Zaman: Prş Mar 28, 2024 11:32

News News of İsmail MÜFTÜOĞLU

Site map of İsmail MÜFTÜOĞLU » Dizin : İsmail MÜFTÜOĞLU

Olaylar Durmuyor / İsmail MÜFTÜOĞLU

Olaylar Durmuyor

Ülkemizde Taksim Gezi Parkı olayları diye başlayan ve kısa bir dönem içinde yurt geneline yayılan, az da olsa bugünlerde de devam ede gelen olayların insanlarımızı tedirgin ettiği malumdur. Buna bir de Silivri mahkemelerinden çıkan kararlar eklenirse, durumun vahameti biraz daha iyi anlaşılır.

Bu olayları basit olaylar gibi izlemek asla doğru değildir ve bizce yanlıştır. Üniversitelerin açılışı ile muhtemeldir ki, olaylar ziyadeleşecektir. Zira geçmişte cereyan eden olaylar, yenilere zemin hazırlamıştır.

Gerek Taksim Gezi Parkı ...
Read more : Olaylar Durmuyor / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 1470 | Yanıtlar : 0


Sırtlan Değil De Nedir / İsmail MÜFTÜOĞLU

Sırtlan Değil De Nedir

İnsanlar, hayatları boyunca, bazen yalnız kaldıkları gibi, devletler de yanlış strateji uygulamaları sebebiyle bazı dönemlerde yalnızlaşabilir. O zaman da milletlerarası kuruluşların dışında kalabilir. Bir başka ifade ile bu topluluklar tarafından dışlanabilir.

Bunun için gerek iç politikada ve gerekse dış politikada gerçekleri görüp, her zaman temkinli davranmak gerekir. Bu konuda tecrübe önemlidir. Uygulamaların içinden gelmek, bu alanların girdaplarında yoğrulmak gerekir.

Dış politikada, sadece akademisyen olmak yeterli değildir. Nazariyatta malumat sahibi olmak kafi ...
Read more : Sırtlan Değil De Nedir / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 2358 | Yanıtlar : 0


Küresel Çetelerin Çemkirmesi (Cemşirmesi) / İsmail MÜFTÜOĞLU

Küresel Çetelerin Çemkirmesi (Cemşirmesi)

Uzun zamandan beri Suriye’de devam ede gelen olayları makul görmek elbette mümkün değildir. Zira her iki taraftan akan kan, Müslüman kanıdır. Allah (c.c) kitabında müminlerin kardeş olduğunu buyurmakta ve kardeşkanı dökmenin affedilmez bir suç olduğunu vurgulamaktadır.

Bu ölçü münasebetiyle küresel çetelerin çemkirmesine (cemşirmesine) dikkat etmek gerekir. Çünkü onlar, müminlerin amansız ve azılı düşmanıdırlar. Bunların dost görünmeleri menfaatleriyle orantılıdır. Menfaatleri nispetinde yandaş görüntüsü verirler.

Bu açıdan meseleye bakacak olursak küresel çeteler, orta ...
Read more : Küresel Çetelerin Çemkirmesi (Cemşirmesi) / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 905 | Yanıtlar : 0


Hesap Sorulacak / İsmail MÜFTÜOĞLU

Hesap Sorulacak

Taksim-Gezi Parkı olayları sonrası gelişen hadiselere millet kilitlenmiş, böylece ülkemizin tüm önemli meseleleri ve dış politikadaki can alıcı gelişmeler kamufle edilmiş durumdadır. Nitekim Suriye meselesi sanki çözüme kavuşturulmuş gibi, medyamız büyük bir suskunluk içindedir. Muhalefet de maalesef iktidarın estirdiği rüzgara kapılarak, bu meseleyi göz ardı etmiştir. Oysa Suriye’de devamlı kan akmakta, müdahale için zeminin daha da olgunlaşması beklenilmektedir. Obama’nın aniden Başbakan’ı aramasının, Taksim-Gezi Parkı olayları ile ilgili olması düşünülemez. Olsa olsa Suriye için ...
Read more : Hesap Sorulacak / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 2233 | Yanıtlar : 0


Sevinmek Mi Ağlamak Mı Gerekir? / İsmail MÜFTÜOĞLU

Sevinmek Mi Ağlamak Mı Gerekir?

IMF’ye olan borcumuzun son taksitini, 421 milyon dolar olarak, ödememiz, elbette ki sevinilebilecek bir durumdur. Ancak 336 milyar dolar olan dış borcumuzu unutmamak şartıyla. Dürüst siyasetçinin sadece lehine olanları değil, aleyhine de olanları dillendirmesi gerekir.

Ama mevcut iktidar bu konuda maalesef sınıfta kalmıştır. Millet bunun da farkındadır. Zira ekonomisi düzgün olan ülkeler, sıcak paraya güvenmez, üretken olmaya çalışırlar. Hele hele dış borçlanmayı akıllarından bile geçirmezler.

