Zaman: Prş Mar 28, 2024 10:52

News News of Halk Oylaması Yazıları

Site map of Halk Oylaması Yazıları » Dizin : Halk Oylaması Yazıları

'Hayır' Oyuna İki Neden / Öztin AKGÜÇ

‘Hayır’ Oyuna İki Neden

Halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğinin asıl amacı, yargı erkini de tümüyle yürütmeye bağımlı hale getirerek, kuvvetler ayrılığı ilkesini, hukuken ve fiilen ortadan kaldırmak, tek parti, daha doğrusu tek adam yönetimine engelsiz yol açmaktır. Bir-iki madde ile sınırlı asıl amaca yönelik anayasa değişikliği, niyeti daha açıkça ortaya koyacağından, değişiklik tatlandırıcılarla alalanarak, kamufle edilerek halkoyuna sunulmaktadır. Değişikliğin, iyi kamufle edilememiş asıl amacı bile, “Hayır” oyu verilmesi için yeterli gerekçe, yeterli nedendir. Son günlerde bu ...
Read more : 'Hayır' Oyuna İki Neden / Öztin AKGÜÇ | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0


Referandumla dünyayı ele geçiriyorlar / Afet ILGAZ

Referandumla dünyayı ele geçiriyorlar

Şimdi Tayyip Bey, referandumun faziletlerinden bahsederek halkı büyülemeye çalışıyor ya, Banu Avar’ın son makalelerinden birinden bu oyunun vaktiyle dünyada Avrupa’dan başlayarak nasıl uygulandığını anlatan alıntılar yapacağım. İnsan dehşete düşüyor:

    “1998... İrlanda’da kan gövdeyi götürüyor. Kuzey’le güney savaşıyor. Teröristler Beyaz Saray’da ağırlanıyor. ABD, iki İrlanda birleşsin diyor. Referandum rüzgarı başlatıyor çünkü iki sene sonra ABD’nin Irak ve Afganistan’da cephe açma projesi var. Avrupa’nın giriş kapısı İrlanda’da ana üslerden biri açılacak. İrlanda terörden ...
Read more : Referandumla dünyayı ele geçiriyorlar / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 829 | Yanıtlar : 0


Oyun "Hayır" diyerek bozulur / Gerçek mağdurlar ne diyor?


Oyun "Hayır" diyerek bozulur

Katıra, “Kimin oğlusun?” diye sormuşlar, “At benim dayımdır.” demiş! Hayatlarında hiç “Türk’üm” dememişler, kimlikleri sorulduğunda; “Türkiyeliyim! Anadoluluyum! Yeniden Osmanlıcıyım! Takva sahibi dindârım! Mahşer günü bana ırkımı değil amelimi soracaklar...” vb.. kaçamak cevaplara sığınan kimliksizler; toprağı vatanlaştıran, halkları milletleştiren, milletleştikten sonra “Allah’ın Süvârileri” sıfatını kazanan, yüzlerce yıl tek başına Haçlı Seferleri’ni İslâm adına göğüsleyen Türk Milleti’ne saldırmağa başladılar!

Devlet Bahçeli’nin; “Hüseyin Çelik Bey Türk düşmanıdır. Vicdanımızda onun affı yoktur” şeklinde tarif ...
Read more : Oyun "Hayır" diyerek bozulur / Gerçek mağdurlar ne diyor? | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 4


Darbe dediğin işte budur!



Referandum: Hesaplaşma darbeyle mi, devletle mi? (1)


Siyasette slogan her zaman olmuştur ve önemlidir de. Ancak bu dönem bambaşka. Sanırsınız ki, bu işlerin üstadı İngilizler işin içinde. Öyle ustaca sloganlar buluyorlar ki, insanlar kıblesini şaşırıyor.

Şu “Darbe” anayasası, ne anayasaymış!.. 1987’den başlayarak 110 defa değiştirilmiş. 1987/4, 1993/1, 1995/22, 1999/4, 2001/48, 2002/2, 2004/12, 2005/9, 2006/1, 2007/7 değişiklik yapılmış. Ama adı yine aynı kalmış.

