal: "Pişman Olacaklar" | Görüntüleme : 1067 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x