Zaman: Sal Nis 16, 2024 10:17

News News of HYD

Site map of HYD » Dizin : HYD

Helsinki Yurttaşlar Derneği

Helsinki Örümceği Tunçay, The Taraf'a kustukça kusmuş

Nereye kusacağını iyi biliyormuş

Taraf’ın röportajcısı Neşe Düzel, “ünlü siyaset bilim ve tarih profesörü” diye tanıttığı Mete Tunçay’la söyleşmiş. Helsinki Yurttaşlar Derneği, Tarih Vakfı gibi fon vakumlayan kurumlarda yönetici, ve tabii bir de Abant Platformu Eş Başkanı olunca böyle oluyor demek.

Fikrimce kıymeti kendinden menkul Tunçay, Düzel’in, sorularıyla ağzına kadar dayadığı çanağı görünce dayanamamış kusmuş. Ne kadar kini varsa çıkarmış. Ne hukuktanımazlığı kalmış Atatürk’ün, ne içkisi. Hatta orduyu zayıflatmaya çalıştığını dahi söylemiş (!) Evet evet, ...
Read more : Helsinki Örümceği Tunçay, The Taraf'a kustukça kusmuş | Görüntüleme : 2581 | Yanıtlar : 1


DİNK'i anacaklar(mış)

19 Ocak'ta, saat 3'te, aynı yerde... / 16.01.2009

İki yıl önce 19 Ocak'ta Agos gazetesi önündeki hain bir saldırıda kaybettiğimiz kardeşimiz Hrant Dink'i anmak ve adalet taleplerimizi dile getirmek için aynı tarihte buluşuyoruz. Konuya ilişkin metni ve web sitesinin adresini aşağıda bulabilirsiniz.

http://img108.imageshack.us/img108/5707/genemiolecegizlargesz4.jpg

Dostumuz, canımız, hakikat anlatıcımız
sevgili Hrant'ımızdan ayrılalı tam iki yıl oldu.
Bu upuzun iki yıl, Hrant'ın gidişiyle
hayatımızdan eksilen renklerin yasını tutmakla geçti.
Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak,
güvercin tedirginliğinde,
gerçek ...
Read more : DİNK'i anacaklar(mış) | Görüntüleme : 2021 | Yanıtlar : 14


(Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler

New Tactics, in Human Rights / (Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler

İnsan Haklarında Yeni Taktikler Kitapçıkları

Editör: Liam Mahony.
Çeviri: Balaban Cerit, Kaya Genç, Gülay Kuş. 2004

“İnsan Hakları Mücadelesinde Yeni Taktikler” projesi kapsamında toplam 29 adet kitapçık hazırlandı. İnsan hakları alanında kullanılan taktikleri ayrıntılarıyla anlatan kitapçıklar, bu alanda çalışan ve benzer yöntemleri farklı koşullarda kullanmak isteyenlere yol gösteriyor.

Taktik kitapçıklarının, aralarında kütüphanecilerin, sağlık görevlilerinin, kadın hakları savunucularının da bulunduğu yazarları, kişisel tecrübelerini ayrıntılarıyla bu ...
Read more : (Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler | Görüntüleme : 1452 | Yanıtlar : 0


HYD'den pek millî! bir panel daha

Panel: “Millî Halimiz, Bugün ve Yarın”

Gündelik hayatımızdan siyasete kadar her alanı etkileyen milliyetçilik olgusunun, farklı kesimler tarafından çeşitli yönleriyle tartışılması, toplumsal barış sürecinin sağlanmasında büyük önem taşıyor. Helsinki Yurttaşlar Derneği olarak bu amaçla “Millî Halimiz, Bugün ve Yarın” başlıklı bir panel düzenliyoruz. 25 Ekim Cumartesi günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde yapılacak panelin programını aşağıda bulabilirsiniz.

PANEL PROGRAMI:

“Milli Halimiz, Bugün ve Yarın”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, BS2 / 25 Ekim 2008 Cumartesi, ...
Read more : HYD'den pek millî! bir panel daha | Görüntüleme : 1343 | Yanıtlar : 0


Helsinki Yurttaşlar Derneği - Genel Bilgiler

Helsinki Yurttaşlar Derneği Kuruluş Amaçları ve Kısa Tarihçe

Helsinki Yurttaşlar Derneği, temel hak ve özgürlükler, barış, demokrasi, çoğulculuk alanlarında çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşudur.

Siyasi partiler, hükümet ve devletlerden bağımsız olarak çalışan Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) uluslararası sözleşmelerle belirlenen barış, insan hakları, çevreyi tahrip etmeyen bir ekonomi, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerlerin hayata geçirilmesini ve sivil tabanda yaygınlaştırılmasını hedefler. Çoğulcu demokratik yapıların ve sivil toplum inisiyatiflerinin geliştirilmesini amaçlayan hYd'nin temel çalışma ilkesi, ...
Read more : Helsinki Yurttaşlar Derneği - Genel Bilgiler | Görüntüleme : 12131 | Yanıtlar : 0


“Yurttaşlık ve Milliyetçilik” yaz okulu sona erdi

Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin düzenlediği “Yurttaşlık ve Milliyetçilik: Farkında mıyız?” başlıklı yaz okulu Heybeliada Ruhban Okulu ziyareti ile dün sona erdi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 37 öğrencinin katıldığı okulda, milliyetçilik, militarizm, tarih, anayasa, medya, ayrımcılık ve bir arada yaşam gibi konular, farklı yönleriyle tartışıldı. Akademisyenlerin tematik dersler verdiği yaz okulunda ayrıca atölye çalışmaları ve film gösterimleri yapıldı. Her gün farklı bir ekip tarafından çıkartılan “Kafasına dank edenlerin gazetesi” DANK ise ilgi ile takip edildi.

Kocaeli - Derbent’te ...
Read more : “Yurttaşlık ve Milliyetçilik” yaz okulu sona erdi | Görüntüleme : 1920 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147910 ileti • Toplam 45541 başlık • Toplam 24810 üye

x