Eğer “darbeyle hesaplama” ihalesi açılsaymış, hiç şüphe yok ki 54 değişiklikle, ...
Read more : Darbe dediğin işte budur! | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 2


Bölünüp Parçalanmaya "Hayır" Diyelim!

Resim


HAYIR!


Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada kararını açıkladı.

Mahkeme, açıkladığı karara göre, Anayasa Mahkemesi ile Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçiminde birden fazla adaya oy kullanılmasını engelleyen hüküm ile Cumhurbaşkanı'nın İktisat, siyaset bilim dalları ve üst kademe yöneticilerinden HSYK'ya üye atanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi iptal etti.

Anayasa Mahkemesi Anayasa'da belirlenen çerçevenin dışına çıkarak ve yetkisini aşarak siyasi bir karar verdi.

Paketin tamamının şekil yönünden ...
Read more : Bölünüp Parçalanmaya "Hayır" Diyelim! | Görüntüleme : 1925 | Yanıtlar : 4


Referanduma Doğru: Banu Avar, Rıza Zelyut, S. Önkibar ve ...

Referanduma Doğru

Siyasi partiler referandumla ilgili kendi saflarını ve sloganlarını belirlediler. Biz de referanduma iki ay kala bazı yazarların nabzını tuttuk. Yazarlardan, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasına yönelik, bir "slogan" üretmelerini de isteyen Hülya Okur'un soruları ise şöyleydi:

Hülya Okur - HaberX

1-Başbakan Erdoğan’ın referandum sloganı, "Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok hukuk"…Sizce Anayasa değişikliği tüm bunlar(demokrasi- özgürlük- hukuk) üzerinde toplumsal faydaya dönüşebilir mi?

2- Erdoğan’ın CHP’ye yönelik “Milletimize gitmekten kaçınanlar Anayasa Mahkemesi’nin ...
Read more : Referanduma Doğru: Banu Avar, Rıza Zelyut, S. Önkibar ve ... | Görüntüleme : 3333 | Yanıtlar : 0


Seçmene uyarı: Yargı reformunu UNDP hazırladı! / A. BULUT

Seçmene uyarı: Yargı reformunu UNDP hazırladı!

Amerikalı bir savcının Adalet Bakanlığı’na danışmanlık yaptığını yazdığımda bakanlık bu haberi yalanlamıştı. Sonra Aydınlık dergisinde, Susanne Hayden adlı bu savcının, resmi olarak Amerikan Büyükelçiliği bünyesinde çalışmakla birlikte, 25-26 Ocak 2007’de İstanbul’daki hakim evinde, sekiz ilin özel yetkili Başsavcı vekili ve Adalet Bakanlığı’ndan üç yetkili ile çalıştay düzenlediği ve terörle mücadele yöntemlerini anlattığı ortaya çıkarıldı. Adalet Bakanlığı, bu haberler üzerine herhangi bir açıklama yapamadı.
***
Şimdi en az bu skandal ...
Read more : Seçmene uyarı: Yargı reformunu UNDP hazırladı! / A. BULUT | Görüntüleme : 3182 | Yanıtlar : 2


Faşistler yargıya darbe yaptı!..

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz hakkındaki meslekten ihraç talebinden sonra yargıda bir isim için daha ihraç başvusu yapıldı.

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun meslekten ihracı istendi. Eminağaoğlu hakkında soruşturma talebi de var.
Eminağaoğlu Ergenekon dosyasıyla ilgili kamuoyunu etkilemeye çalışmak; Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunmak, Ve Tandoğan'da düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine katılmak, 367 tartışmalarına ilişkin açıklama yapmakla suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Bu olayın hemen ardından YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da ihracı istendi. Suçlamalar ...
Read more : Faşistler yargıya darbe yaptı!.. | Görüntüleme : 9631 | Yanıtlar : 74


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x