Zaman: Prş Mar 28, 2024 16:44

News News of Halk Oylaması Yazıları

Site map of Halk Oylaması Yazıları » Dizin : Halk Oylaması Yazıları

Haydar Baş: Türkiye'de krallık rejimine 'HAYIR'

Haydar Baş: Türkiye'de krallık rejimine 'HAYIR'

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, AKP tarafından hazırlanan Anayasa değişikliğiyle kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edildiğine işaret ederek, “Kuvvetleri bir elde topladığın zaman Türkiye’de krallık olur. İktidarın yaptığı budur” dedi.

Haydar Baş: Krallık rejimine ‘Hayır’
Haydar Baş, “Bunların getirdiği anayasa değişikliği 12 Eylül Anayasası’na rahmet okutur” dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliği ile ilgili referanduma ilişkin tespitlerde bulundu. ...
Read more : Haydar Baş: Türkiye'de krallık rejimine 'HAYIR' | Görüntüleme : 1457 | Yanıtlar : 1


Tayyip Erdoğan'dan Cami Çıkışı 'Evet' Avı!

CAMİ ÇIKIŞI 'EVET' AVI!

Bayram Namazı’nı dahi fırsat bilen Başbakan Erdoğan cami kapısında miting yapmakta mahzur görmedi. Erdoğan’ın istismarı tepki topladı.

Bu kadarına da pes!
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli Merkez Camii’nde kıldığı Bayram Namazı sonrası camiden çıkanlara referandum için ’Evet’ propagandası yaptı. Başbakan’ın bayramlaşma yerine ‘Evet’ avcılığı yapması “Bu kadarına da pes” dedirtti. Erdoğan yine yargı konusundaki ‘arka bahçe’ polemiğini sürdürdü.

‘Hayır’cılara hakaret
SULTANBEYLİ’den sonra Sancaktepe ve Çekmeköy’de de seçim otobüsünün üzerinde propaganda yapan ...
Read more : Tayyip Erdoğan'dan Cami Çıkışı 'Evet' Avı! | Görüntüleme : 1281 | Yanıtlar : 0


Çıldırmış bunlar! / Rifat SERDAROĞLU

Çıldırmış bunlar!

12 Eylül Referandumu, AKP için bir ölüm-kalım yarışı haline geldi.

AKP çıldırmış durumda. Ömrüm Politika, Siyaset, Seçim içinde geçti, fakat böyle bir propaganda süreci ve devlet imkanlarının, devlet araçlarının böyle pervasızca kullanıldığı bir seçim veya referandum görmedim.

AKP Hükümeti; tüm Valileri, Kaymakamları ve devlet görevlileriyle vatandaş üzerinde her türlü baskıyı utanmadan uyguluyor. Bu baskıların boyutları, kırsal kesimlerde inanılmaz bir tehdit kampanyasına dönüşmüş durumda;

Bazı cemaatçi kaymakamlar, köy muhtarlarını topluyor ve “köyünüzde hayır çıkarsa, ...
Read more : Çıldırmış bunlar! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1179 | Yanıtlar : 0


Çelik tröstleri neden “Evet” bekliyor? / Afet ILGAZ

Çelik tröstleri neden “Evet” bekliyor?

Güzel güzel Ramazan yaparken, Kur’an’la, sohbetle, aralarda Ege türküleri ve zeybekle, mehtapla ve denizle... Tayyip Bey’in canhıraş çığlıklarına rastladığım her kanalı acele değiştirirken Banu Avar’ın bir yazısını okudum. Küresel çetenin, nasıl iştahla, “evet” beklediğini anlatıyordu. Bunu Yeniçağ okurlarına da duyurmak istedim. Bize “izin”, böyle bir süreçte yaramıyor.

Küresel çetenin yüz yıl daha yaşayabilmesi için muhtaç olduğu maden ve petrol zenginliğinin merkezi, bizim Rize’den İskenderun’a kadar çizilecek bir çizgide yer almış ...
Read more : Çelik tröstleri neden “Evet” bekliyor? / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 3484 | Yanıtlar : 0


Referandumdan Hayır Çıkarsa Ekonomide Travma.. / M.PAMUKOĞLU

MUSTAFA PAMUKOĞLU

REFERANDUMDAN HAYIR ÇIKARSA EKONOMİDE TRAVMA OLMAZ

Dünyanın on yedinci büyük ekonomisi olarak ekonomimizin kendi iktidarlarında ne denli geliştiğini söyleyenler, şimdi referandumda hayır çıkarsa ekonominin travma geçireceğini öngörerek hem büyük bir çelişkiye düşüyorlar hem de insanları korkutuyorlar.

Eğer demokrasi adına bu anayasa değişikliğini halka götürüyorsanız hayır çıkınca ekonominin kötüleşmesini neden bekliyorsunuz? Eğer böyle bir ihtimal vardıysa büyük bir kesim ile uzlaşmadan neden bu değişikliğe giderek ekonominin travma geçirme olasılığını göz ardı ettiniz? Kendi kendilerine ...
Read more : Referandumdan Hayır Çıkarsa Ekonomide Travma.. / M.PAMUKOĞLU | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0


“Evet Çıkarsa ATATÜRK Heykelleri Yıkılacak” / Arslan BULUT

“Evet çıkarsa Atatürk heykelleri yıkılacak”

Yabancı basının değerlendirmeleri her zaman bir ölçü değildir ama Türkiye’ye hangi gözle baktıklarını göstermesi bakımından önemlidir.