Çünkü kalkınmış ülkelerin bütçe açıkları ...
Read more : Sevinmek Mi Ağlamak Mı Gerekir? / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 2148 | Yanıtlar : 0


Geçmişten Günümüze(!) Kuzey Irak'ta Yoksun!.. / İsmail MÜFTÜOĞLU

Geçmişten Günümüze(!) Kuzey Irak'ta Yoksun!..

Son dönemde, ABD ile Türkiye’nin dış politikada en büyük kırılma noktası 1 Mart 2003 tarihli ‘Savaş Tezkeresi’nin TBMM’nde reddi ile başlamıştır.
Tezkerenin reddi, Türkiye için elbette ki hayırlı olmuştur. Çünkü bu tezkere ile ABD altmış bin askerini Güneydoğu Anadolu’daki topraklarımıza yerleştirecek ve belki bir daha da çıkmayacaktı. Diğer taraftan Türkiye’nin hiç yoktan bir savaşa girmesi bahis konusu olacaktı. Ancak AKP yönetimi, ABD’ne olan gizli taahhütleri nedeniyle bu tezkereyi TBMM’ne getirmeye ...
Read more : Geçmişten Günümüze(!) Kuzey Irak'ta Yoksun!.. / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 1595 | Yanıtlar : 0


Dışarıdan Gazel Okumak! / İsmail MÜFTÜOĞLU

Dışarıdan Gazel Okumak!

Türkiye’de siyaset, gün geçtikçe, daha da sıkışmaktadır. Her ne kadar iktidar, Türkiye’deki aksaklıkları, elde etmiş olduğu basın yoluyla, güllük gülistanlık göstermeye çalışıyorsa da, iktidarın tüm bu gayretleri maalesef tabanda makes bulmuyor.

Zira ülkemiz selamet ve saadet yolundan sapmış, meçhule doğru doludizgin gidiyor. En doğrusunu yaptıklarına inanıyorlar. İşte tehlikenin büyüğü de bu anlayıştadır. Buna kontrolsüz gidiş denir.

Ak Partide kontrol mekanizması olmadığı için, tek söz sahibi Genel Başkandır. İşin başından beri, ifade etmeye ...
Read more : Dışarıdan Gazel Okumak! / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0


Patriot ve Hedef Şehirlerimiz / İsmail MÜFTÜOĞLU

Patriot ve Hedef Şehirlerimiz

Emreder ki yüce din / sevgiyi sebil edin
Bunca nifak bunca kin/ yeter Allah aşkına
(Sadettin Kaplan)


2001 yılında NATO’da görev yapan Wesley Clark, Pentagon’da üst düzey komutanlara verdiği brifingde, dünya haritasını önüne koyarak, emperyalist güçlere hedef ülkeleri sıralamış ve Irak, Afganistan, Libya ve Suriye’yi işaretlemiştir. Ayrıca kaos alanlarından bahsederek, bu alanların da Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana olduğunu belirtmiştir.

Onun için Türkiye’ye gelen patriotlar da bu bölgelere yerleştirilmiş, milli mücadelede ...
Read more : Patriot ve Hedef Şehirlerimiz / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 2790 | Yanıtlar : 0


Bir Başka Açıdan Suriye / İsmail MÜFTÜOĞLU

Bir Başka Açıdan Suriye

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin emperyalist devletlerle ve küresel sermaye çeteleri ile mücadele etmesi gerekirken, aynı dini paylaşan bir devletle savaşma gayretleri elbette caiz değildir. Zira İslam, mecbur kalmadıkça ve şartları da doğmadıkça savaşı onaylamaz.

Bir Müslüman devletin diğer bir Müslüman devlete savaş açabilmesi için bazı şartların varit olması gerekir. Bu şartlar da Müslümanların Anayasasında sıralanmıştır.

1- İki İslam ülkesini savaşa zorlayan şartların zuhur etmesi ve bir İslam ülkesi bu şartları diğer ...
Read more : Bir Başka Açıdan Suriye / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 1898 | Yanıtlar : 0


Masonluğun Gücü / İsmail MÜFTÜOĞLU

Masonluğun Gücü

Balyoz davası sonuçlandı. Ziyade general ve alt kademede bulunan subay, astsubay ve de sivil memur, memure cezalandırıldı. Bu husus elbette ki mahkemenin takdiridir. Yargılamanın da sonucudur.

Ancak mahkemenin vermiş olduğu karar toplumu dalgalandırdı. İyi oldu diyenler olduğu gibi, hiç de iyi olmadı diyenler de var. Aslında mahkeme kararları toplumu tatmin etmek için değil, adaleti hakkıyla tevzi etmek içindir.

Elbette ki karar sonrası üzülenler vardır. Ancak üzüntüleri taşkınlıklara neden olmamalıdır. Tabanı rahatsız edecek ...
Read more : Masonluğun Gücü / İsmail MÜFTÜOĞLU | Görüntüleme : 1253 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x