La Repubblica gazetesinin haftalık magazin dergisinin 3 Eylül sayısında Marco Ansaldo, “Rastgele seçilmiş bir tarih değil, 1980 devlet darbesinin otuzuncu yıl dönümü olan 12 Eylül Pazar günü, o darbenin izinde generaller tarafından yazılmış 1982 Anayasası’nı tavan arasına kaldırıp kaldırmamayı bir referandum aracılığıyla seçmek üzere ülke oy kullanmaya çağrılıyor” diyor:

“Dinî görüşünü saklamayan bir hükûmetin ...
Read more : “Evet Çıkarsa ATATÜRK Heykelleri Yıkılacak” / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1272 | Yanıtlar : 0


CIA ajanı ABD Büyükelçisi de "Evet" için çalışıyor

ABD elçisi de EVET için çalışıyor

Prof. Dr. Tolga Yarman katıldığı bir davette ABD Büyükelçisi James F. Jeffrey'in AKP'nin anayasa değişiklik teklifi için destek istediğine tanık olduğunu ve büyükelçi ile tartıştığını anlattı.

Tolga Yarman, nükleer mühendislik alanında doktora derecesi olan bir bilim insanı. Yarman, Massachusetts Institute of Technology’de doktorasını tamamladıktan sonra 1984 yılında Fulbrihgt konuk öğretim üyesi olarak California Institute of Technology’e gitti. Aldığı Fulbright bursu Yarman’ın 2010 yılı Mart ayında da ilginç bir olaya ...
Read more : CIA ajanı ABD Büyükelçisi de "Evet" için çalışıyor | Görüntüleme : 1159 | Yanıtlar : 1


Osman Pamukoğlu: "Referandum, federasyona hazırlık"

Pamukoğlu: "Referandum, federasyona hazırlık"

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Referandumda geçirmeyi hedefledikleri anayasa değişikliğiyle daha sonra yapılacak 'federasyon anayasası'na hazırlık yapılıyor" dedi.

Osman Pamukoğlu, 12 Eylüldeki halk oylaması öncesi son mitingini Bursa'da yaptı.

Şehreküstü Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Pamukoğlu, halk oylaması sürecinde meclisteki partiler dışında meydanlara inen tek partinin HEPAR olduğunu belirtti.

İktidar tarafından halk oylamasına sunulacak değişikliklerin şehit ailelerine ayrıcalık getireceği propagandası yapıldığını ileri süren Pamukoğlu, "Ne alakası var. Bir milleti ...
Read more : Osman Pamukoğlu: "Referandum, federasyona hazırlık" | Görüntüleme : 1077 | Yanıtlar : 0


Evetçi ülkücüler vebal altında kalır / Arslan BULUT

Evetçi ülkücüler vebal altında kalır

Bugün dünyadaki büyük savaş, Türk ve İslâm Dünyası’nın elindeki enerji kaynakları üzerinde sürmektedir. AKP, ABD’nin Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanlığını kabul ederek Türk-İslâm dünyasında bir Truva atı rolünü üslenmiştir.

Erdoğan’ın eş başkanı olduğu Büyük Ortadoğu projesi, İngiltere’nin 100 yıl önce geliştirdiği, MOSSAD’ın güncellediği ve Bernard Lewis’in yeni bir şekil verdiği “Büyük İsrail Projesi” nin kamuflajıdır. Erbakan’ın “AKP’ye oy vermek siyonizme oy vermektir” sözlerinin arkasında bu tespit vardır.

***
AKP, CFR ...
Read more : Evetçi ülkücüler vebal altında kalır / Arslan BULUT | Görüntüleme : 920 | Yanıtlar : 0


AKP Gizli Gündeminin Tarihi Kodları


AKP Gizli Gündeminin Tarihi Kodları

AKP’nin 12 Eylül referandumu ile ilgili gizli gündemi, bir “karşı devrim” projesidir. Bağımsız Yargı silahını rejimin elinden almaya yönelik “Evet” seferberliğine bakıldığında projenin bir “turuncu devrim” kıvamında planlandığı anlaşılmaktadır.

Aylardır ifade etmeye çalıştığımız, “12 Eylül Referandumunun demokrasiyle ilgisi yoktur; AKP’nin gizli gündemi vardır; gelişmeler, tarih ışığında kaotik bir karşı devrimin habercisidir;” iddiasının tarihi dayanakları aşağıda açıklanmaktadır.

Avrupa’da “Sivil demokrasi”nin temelinde “sınıflar çatışması” yatar. Feodal sınıflar arasındaki çatışma, orta sınıfın ...
Read more : AKP Gizli Gündeminin Tarihi Kodları | Görüntüleme : 1462 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x